Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 1303 ggr
vendelay
2017-10-23 21:38

Matveteotto

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Detta recept är skapat av Mattias Kristiansson som är chefsredaktör för den veganska tidningen VEGO. Receptet och bilden publicerades i hans fantastiska bok "Vegan på 21 dagar" som tyvärr inte kommer att tryckas upp mer. Jag har fått tillåtelse av Mattias att publicera recept och bilder. Texten under är kopierad ur boken.

Matvete är ruskigt nyttigt och ett gott alternativ till ris. Här serveras det med ugnsrostade grönsaker och kikärtor som i princip sköter sig själva.

3 dl matvete
1 zucchini à 300 g, tärnad
1 aubergine à 300 g, tärnad
1 rödlök, hackad
1 röd paprika, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt, svartpeppar
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta

GÖR SÅ HÄR!
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda grönsaker och lök tillsammans med olivolja, citronsaft, salt och peppar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills grönsakerna har fått fint med färg.
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Ta ut plåten och blanda ner kokt matvete och kikärter. Ställ in i ugnen i 5 minuter till. Servera.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Pyttelite
2017-10-23 22:26
#1

Det ser fantastiskt gott ut - ska testa lite senare - går säkert att variera i det oändliga med säsongens grönsaker och primörer.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


vendelay
2017-10-23 23:55
#2

Ja, absolut!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Upp till toppen
Annons: