Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Trist nyhet om Ultuna Mejeri

2017-01-15 02:12 #0 av: veggie4every1

Jag som hade hoppats att deras fina ostar skulle spridas land och rike runt. Jag fick aldrig möjlighet att smakaOberörd

http://www.ja.se/artikel/52733/konkurs-for-veganskt-mejeri.html

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2017-01-15 04:19 #1 av: Gen

De brukade gilla mig på instagram, men jag har aldrig sett deras produkter i affären. Trist, fick inte heller möjlighet att prova

Anmäl
2017-01-15 10:44 #2 av: [Túrwen]

Tråkigt! Har sett deras ostar på ett par ställen här i Malmö.. tycker dock att dem var på tok för dyra :(

Anmäl
2017-01-15 21:27 #3 av: DogeLove

Synd! :(

----------------------------- 🐶🦁🐨🐰🐱🐭🐻🐷
Anmäl
2017-01-15 21:34 #4 av: vendelay

Jag har aldrig gillat ost och därför köpte jag dem aldrig men fy, vad trist. Folk jag känner som har testat har alla lovordat dem.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-15 23:21 #5 av: landsbygdsbo

Alltid tråkigt när en satsning misslyckas. Någon annan kanske kan köpa utrustningen billigt och göra egen* vegetabilisk ost med grejorna.

*redigerad av moderator

Anmäl
2017-01-16 12:29 #6 av: landsbygdsbo

Så nu har ngn varit inne och kladdat igen

"Alltid tråkigt när en satsning misslyckas. Någon annan kanske kan köpa utrustningen billigt och göra egen* vegetabilisk ost med grejorna."

Är originaltexten..  Det är rena rama "storebror" metoder att kladda i andras text.

Censurera öppet eller inte alls...fast ärlighet står tydligen inte högt i kurs. Cool

Att plocka bort 2 ord för att lyfta fram sin egen åsikt är unket....

Fast det kanske var därför det "falska" mejeriet inte överlevde.

Falskt för mejeri hanterar ju mejerivaror.

* Redigerat av moderator

Anmäl
2017-01-16 16:12 #7 av: veggie4every1

#6 Nu har jag förtydligat att inlägget är redigerat.

Men ett tips framöver för att undvika att råka ut för "storebror" metoder är att inte provocera och följa sajtreglerna.

Du har hängt här ganska länge nu landsbygdsbo och vi har varit mer än tålmodiga. Men om du fortsättningsvis väljer att inte följa reglerna och provocera (som tanken var med det här att skriva animalisk ost, det finns liksom ingen annan rimlig anledning med tanke på att vi är på vegansajten) då kommer jag att stänga av dig tills vidare.

Det är helt upp till dig.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2017-01-16 17:55 #8 av: landsbygdsbo

1 Oavsett vilket är det något de flesta seriösa undviker, Det att redigera andras texter utan att öppet informera om det. Att göra detta i efterhand ändrar knappast den grundinställning man har för respekten av andras text

2 Jag konstaterar bara det som sker efter varje konkurs. Andra människor/företag med liknande eller andra idéer går in och ser om man billigt kan köpa ut hela eller delar av de resurser som finns i konkursboet. Och eftersom den veganska formen av osttillverkning verkar ha varit den största orsaken till konkursen så......

Är detta en verklighetsbeskrivning du kan acceptera?

Anmäl
2017-01-16 18:19 #9 av: Smultronfia

Jätte tråkigt. Hade gärna testat den men hade inte möjligheten. Om man läser artiklarna med intervju så förklarar de anledningarna till varför det gick som det gick. Största anledningarna var ju distribution, hållbarhet och att de inte ökade tillräckligt fort.

Anmäl
2017-01-16 19:08 #10 av: vendelay

Förlåt mig, det var jag som redigerade texten utan att skriva att jag gjorde det. Fel av mig och jag ber om ursäkt! Lovar att försöka komma ihåg det bättre i framtiden.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 19:30 #11 av: landsbygdsbo

#9 Så som det brukar vara. Distribution utan att den är för dyr är ett konststycke att fixa. Så mycket svårare för en liten aktör med en ännu mindre produkt.

Omsättning är ju efterfrågan. Och där har en aktör med deras produkter ett mycket högt berg att övervinna. Svensken är mycket konservativ vad det gäller ost.

Anmäl
2017-01-16 21:28 #12 av: Smultronfia

Får förtydliga mitt föregående inlägg. Det var inte att de hade för liten efterfrågan utan att de inte kunde expandera tillräckligt fort.

Anmäl
2017-01-16 22:14 #13 av: landsbygdsbo

#12 ja och det är ju det vanliga problemet. man får inte upp en tillräcklig omsättning och då blir de fasta kostnaderna per produkt(i det här fallet fake ost) för höga...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.