Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning

Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Köttersättning

Köttersättning som inte är baserat på soja

2017-12-02 19:32 #0 av: Lakritsstjärna

Min pappa tål inte soja och qorn inehåller ju ägg. Vet ni om det finns andra köttersättningsalternativ som jag kan bjuda på som är baserat på annat?

Anmäl
2017-12-02 19:38 #1 av: Gen

Pulled havre

Anmäl
2017-12-02 19:45 #2 av: Lakritsstjärna

Finns det? Var kan man få tag i det och är det gott.

Anmäl
2017-12-02 21:11 #3 av: vendelay

Var bor du?

Pulled havre ska finnas hos vissa ICA, Coop, Hemköp och hos alla Paradiset och Urban Deli, om jag förstått rätt. Det är gott, smakar väl rätt likt sojaersättningar tycker jag.

Seitan är gjort på glutenprotein, supergott. Jag köper helst färdig men det är inte speciellt svårt att göra själv ifall det är svårt att få tag på där du bor. Jag brukar handla på Goodstore.

Har börjat se produkter gjorda på lupin, fanns burgare och annat på Paradiset på Regeringsgatan senast jag var där. Har dock inte smakat.

Bönor är ju också vanliga att använda, brukar finnas någonting i de flesta frysdiskar gjort på olika slags bönor.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-12-02 21:16 #4 av: vendelay

Recept på färs med valnötter och morot:
http://barabroccoli.se/2013/11/rawfood-fars-med-valnotter-och-morot/

Nötter och frön ska också vara enkla att göra färs på. T.ex. om du gör egen mandeldryck, så "klegget" som blir över när du pressat ur all vätska, den är supergod att steka och äta som färs. Går säkert att göra biffar och annat med det också. Solrosfrön ska också vara enkla att göra färs på, men jag tror att alla nötter och frön är relativt enkla att göra färs på (och därför forma till biffar etc)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-12-04 12:02 #5 av: synesthesia

Det finns ju ett par Quorn-produkter utan ägg nu också annars. :)

Anmäl
2017-12-05 17:22 #6 av: Lakritsstjärna

Tack för alla tips på bra rätter som jag inte tänkt på tidigare. ska försöka hitta pulled havre. Fanns inte på Ica maxi där jag handlar men googlade och inne i stan ska det tydligen finnas många bra vego affärer som jag får besöka.

Har helt missat att qorn nu finns utan ägg. Har bara antagit att alla deras produkter innehåller ägg.

Får prova färs på solrosfrön någongång också. Har gjort på linser tidigare men inte solrosfrön. Så det ska bli spännande och se hur det smakar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.