Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Att råka få I sig animaliskt.

2017-10-09 18:58 #0 av: Kämper

Hej,
Jag skapade precis ett konto lite i panik då jag insåg att jag en längre tid stoppat i mig godis med gelatin I...
Det står ej "gelatin" med I innehållsförteckningen men nu när jag Googlade på dem för att jag blev misstänksam så såg jag att det var gelatin I.
Mår jättedåligt psykiskt, tycker personligen att gelatin är något av det värsta man kan äta och vet inte hur jag ska hantera att jag tryckt i mig de kämpar för. :(
Hur har ni hanterat liknande situationer?

Anmäl
2017-10-09 19:06 #1 av: Zadeira

Om man i god tro ätit något som sen visar sig vara något helt annat är det enda man kan göra förändra sig till framtiden, och acceptera att man gjort ett misstag.

Det hjälper inte att man slår på sig själv eller mår dåligt, gjort är gjort. Tänk på hur du ska göra annorlunda i framtiden för att undvika samma sak igen.


Anmäl
2017-10-09 19:16 #2 av: Smultronfia

Som #1 säger så är det inget som går att få ogjort. Men nu vet du och kommer i fortsättningen vara mer observant på de e-nummer som är animaliska. Alla kan göra fel. Och du har ju ätit 99% veganskt under denna tiden så då är det ju mycket bättre än att inte vara det. Man lär sig nya saker hela tiden och kommer på saker som är dåliga eller hittar nya bättre alternativ. Så försök att inte vara för hård mot dig själv och se helheten. Du gör ju ett bra jobb annars med att inte äta animalier.

Anmäl
2017-10-09 19:19 #3 av: Herveaux

(Snavade in via Nya Inlägg)

Håller med #1!

Maila företaget och skäll ut dom för vilseledande förpackning, 
anmäl till Konsumentverket (eller till Livsmedelsverket...?)

Så jäkla fult gjort av företaget

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-10-09 19:24 #4 av: Hera

Alla ingredienser ska stå med. Så anmäl till livsmedelsverket. 

Anmäl
2017-10-09 19:40 #5 av: Kämper

Tack för svaren, ni har givetvis rätt. Misstag händer. Får bättra mig och inte lita blint på min förmåga att läsa innehållsförteckningar.

Tyvärr bor jag ej I Sverige och även om jag talar språket här där jag bor så tror jag dem gömt det I någon tillsats eller likande då det handlade om gelatin. Jag skulle gissa på att konsumentverket inte finns här dessutom.

Anmäl
2017-10-09 19:41 #6 av: Hera

Vilket land?

Anmäl
2017-10-09 20:17 #7 av: vendelay

Jag säger som de andra, du åt det i god tro och du kan inte ändra det nu. Det enda du kan göra är att förlåta dig själv och gå vidare utan det godiset. Du har inte gjort något fel - istället tycker jag att du ska vara glad över att du kollade upp det.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-10-09 21:50 #8 av: Kämper

#6, Portugal. Jag har inte bott här så länge så rätta mig gärna om jag har fel.

Anmäl
2017-10-09 22:47 #9 av: veggie4every1

#8 Håller med de andra i tråden. Du har handlat i god tro och läst innehållsförteckningen. Det var inte ditt fel och det är ingen mening i att gräma sig utan ta det som en lärdom.

Som #7 säger så var det ju jättebra att du kollade upp det och det är något att vara glad över Glad

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-10-09 23:45 #10 av: Hera

#8 okey. Deras lagar känner jag inte till :(

Anmäl
2017-10-10 17:50 #11 av: TicTac

Det går inte att ta ansvar för andras handlande, som till exempel bristande innehållsförteckningar eller personer som "ljuger" om innehåll i maten...

Bara att lära sig och gå vidare. Nu vet du en sak till du bör undvika åtminstone. Oberörd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.