Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Går det att fiska veganskt?

2017-06-06 19:24 #0 av: tlover

Jajjamensan, en vegan och fiskare har utvecklat ett fiskedrag då du får samma naturupplevelse som när du fiskar men istället för att ta upp fisken så matar man den

För majoriteten av tiden som man fiskar, varesig det är vanligt fiske eller veganskt så står man ju bara där ändå

https://collectorvisionaries.se/p/vegan-fishing/

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2017-06-06 22:52 #1 av: vendelay

Oj, vilken grej haha. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Men det är ju bra att fiskarna inte skadas. Varför en inte bara kan stå/sitta utan att hålla ett spö i händerna vet jag dock inte.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-06-07 08:38 #2 av: tlover

#1 Många (som tex jag) har vuxit upp med att fiska. Att fiska kan vara tex ett sätt att umgås (som det var för upphovsmakaren), att fly från vardagen osv då förstår jag att man vill ha ett spö att hålla i handen.

Draget som är i länken borde dessutom ge lite spänning då fiskar förmodligen nafsar även på det vilket lite ger samma spänning som när man fiskar utan att man behöver riskera att en fisk skadas (många fiskare släpper ju tex tillbaka fisken, numer är det ju sällan man fiskar enbart för matens skull)

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2017-06-08 00:49 #3 av: Maria-Gerbiler

Rolig idé! :)


Anmäl
2017-06-08 15:36 #4 av: veggie4every1

Jag vill dock inte att fiskarna börjar att lita på oss och tro att vi alltid har goda avsikter, för det är ju långt ifrån sanning.

De kanske börjar att nappa lättare på kroken om de är vana vid att matas den vägen tänker jag.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2017-06-08 15:41 #5 av: tlover

#4 Tror nog att det är så sällan folk kommer att använda sådana att det inte spelar roll. 

Jämfört med hur många sjöar, vattendrag och havsstränder man kan fiska vid alltså

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2017-06-09 13:42 #6 av: veggie4every1

#5 Ja, kanske det. Det vore förstås mycket bättre om vi alla gick över till sådana metspön i stället och slängde krokarna i soporna om vi nu prompt måste hålla ett metspö i handen för att kunna uppleva avkopplingen vid vattnet.

Jag tycker dock att vi bör kunna vistas, umgås och få avkoppling i naturen, om det nu är i skogen eller vid vattnet, genom att bara finnas där.

Det är ju fantastiskt avkopplande och härligt att sitta på bryggan, i båten eller på stranden ändå och låta fiskarna vara ifredGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.