Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Föreläsningar / videos / audios

Vetenskapliga studier - läkare för framtiden

2017-01-09 10:06 #0 av: Zadie

Om ni inte redan varit inne på www.lakareforframtiden.se så är det en grym sida men massor av vetenskapliga studier om kostens inverkan på hälsa och sjukdomar. Det finns även föreläsningar att kolla på :) Jag sökte bland annat både på "mjölk" och på "soja" och fick fram mängder av intressanta studier.

Anmäl
2017-01-09 18:47 #1 av: veggie4every1

Det är det verkligen, det finns hur mycket som helst därGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2017-01-09 22:26 #2 av: landsbygdsbo

Mycket vettigt. bla "begränsa charkprodukter o rött kött"

Begränsad..Hm

Vitt kött är alltså ok?

De säger väl i stort sett vad som varit känt länge, en välbalanserad kost och ge fan i tobaken + att man rör på sig så ökar förutsättningarna att behålla hälsan några år längre Skämtar

Anmäl
2017-01-09 22:52 #3 av: Zadie

#1 Ja verkligen! Grymt att gå in och lätt hitta så många studier att läsa 😄

#2 Om du går in och läser lite mer noga och kikar runt lite så ska du nog se att det står en hel del annat oxå :)

En "välbalanserad kost" vet man sedan länge är bättre för hälsan, men frågan är ju snarare i sådana fall vad som menas med en välbalanserad kost. Förr i tiden var det kanske husmanskost, nu går det mer och mer åt det grönare hållet. Och det är ju trots allt inte alla som känner till fördelarna med en vegetarisk kost så varför inte sprida det mer?

Du behöver inte tycka att det är vettigt, det fanns ju som tur är andra som tycker det :)

Anmäl
2017-01-12 10:02 #4 av: landsbygdsbo

#3 Det viktigaste som framkommer är ju en gammal sanning . En omväxlande och balanserad kost med både frukt, grönsaker, spannmål, fisk och kött är vad som rekommenderas. Om sedan några väljer bort det ena eller andra är väl upp till dem

en kanske bara vill äta kött

en annan bara morötter

båda alternativen är varken balanserad eller omväxlande kost.

sedan tillkommer ju ett faktum väl värt att beakta. Om någon mår bättre av en viss kost, en kost som hans religion eller annan livsuppfattning kräver så bidrar det ju till individens personliga välmående om kosten följs. men men det beror då mer på vad som händer mellan individens öron än i individens matsmältningssystem..

Anmäl
2017-01-19 17:02 #5 av: Zadie

#4 Det är klart att det är upp till var och en att bestämma vad man vill äta och inte äta, har aldrig sagt annat. Men att läsa på för att öka sin kunskap bidrar ju till att man lättare kan fatta beslut om vilken kost man vill äta, så det kan väl knappast vara skadligt att läsa på? Sedan ska man ju naturligtvis granska studierna/faktan kritiskt, men så är det ju med allt.

Nä det som framkommer är inte gammal sanning, det är ju senare års forskning som har bidragit till det vi vet om bl.a. rött kött. Och om sedan ännu mer forskning styrker att t.ex. baljväxter är nyttigt, då är väl det jättebra?

Det är klart att kosten påverkar en på andra plan oxå. Men nu handlar det ju inte om det, utan om ren fakta vad kosten gör fysiskt med våra kroppar.

Fattar inte riktig varför du hänger på en vegansajt om du så uppenbart är emot/väldigt kritisk till det. Menmen, det är ju jag det :)

Anmäl
2017-01-19 19:32 #6 av: landsbygdsbo

#5

Kan ju vara för att hjälpa till att argumentera sakligt för er sak.

Jag är ju bra på att peka på svagheterna i en del argumentering Skämtar

Anmäl