Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Djurrätt & Veganism

Mjölka kossor??

2017-03-20 16:05 #0 av: Snuffles

Så jag var på studiebesök på den gymnasieskolan jag ska börja på till hösten (jag ska gå naturbruk med inriktning på hundar) och tydligen så kommer alla få testa att mjölka kor vilket jag verkligen inte vill då det är helt emot vad jag står för. Är det någon som vet om jag kan vägra eller om det är ett måste att göra det??

Anmäl
2017-03-20 16:07 #1 av: vendelay

Har svårt att förstå varför det skulle vara ett krav men det är ju mycket med skolsystemet som inte är logiskt. Du kanske kan fråga din SYV eller skicka ett mail till rektorn på skolan? Du kan ju vara anonym och bara skriva att du är vegan och undrar om det går att låta bli att mjölka korna? Du kanske kan skriva en uppsats eller något på hur det funkar istället.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-21 07:23 #2 av: Schhh

När jag gick naturbruk var det ett krav, ev. enbart för godkänt i naturbruksämnet (minns inte). De som missade mjölkningstillfället fick göra det senare i alla fall...

Anmäl
2017-03-21 07:24 #3 av: Schhh

#0 Du kan ju fråga om du får passa på att dokumentera det på något vis, det är något jag ångrar att jag inte gjorde. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.