Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

mjölk = genast sämre hy?

2016-12-30 00:58 #0 av: benjerry

hej!

så, jag har alltså ätit 100% veganskt i snart ett halvår. innan dess var jag aldrig direkt känslig mot mjölk - åtminstone inte så jag visste att de få finnar jag fick berodde på det ifall det nu var fallet (= alltid haft helt okej hy, inte mycket finnar/fet hy).

har ännu inte förklarat för någon annan än närmsta familjen som jag bor i samma hus som att jag endast äter veganskt = senaste dryga veckan med diverse julmiddagar har jag endast lyckats undvika allt kött och ägg osv, men mjölkprodukter inehöll ändå en medel stor del av maten jag åt (tyck vad ni vill om detta, jag har av många olika orsaker ännu inte modet att förklara för en stor, icke-nytänkande släkt att jag vill ha vegansk på tallriken).

under de senaste dagarna har jag nu (till följd av detta?) enormt flottig hy (för att vara jag) och mer små finnar än jag någonsin haft i t-området.

det första som slår mig när jag upptäcker detta är att jag flera gånger tidigare läst om hur mycket bättre hy folk fått då de blivit veganer - och även, kanske främst, de som slutat med mejeriprodukter. de har fått mindre finnar osv. därför undrar jag om de här 1-2 veckorna med utspridda, små (men i kontrast till att inte ha ätit det alls; enorma) mejeriproduktintagen kan ha en sån direkt effekt på hyn? mest av nyfikenhet, och för att höra vad alla tror! (men också lite för att jag hoppas att denna "hemska" hy försvinner nu då jag äter veganskt igen, lika fort som den dök upp med några motvilliga middagar...)

Anmäl
2016-12-30 01:31 #1 av: nanismatte

Själv blir min hud inte sämre av mjölk men den blir direkt sämre av ägg. Så är nog olika för alla och vilka överskott kroppen får av viss mat!

Anmäl
2016-12-30 04:47 #2 av: Schhh

Tänker att det är svårt att avgöra om det är just mjölken som är orsaken. Kan säkert vara något annat du ätit/att du ätit ovanligt mycket eller extra fet mat? Kan också handla om stress eller så är det ett sammanträffande. Har inte läst något om mjölkens påverkan på hyn själv, så någon mer kunnig får gärna svara. :)

Anmäl
2016-12-30 14:37 #3 av: veggie4every1

#0 Acne har ju ofta hormonella orsaker och komjölk innehåller hormoner och tillväxtfaktorer avsedda att få en kalv könsmogen på ett år, så jag skulle tro att det är fullt möjligt att komjölk kan påverka vår hud negativt.

Det finns en hel del att läsa på internet men det här är en artikel om det.

Nu vill jag inte säga att vegansk kost är ett botemedel för akne på något sätt. Det finns nog en del veganer med acneproblem också tyvärr.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-12-30 18:33 #4 av: vendelay

Jag har inget vettigt att säga om din fråga egentligen men jag vill bara säga att du inte är ensam om att inte våga / kunna berätta för sin familj och släkt om att en blivit / vill bli vegan. Jag förstår dig, och jag tror att de flesta här också gör det.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-30 20:29 #5 av: Annielle

Det är rätt vanligt att få sämre hy av mjölkprodukter och att man märker en förbättring genom att dra ner på/sluta med mjölkprodukter, så det kan absolut bero på det att du har fått sämre hy, det har med hormonerna i mjölken att göra. Jag reagerar likadant på mjölkprodukter som du.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-12-30 21:04 #6 av: benjerry

#3 och #5 ja sådant jag hört och därför det inte lät omöjligt! men om jag frågar vad ni tror personligen om att det skulle ske så fort, är det möjligt tror ni?

#4 nej tyvärr är det nog inte alls ovanligt att folk känner så.. tack för att du säger det dock!!

Anmäl
2016-12-30 21:36 #7 av: Smultronfia

Jag tror absolut att mjölk påverkar. Har själv sett sambandet på folk som har problem med acne och slutar med mjölkprodukter och sen får tillbaka problemen direkt när de börjar igen. I senaste numret av tidningen Vego skriver läkaren för "läkare för framtiden" om just mjölk och där nämns det också i förbigående. Läs artikeln den är väldigt intressant.

Finns video till en av hans föreläsningar där han pratar mycket om mjölk också
https://youtu.be/8KYuskg-CuI

Anmäl
2016-12-31 10:35 #8 av: Annielle

Att det kan ske på en vecka, absolut, behöver inte dröja så lång tid som en vecka innan jag får finnar av mjölkprodukter i alla fall.

Men om det enbart är detta som har gjort det för dig kan jag ju inte svara på, det kan ju vara i kombination med mer godis och allmänt mindre nyttig mat än vanligt också?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-12-31 15:33 #9 av: TicTac

Jag känner inte till någon forskning på området, men vet att en av mina kusiner fick bättre hy av att ta bort mejerier. Jag jobbar på att hon ska ta bort alla andra animalier också men det verkar som att hennes utseende är prioritet nummer ett... Ledsen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.