Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Ny lag i Portugal erbjuder vegankost

2017-03-17 12:40 #0 av: veggie4every1

Det här borde alla andra länder också ta efter. Men i Sverige verkar vi sträva åt andra hållet istället med tanke på situationen för eleverna i Gävle...Funderar

http://www.clearlyveg.com/blog/2017/03/12/new-law-portugal-requires-all-public-canteens-include-vegan-option

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-03-17 16:35 #1 av: TicTac

Jag fattar inte det som skett i Gävle alls. Det hade varit bättre om alla åt veganmat i skolan, så kunde den som vill äta kött göra det när de kom hem. Alla säger ju att frukt och grönt är så viktigt och att ungdomarna idag äter för lite av det. Se till att proppa dem fulla av det i skolan då. De får ju inte "proteinbrist" av att inte äta kött en gång om dagen.

Bildkälla: https://www.lvn.se/delplatser/Folktandvarden/Rad-om-din-mun/Frukt-gor-dig-glad/

Anmäl
2017-03-17 16:35 #2 av: TicTac

Och ja, jag tycker att en sådan borde införas i Sverige också... Tummen upp

Anmäl
2017-03-17 18:34 #3 av: veggie4every1

Ja, jag vet inte hur de tänker i Gävle. Det är ju supertråkigt för eleverna som drabbas. Makthavarna har kanske intressen i animalieindustrin...

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.