Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter

Skönhetsbehandlingar som vegan?

2017-01-30 22:28 #0 av: vendelay

Har funderat en massa på detta och tänkte att någon här kanske har någon information? Glad Finns det veganska skönhetsbehandlingar? Jag tänker exempelvis på ögonfransförlängning, ögonbrynsfärgning, vaxning av olika kroppsdelar och allt möjligt liknande som ni kan komma på. 

Undrar också om laserbehandlingar för att ta bort hårväxt är veganskt? Eller om det kanske används någon olja eller kräm som av någon anledning inte är vegansk?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-31 08:06 #1 av: Smultronfia

Rent spontant så borde laserbehandling vara veganskt.
Epiliering kan man använda också men det blir ju hemma i så fall.

Finns de som använder en form av sockermassa när de vaxar också men är inte jätte vanligt i Sverige.

Men helt klart intressant att kolla upp men tror det är väldigt svårt att få en vegansk skönhetsbehandling. Eftersom att de oftast använder sig av kliniskt bevisade behandlingar (lär ju vara djurtestat). Däremot så finns det idag visa som går över till ekologiska alternativ och då har de mycket bättre koll på innehållet m.m och där kan man nog lyckas hitta. Får nog mest hålla uppmärksamhet på bivax som förekommer mycket i såna produkter dock.

Känns som en bransch som ligger långt efter men man kan hoppas att det vänder där med.

Anmäl
2017-01-31 17:49 #2 av: Sarafiaklara

Det som kan vara klurigt är ju om man använt djurtester för att ta fram laserbehandling som metod. Har försökt googlat men hittar ingen info.

Jag tror att RefectoCil gör vegansk ögonfrans-och ögonbrynsfärg som man kan köpa själv och som jag tror vissa salonger använder sig av.

Anmäl
2017-01-31 19:59 #3 av: vendelay

Tack hörrni! Om ni kommer på något mer eller om någon annan har mer info så är det bara att hojta till!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-02-10 21:25 #4 av: vendelay

Jag har mailat med Sturebadet i Stockholm och deras duo-behandling kropp (INTE ansikte!) ska vara helt vegansk. I ansiktsbehandlingen ingår ickeveganska produkter.

Sambon och jag ska dit om ca en månad, ska bli väldigt spännande för ingen av oss har gjort något liknande tidigare Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.