Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Vad är kärlek?

2018-01-01 15:11 #0 av: Zazabrazza

Vad är kärlek? Vad betyder ordet kärlek, är det bara ett ord som vi - var och en - har ett personligt begrepp om, eller finns det en verklig substans bakom begreppet?

Vi använder begreppet i par- och vänskaps- relationer, och kärleken till saker eller företeelser och påståenden som att gud är kärlek, men vad är sant i allt detta i din värld? 
Hur tänker du i detta fenomen?

Anmäl
2018-01-04 21:06 #1 av: vendelay

Kärlek är allt men på olika sätt. Jag älskar min partner, min familj, mina vänner, mina husdjur, mina idoler men alla på olika sätt. Exempelvis älskar jag min partner och vill därför att vi är lyckliga tillsammans. Jag älskar djur och utnyttjar de därför inte. Jag älskar mat och äter därför mycket mat. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-01-08 23:46 #2 av: [Roe Deer]

Kärlek är ett ord som användes olika av olika människor tror jag. För mig är kärlek villkorlös och oändlig. Mycket kärlek är nog egobaserad, att vi vill känna oss älskade och accepterade varpå vi kanske gör saker för att bli " sedda" eller "uppmärksammade", istället för att göra saker av ren omtanke utan att förvänta oss något tillbaka. "Tacksamhet" är ett ord som ligger mycket nära besläktat med känslan av kärlek för mig. Att acceptera mig själv för den jag är och därmed kunna acceptera andra som de är. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.