Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Tips på pastasallad

2017-05-17 14:40 #0 av: veggie4every1

Jag brukar göra pastasallad på majskorn, soltorkade tomater, champinjoner, röd paprika, sallad, tomat, lök, kikärtor/bönor, avokado, dill, selleri och pasta förstås Skrattar

Har ni några andra goda tips på vad man kan ha i? Gärna tips på dressing också Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 14:42 #1 av: vendelay

Du har redan sett mitt tips men ifall någon annan skulle vara intresserad så gillar jag >Pastasallad med fajitaskrydda<

Äter inte så mycket pastasallad men blir alltid sugen när värmen kommer. Borde kanske ta och göra något åt det Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-17 14:51 #2 av: veggie4every1

#1 Har jag? Men jag har ju glömt det juuuuee...FörlägenSkrattar

Kollade länken igen och det ser så gott ut, har du fler tips som jag har glömt? KramasSkrattar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 14:56 #3 av: Soligajag1

Hejsan ! 

Du kan ha aubergine , zucchini, purjolök ( ger god smak) , broccoli , 

Jag gjorde veganhamburgare på mitt förra jobb, , utav dessa grönsaker , och även morötter som jag kokade, kokade zucchinin, broccoli med. sedan purjolök och vanlig gul lök, , stekte jag i olja, , 

Kan du äta dressing med Olivolja , citron, salt och örter. 

HH Glad 

Anmäl
2017-05-17 15:12 #4 av: Aleya

Jag gjorde en potatissallad som var grym. Och den skulle nog bli grym som pastasallad.
Nu använde ju jag dock creme fraiche och majo, men du kan ju ta nått som liknar det.
Sen vet jag inte hur det är med Johnnys sötstarka senap om den är ok. Men ta annars och fixa egen senap eller strunta i det.

Men jag hade:
Lök
Vitlök
Rädisor
Kapris
Salladslök(jag gillar lök som du kanske ser)
Gurka (inlagd)

Till sås hade jag då det jag skrev ovan (cf,majo och senap) men det får man anpassa själv men som smaksättning tog jag: blad från vitlök (har en jag odlar själv), gräslök (kinesisk som smakar mer vitlök men du kan ta vanlig) och salt och peppar.

Jag hackade allt smått innan jag rörde ner potatisen och i ditt fall pastan. Och sedan häftade jag ihop såsen.

Så om det skulle gå att göra veganskt så testa. För smaken var fantastisk.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2017-05-17 15:44 #5 av: veggie4every1

#3 och #4 Tusen tack, vilka bra tips!Glad

#4 Jag har vegansk majonnäs hemma (coop extras lättmajo) och så finns ju oatlys ifraiche istället för creme fraiche så jag kan nog få den nästan exakt som receptet. Jag gör nog den här med potatis också, det låter jättegott Glad

Keep 'em coming...Tummen upp

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 16:09 #6 av: Aleya

#5 glömde ju skriva att låt den dra lite. Den blir bara godare om den stått en dag.*dräggel*

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2017-05-17 18:11 #7 av: veggie4every1

#6 Ok, men det är ju perfekt att göra en dag innan då. Gillar mat som "sparar sig" bra i kylen Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 20:39 #8 av: vendelay

#2 Jag har ju skrivit fler recept här men ingenting som är just pastasallad (eller någon sallad).

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-17 21:59 #9 av: veggie4every1

#8 Men precis, du har lagt ut många superfina recept verkligen Glad

Hade tänkt just pastasallad den här gången för har lite besök på lördag och pastasallad passar så himla bra.

Dels kan jag göra den i förväg, den behöver inte värmas och vi kan äta den ute utan att den kallnar Skrattar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 22:14 #10 av: Smultronfia

Ugnsrostade grönsaker kan verkligen piffa till en pasta sallad för att ge lite mer smak. Jag brukar både ha sallat och råa grönsaker och sen ugnsrostade. Sen en enkel dressing av balsamvinäger och senap samt lite örter.

Anmäl
2017-05-17 22:19 #11 av: veggie4every1

#10 Vilka grönsaker brukar du rosta?Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-17 23:14 #12 av: vendelay

#9 Haha, ja, det är ju perfekt att bjuda på! Lätt att göra en stor sats, smaken blir bättre när den står sig lite (åtminstone de sallader jag testat) och går att äta varm, ljummen, kall... Hur bra som helst!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-18 09:01 #13 av: Smultronfia

#11 rotfrukter som tex rödbeta, morot, palsternacka. Sen zucchini, paprika och broccoli. Det mesta blir gott men beror ju också på vad man gillar för grönsaker. Jag gillar ju alla.

Anmäl
2017-05-18 12:04 #14 av: veggie4every1

#13 Ok ja, jag funderar på att rosta paprika och zucchini. 

Tack för tipset Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-05-18 12:20 #15 av: Smultronfia

Glömde skriva lök. Lök blir ju så gott i ugnen.
Även sötpotatis.
Jag brukar ungsrosta rätt mycket på en gång och ha som tillbehör under veckan. Passar till det mesta.

Zucchini och paprika låter bra. De passar fint in med en massa andra smaker utan att ta överhanden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.