Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Mosiga ärtor

2017-01-25 20:40 #0 av: Snuffles

Vad kan man göra med gula ärtor som blivit helt mosiga för att de kokat för länge? Var ute och lekte med hunden och glömde helt bort att de stod och kokade Tyst ska göra soppa av en del av dem, men det är rätt mycket och jag kommer nog tröttna ganska fort om jag gör soppa av alltihop haha.

Anmäl
2017-01-25 20:44 #1 av: MonicaLagerquist

Koka soppa och frys in i platta plastpåseförpackningar så har du mat en gång i veckan ett bra tag framöver.

S*Blå Katten Cornish Rex & La Perm uppfödning.

Alla katter har ett livsvärde,men alla katter har inte ett avelsvärde.

www.blåkatten.se

Anmäl
2017-01-25 20:45 #2 av: Outlawly

Går de att mosa ner i potatismos också kanske? Sen kanske göra potatisplättar på dem Glad

Anmäl
2017-01-25 20:50 #3 av: greenseng

  Jag skall erkänna att jag inte är vegan. Men i din situation hade jag nog kanske torkat in det en smula och tillsatt lite välsmakande grönsaker och kryddor, blandat det noga och gjort en pasta av det.

Kan frysas in i små potioner så man inte blir trött på det.

Kan till och med användas som fyllning med lite stekt hackad lök och liknande och ha i vegetariska vårrullar. Inte helt fel, kanske.

Vilket påminner mig om att jag har lite hemstukad vegetarisk färs i frysen som måste användas. Blir nog vårrullar misstänker jag. Vinkar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2017-01-26 13:31 #4 av: thmz

Blanda med i burgare/biffar.
Ärt-hummus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.