Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Charter resa

2017-04-27 07:17 #0 av: hundarojag

Jag och mina brödrar planerar charter resa i juli. De är inte veganer. Har letat på nätet men hittar inget hotell som erbjuder veganskt alternativ. Någon som har ngra tips eller vart jag ska vända mig. det blir Spanien, Grekland , italien eller liknande resavstånd. Bästa hade varit ett ställe med mkt frukt. Ekologiskt verkar vara ännu svårare. Tack :)

Anmäl
2017-04-27 08:27 #1 av: ludden

Det är så att resa till andra länder, man inte kan räkna med att hotellen erbjuder det man vill äta. Ni får helt enkelt söka er till andra restauranger som serverar det ni vill ha.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-04-27 09:27 #2 av: vendelay

Om ni planerar att resa via något företag som anordnar allt föreslår jag att ni tar kontakt med dem och ber om råd. Annars får ni vända er till hotell(en) ni ska bo på eller googla på tips i varje land. Jag reser aldrig utomlands så jag kan tyvärr inte hjälpa er!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-04-27 13:39 #3 av: veggie4every1

#0 Sök på https://www.happycow.net/ 

Lycka till Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-04-27 14:52 #4 av: Sarafiaklara

Här finns lite tips riktade till vegetarianer och personer med specialkost: https://www.reseguiden.se/reseguider/resa-med-specialkost-8155

En grej som tas upp i det inlägget som kan vara smart är att boka ett rum med pentry så att möjligheten att laga egen mat finns. Då har man ju alltid en nödlösning om det skulle visa sig att matutbudet på plats är katastrofalt.

Anmäl
2017-04-27 17:59 #5 av: sp0ngeb0b

Ska ni ha helpension på hotellet? Dvs att varje måltid ingår? För i så fall är det ju kört ifall det skulle visa sig att utbudet av mat suger. Men det finns säkert alltid bröd, frukt, grönt, pommes och annat så du lär väl inte svälta ihjäl även om det blir tråkigt. 

Annars skulle jag nog rekommendera att ni inte kör helpension. För det är ju enklare att veta vad som är i maten om ni lagar den själv. Jag var nyligen i Spanien (hyrde hus så lagade mest maten själv) och det gick ingen som helst nöd på mig. Fick lära mig orden för mjölk, ägg, olika köttsorter m.m. (alternativet är ju att ha ordbok) så att jag kunde läsa på innehållsförteckningar. Men jag köpte mest frukt, grönt och potatis, hehe. Hittade även sojaglass, sorbet, youghurt på soja, havre och kokos samt lite annat smått och gott i affärerna. Var lite svårt med restauranger då många spanjorer inte kan så bra engelska och på det kanske inte heller vet vad vegansk mat innebär. Men man kan ju alltid beställa något köttfritt och säga att man är allergisk mot mjölk och ägg så bör de förstå (och ta det på allvar). Jag hittade i alla fall bl.a. pizza jag kunde äta Glad Hoppas ni hittar något bra ställe!

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.