Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Saker att känna till som resande vegan

2017-07-26 13:38 #0 av: veggie4every1

Bra att känna till Glad

https://nyheter24.se/debatt/889994-peta-9-saker-resa-vegan

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2017-07-27 10:06 #1 av: erik_j

Dom skrev inget om Vegan Passport :-) (googla). Köpte hos DRs bord på Gbgs bokmässa. Gjort av The Vegan Society. Finns som app för 21kr också såg jag :-)

http://goo.gl/gZ3P3H

Anmäl
2017-07-27 17:13 #2 av: TatsuOni

Nu ska inte jag resta inom den närmsta framtiden. Men vet någon hur svårt det är att hitta frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat som är vegetarisk, fri från socker, sötningsmedel och gluten? Åtminstone i Sverige har jag varit med om att jag har blivit dålig för att de har haft i någonting jag inte tål, trots att jag noga har förklarat på restauranger vad jag kan och inte kan ätaVilar huvudet i handen

Tänker b la om något år resa till London. Vanlig mat borde man väl kunna få på någon vettig restaurang om man forskar lite innan, men hur kan man göra med t ex frukost och kvällsmat om man inte vill leva på frukt?

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-07-27 19:27 #3 av: Smultronfia

Ett tips om man bor på hotell och har ett litet kylskåp på rummet är att hitta en livs som säljer vegan grejer så man kan ha lite frukost och snacks på rummet. Så slipper man ta sig så långt för just frukosten.

Anmäl
2017-07-28 13:03 #4 av: TatsuOni

#3 Bara man hittar ett boende till bra pris som erbjuder det så fungerar det braGlad

När jag var i Göteborg för något år sedan så släpade jag med mig en egen eldriven kyllåda och frukost, men det fungerar ju inte utomlandsLipar

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-07-28 13:25 #5 av: Smultronfia

#4 ja men precis. Nä men man kan ju se när man söker på boende om det finns eller inte. Haha ja en eldriven kylbox fungerar ju med :)
Är så smidigt om man kan ha lite på rummet.

Anmäl
2017-07-28 13:29 #6 av: TatsuOni

#5 Det är ju super om det finns kyl, men budgeten får ju också spela in när man bokar boendeLipar

Men vare sig man hittar det eller inte så måste jag ju hitta någonting som är både vegetariskt och fritt från allt jag inte tål och det är inte alltid helt lätt. T ex så går bröd helt bort. Vad finns det för frukost och liknande som man kan äta om man inte tål det mesta?Galen

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-07-28 13:47 #7 av: Smultronfia

I England brukar det ofta finnas en vattenkokare på rummet till te. Det gör att man kan laga nudlar (glutenfria), havregrynsgröt om man tål det. Frukt och grönsaker tål att vara utan kyla samt torkad frukt och nötter. Även nötssmör behöver inte stå kallt.
Man kan torka soppor och grytor i ugnen innan och sen mixa till ett mjöl för att sen bara tillföra varmt vatten så har man det klart igen.

Anmäl
2017-07-28 13:52 #8 av: TatsuOni

Havregrynsgröt, nudlar och frukt fungerar bra som snacks, men dessvärre så håller jag mig inte mätt mer än ca en halvtimma på det. Nötter och andra feta saker fungerar bättreGlad

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-08-10 00:12 #9 av: RÖsthi

Happy Cow är ju en livräddande app i dessa lägen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.