Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hälsa och Nutrition

Magen i uppror efter penicillinkur.

2017-08-04 08:45 #0 av: VeilofElysium

Jag gick på en penicillinkur som tog slut i fredags förra veckan, hade då tagit det i fem dagar för att bli av med en liten infektion. Nu en vecka efteråt är magen fortfarande i uppror, den bullrar, får magknip och ja mindre trevliga saker så att säga. Någon som vet något som jag kan ta som är veganskt för att få ordning på magen? Mamma ringer och tjatar att jag ska äta yoghurt och svälja min stolthet, det är väl egentligen det som rekommenderas pga. att det innehåller goda bakterier som probiotika. Har varit vegan i snart två år dock och känns som att jag inte vill ge upp på grund av att man varit lite sjuk och kroppen inte riktigt gillade medicinen. Tips?

Anmäl
2017-08-04 08:48 #1 av: Annielle

Probiotiska piller är ju mycket bättre än yoghurt, men du kan ju även äta surkål och liknande syrade grejer (tänk dock på att det måste vara opasöristerat) 

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-04 13:27 #2 av: Smultronfia

Finns vegansk probiotiska piller från tex helhetshälsa. Om man äter antibiotika så rekommenderas det att äta det i några dagar för att få tillbaka bakteriefloran igen. Det är absolut inga problem som vegan. Så du behöver inte trycka i dig en massa icke vegansk yoghurt.
Hoppas du mår bättre snart.

Anmäl
2017-08-04 14:53 #3 av: Annielle

Ät upp hela burken  i så fall, (inte burken de ligger i alltså Skämtar)några dagar är för lite när man har sabbat bakteriefloran med antibiotika.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-08-06 12:36 #4 av: VeilofElysium

Ska kika på det, tack! Börjar bli tröttsamt att smälla i sig massor av surkål och tro att det ska försvinna den vägen. 

Anmäl
2017-08-06 20:11 #5 av: Annielle

#4 Bra att göra både och, men det kan ju ta sin tid hur som helst, för min del tar det vääldigt lång tid innan min mage är i skapligt skick efter antibiotika trots probiotikapiller, men man är ju olika och de flesta är nog inte lika känsliga som jag.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.