Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Snabb fråga (tofu)

2017-05-10 22:03 #0 av: Schhh

Hur gammal fryst mat äter ni? Hittade en gammal oöppnad, marinerad tofu med utgångsdatum i juli i fjol. Alltså snart ett år gammal... kommer den smaka skit om jag äter?

Anmäl
2017-05-10 22:06 #1 av: TicTac

Lukta och smaka brukar vara den bästa markören för mat. Om den är dålig kommer du inte äta den därför att den luktar och smakar fel.

Men det sker ju ingen bakterietillväxt i frysen, så vad den än smakar så kommer det inte vara farligt.

Anmäl
2017-05-10 22:10 #2 av: vendelay

Jag luktar först, smakar sen och är något fel känns det annars äter jag det, oavsett vad utgångsdatumet säger (om det inte är "sista förbrukningsdatum" som det exempelvis är på mediciner bland annat).

Eller som min sambo säger: lite skit rensar magen... Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-10 22:13 #3 av: Schhh

Tack för svar. Jag blir lätt nojig över gammal mat, men ska testa steka upp den i alla fall. Annars får det bli quesadillas. :D

Anmäl
2017-05-10 22:16 #4 av: vendelay

#3 Du är inte ensam, de flesta slänger ju mat direkt när den går ut. Men jag tycker absolut att du ska testa, om den smakar fel är det ju bara att slänga den då Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-10 22:25 #5 av: Schhh

Ok... vad i hela friden ska jag servera till?! Jag äter nästan aldrig tofu, så vet inte vad som passar. Ris? Bulgur? Potatis, pasta, eh?

(Den luktade ok)

EDIT: Kör nog på bulgur.

Anmäl
2017-05-11 05:20 #6 av: vendelay

Jag äter aldrig heller tofu men jag hoppas att det blev bra med bulgur :)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.