Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition

Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hälsa och Nutrition

2 år som vegan - mina blodvärden

2017-11-02 18:38 #0 av: vendelay

Jag åt kött, mejeriprodukter, ägg och allt annat fram till jag var ca 21 år. Har alltid ätit ganska bra, mycket grönsaker och fisk och ni vet. Varierat. Så blev jag vegan över en natt och på grund av olika anledningar bad jag vårdcentralen att kolla mina blodvärden. Det visade sig att jag hade brist på D-vitamin och B12. Jag fick recept på tillskott som jag aldrig hämtade ut för jag förstod inte om de var veganska... Haha. Istället köpte jag veganska tillskott. Nu har jag varit vegan i drygt två år och vårdcentralen ville göra en uppföljning eftersom jag inte gick med på att äta deras tillskott (skäms på mig). ALLA mina värden är bra! De kollade bland annat, B12, D-vitamin och järn (och tusen andra grejer som jag inte fattade något av).

Grejen är att om jag inte hade blivit vegan hade jag antagligen inte tänkt på att jag kunde ha brist på något och därför inte kollat upp det. Tror det är en stor anledning till att veganer är mer "hälsosamma" (inte för att jag är det, men mina värden är bra alltså haha), för att alla andra tror att veganer inte är det. Förstår ni vad jag menar?

Hur som helst är jag feeeeett stolt Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-11-02 18:40 #1 av: Smultronfia

Härligt att höra! Ja visst är det roligt att folk tror om de bara äter kött så får de inga brister....

Anmäl
2017-11-02 18:50 #2 av: Tuulikki

Tummen uppHjärta

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2017-11-04 11:03 #3 av: veggie4every1

Underbart vendelay PartajarKramas

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-11-06 18:23 #4 av: TicTac

Grattis! Mina värden har alltid varit perfekta, trots att jag äter en bristfällig kost utan kött och mejerier... Skämtar

Anmäl
2017-11-07 08:14 #5 av: [Tänkpådet]

Grymt! Same here, har åxå nyligen gått över 2års strecket och har åxå bra värden. 👍🤘🏻

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.