Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
O.T. (Off-topic)

OT Politiska kläder på jobbet?

2017-05-22 21:18 #0 av: vendelay

Detta är OT och har ingenting med veganism att göra.

Jag brukar vara väldigt försiktig med vad för kläder jag väljer att ha när jag träffar kunder. Jag har ett eget företag och inga regler eller så men ja. Tycker ni att en får ha på sig tröjor med politiska budskap (som inte är elaka mot någon förstås!) på jobbet?

Om vi ska dra några exempel... :
FEMINISM - the radical notion that women are people
6 reasons to go vegan (och bilder på sex olika djur)
Keep calm and save the envioronment

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-22 21:30 #1 av: Niklas

Får går du. Sen tror jag inte det är så lyckat i de flesta jobb. Det är bättre om kunderna tänker på vad du säger än på vad du har på dig.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2017-05-22 21:37 #2 av: Herveaux

(Ramlade in via Nya Inlägg)

Jag tycker det beror mycket på vilket jobb man har och vilket budskap man vill ha på sina kläder.

Jobbar man tex på lager och inte har någon direkt kundkontakt så tycker jag det kan vara väldigt fritt, inom ramarna som vendelay nämnde.

Jobbar man däremot någonstans med kundkontakt så blir jag lite mer "trångsynt".
Är man anställd på ett företag som har som nisch eller profil att värna extra om miljön så ser jag dock inget fel i att ha en tröja med tex "Keep calm and save the envioronment" osv.

Under arbetstid (med kundkontakt) vill jag dock vara neutralt klädd.

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-05-22 21:43 #3 av: vendelay

Jag skrev lite dumt, förlåt! Jag förtydligar:

Det handlar alltså om ett jobb med kundkontakt. Vi kommer se varandra och tröjan kommer alltså synas tydligt.

Är vissa politiska budskap bättre än andra (förutsatt att de inte kränker någon självklart)?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-22 22:01 #4 av: Scorpio97

När man arbetar (åt någon annan) och har kundkontakt så representerar man företaget, inte sig själv. Så jag skulle säga att det beror helt på vad företaget tycker. Är det ett budskap som företaget håller med om och är okej med att en anställd bär budskapet på kläderna, så ser jag inget problem med det :) 

Är man egenföretagare bestämmer man väl själv, och då får man väga in risken att alla kunder kanske inte håller med om budskapet, att någon tar illa upp och/eller väljer att sluta vara kund pga det. Man får avgöra om det är värt risken eller inte. 

Personligen skulle jag nog inte göra det, jag föredrar neutrala kläder då. Undantaget är väl om jag jobbar på en arbetsplats som ber mig bära ett visst budskap (och jag tycker budskapet är okej/håller med), då blir det en annan sak. 

//Jessie

Anmäl
2017-05-23 07:17 #5 av: vendelay

Ja, jag håller med er. Ville bara höra vad andra tycker Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-05-24 08:42 #6 av: NeferNefer

Jag skulle säga att det beror helt och hållet på vad det är för sorts företag. Personligen håller jag ju med om alla budskapen, men kommer jag in på en bank eller mäklarfirma skulle jag inte tycka att det passade. Däremot om jag gick in på något ställe som säljer exempelvis ekologiska, egentillverkade/rättvisemärkta saker (kläder, tvålar, teer eller annat) skulle jag inte höja på ögonbrynen det minsta över såna tröjor. Jag skulle tycka att det passar in. Medvetenhet på flera plan.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-05-24 09:12 #7 av: sp0ngeb0b

Personligen skulle jag inte ha på mig politiska kläder eller kläder med andra ställningstagande (typ veganska budskap) för risken är ju att kunden tycker tvärt emot mig, och då får negativ inställning till mig och mitt företag och slutar handla hos mig, och det är inte värt det, inte om det är ett litet företag i alla fall. 

Sen om det är en tröja som jag säljer i mitt företag är det ju en annan sak, men då är ju förmodligen företaget politiskt/etiskt inriktat och har en kundkrets som också är det. 

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.