Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Billigast bönor/linser

2017-06-26 22:48 #0 av: Kasp

Vart hittar ni bönor och linser billigast? Har letat i ex butiker från Balkan eller kinabutiker men de har nästan högre pris än andra mataffärer. Samma med grönsaker, var hittar man det billigt?

Anmäl
2017-06-26 22:51 #1 av: tlover

"arabiska butiker" eller mellanösternhyllan i vanliga matbutiker

Missa inte Tealovers teadventskalender Köp redan nu
Var med på julklappsrimtävlingen och vinn te!

Anmäl
2017-06-27 00:16 #2 av: Gen

Beror ju på var man bor. Men om du bor i Stockholm så tror jag kista grossen är ett bra kort. Förort generellt är bra på detta. Mer hipster-dyrt i city. Himalaya livs är ett undantag, bra utbud på bönor och linser, även lite ovanligare som duvärtor om man vill få lite mer indisk känsla på sin daal. Bra priser, ligger vid tekniska.

Anmäl
2017-06-27 00:34 #3 av: Kasp

Bor inte nära Stockholm tyvärr. Har kollat i lite arabiska affärer men tycker de har ungefär samma pris, men man fattar inte vad det står på förpackningarna. :P

Anmäl
2017-07-03 09:12 #4 av: VeilofElysium

Av de vanligare butikerna är Willys som har billigast bönor/linser skulle jag tippa på, men så brukar jag vanligtvis undvika Netto eftersom att jag inte kan navigera mig alls där så kanske har fel x)

Anmäl
2017-07-03 14:00 #5 av: veggie4every1

Jag tycker också att Willys har bland de bästa priserna så jag handlar där. Asiatiska butiker kan vara billigare ibland, men för min del får man räkna in resekostnaden också och då tjänar man inte på det.

Matsmart kan ha bra deals ibland, även om det enligt mig blivit mindre av de billiga bra varorna där. Värt att hålla ett öga på dock.

Det kanske även finns någon bra online butik med vettig frakt inom eu som säljer i bulk? Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-07-03 16:39 #6 av: Kasp

Matsmart verkar mest ha konserverade bönor :/
Aa Willys gillar jag också. Har du något tips på någon billig onlinebutik?

Anmäl
2017-07-03 18:29 #7 av: veggie4every1

#6 Ja, just nu har de mest det. Men det har funnits torkade så man vet aldrig Skämtar

Den enda butik jag känner till är den här jag länkar till nedan. Men jag handlar som sagt mest bönor på Willys så jag har inte räknat på priserna så mycket. Du får kolla och jämföra om du tycker det är värt det. Jag tycker de har ett bra utbud dock med  spännande produkter Glad

https://www.kolonialvaror.se/category/storhushall

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-07-04 14:45 #8 av: sp0ngeb0b

Köpte billiga torkade linser och kikärtor på Netto en gång, men det var bara i sortimentet tillfälligt. Mycket av deras varor är ju det, men när det väl finns brukar det vara extra billigt. Kan vara värt att hålla utkik i butik eller reklamblad och bunkra när det finns Glad

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2017-07-04 18:28 #9 av: veggie4every1

Jag köpte 800 gram black eyed bönor och 800 gram röda linser idag på willys för mindre än 22 kr styck. Det känns som ett bra pris Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-07-08 22:59 #10 av: Kasp

#8 netto har jag aldrig kollat på, kanske värt att kolla in? Men har ganska långt till närmaste Nettobutik. :(
#9 tror det kostar ungefär samma här. Tyvärr är kidneybönor dyrare, mungbönor också. Synd för det är smaskigt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.