Rödbetsburgare med valnötsröra
Detta recept är skapat av Mattias Kristiansson som är chefsredaktör för den veganska tidningen VEGO. Receptet och bilden publicerades i hans fantastiska bok "Vegan på 21 dagar" som tyvärr inte kommer att tryckas upp mer. Jag har fått tillåtelse av Mattias att publicera recept och bilder. Texten under är kopierad ur boken.
Lika god som den är vacker. Rödbetsburgaren är ganska mild i sig och lyfts till skyarna med den här valnötsröran.
3 rödbetor, ca 400 g, rivna
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl havregryn (finns glutenfria)
½ dl majsstärkelse
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
salt, svartpeppar
olivolja att steka i
RÖKIG VALNÖTSRÖRA
1 dl ajvar
1½ dl valnötter, hackade
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ citron, saften
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk salt
TILLBEHÖR
hamburgerbröd (finns glutenfria)
skivad rödlök
sallad
GÖR SÅ HÄR!
Rödbetsburgare: Blanda rödbetor, vitlök, havregryn och majsstärkelse i en skål.
Häll av spadet från bönorna och skölj av dem. Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar.
Forma till fyra burgare och stek dem gyllene i lite olja.
Valnötsröra: Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Fyll hamburgerbröden med rödbetsburgare, rökig valnötsröra, rödlök och sallad.
Var snäll mot alla - bli vegan ❤
👍
Var snäll mot alla - bli vegan ❤