Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger

Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Restauranger

Scandic oreo kakor.

2017-11-04 08:36 #0 av: DogeLove

Hej, bor på scandic hotel just nu (fast ska åka hem idag) och undrar om doms oreo kakor är veganska, åt en oreo kaka igår för jag tyckte det kändes skumt om dom inte var det, men inser nu att det finns en kanns att dom inte alls var veganska?

Anmäl
2017-11-04 08:57 #1 av: [Rhonda]

https://www.mathem.se/varor/oreo/cookies-154g-oreo

Anmäl
2017-11-04 09:06 #2 av: DogeLove

#1 Tack! ❤
Men tänkte framförallt på scandics oreo kakor ifall dom av någon anledning inte är veganska, men jag vet att dom från affären är veganska det var därför jag åt en oreo där ifrån men läste någon stans att dom inte var det, så blev osäker.

Anmäl
2017-11-04 09:27 #3 av: [Rhonda]

Varsågod! Oreo är ett registrerat namn.  De är gjorda av Mondelez International.

Anmäl
2017-11-04 09:32 #4 av: DogeLove

Ok, så även dom från scandic är veganska, pew... :)

Anmäl
2017-11-04 09:33 #5 av: [Rhonda]

#4 Inte helt. Läs länken - det står att det kan finnas spår av mjölk.

Anmäl
2017-11-04 09:36 #6 av: DogeLove

#5 Jo, tyvär finns det det men jag äter saker som innehåller spår av, sålänge som man inte aktivt har tillsatt det i kakorna spelar det ingen roll för mig.

Anmäl
2017-11-04 09:45 #7 av: [Rhonda]

#6 Okie dokie Glad

Anmäl
2017-11-04 17:59 #8 av: vendelay

Alltså, när jag har bott på Scandic Triangeln i Malmö så har de haft "mini-oreos" (det står att de heter så), och de är inte veganska. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-11-04 18:06 #9 av: DogeLove

#8 Ok, där jag var så stog det varken något namn eller innehåll men jag tänkte att det vore konstigt om dom inte var veganska och åt en, men då vet jag att dom inte var det, tur att jag iallafall bara åt en känns dok lite äckligt att jag åt något som innehöll mjölk men då vet jag till nästa gång iallafall! :/

Anmäl
2017-11-04 20:06 #10 av: vendelay

Oreos ska ju vara veganska, så jag hoppas att dina var det. Nästa gång kan du fråga personalen, de måste kunna svara på vad allting innehåller.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-11-04 20:48 #11 av: DogeLove

#11 Ja, har lite svårt att fråga ibland (känns inte lika läskigt på internet) men får ta mod till mig och fråga, tack för hjälpen! ^_^

Anmäl
2017-11-05 19:08 #12 av: vendelay

#11 Jag förstår dig, du är inte ensam! Du kan ju testa att maila dem i förväg och fråga typ om de har veganska kakor eller liknande och hoppas på svar!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.