Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Mål 2019

2018-01-07 00:49 #0 av: Thelma741

Jag är 11 år och blev år 2017 vegetarian, detta år så ska jag sluta köpa djurtestade smink och hygien prudukter helt och hållet och istället bara köpa veganska saker. 2019 vill jag bli hel vegan, som min mamma inte är så positiv till men jag ska försöka :) Har redan uteslutit yoghurt helt och hållet från min kost och dricker sällan mjölk och köper sojamjölk för att vänja mig vid smaken (som jag inte tycker om alls :/) Äter fortfarande ost och mat som inte är vegansk. Någon som har några tips på att bli vegan/ övertala sina föräldrar att hjälpa till? ❤️

Anmäl
2018-01-07 02:16 #1 av: Calcifer

Gör upp en matlista, en matbudget, och recept som innehåller dels allt du behöver få i dig då du fortfarande växer och dels inte är för komplicerat att tillaga (om du inte kan/vill/får laga det själv), samt inte är mycket dyrare än den kost dina föräldrar äter för närvarande om du inte själv kan bidra ekonomiskt till det.

Jag förstår absolut att det är ditt val hur du vill äta, men samtidigt pga din ålder så har dina föräldrar även mycket att säga till om när det gäller tillagning av mat, inhandling av mat, kostnad av mat, osv. 

Visa dem att du är villig att göra det så enkelt för dem som möjligt, introducera dem om du kan till veganvänliga alternativ de kanske själva skulle tycka om (t:ex sojamjölk eller havremjölk till kaffet istället för vanlig mjölk är ju bara en liten grej som skulle göra att du då har tillgång till veganskt alternativ till dina flingor eller vad du nu kan tänka dig att använda det till).

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-01-07 16:09 #4 av: Snurrig

Angående osten så tycker jag Astrid och Apornas Jeezly original är supergod. Föredrar den framför "vanlig" ost faktiskt. Funkar att ha på hemmagjord pizza också.

Anmäl
2018-01-08 16:10 #5 av: veggie4every1

#0 Så roligt att höra att du vill bli vegan, bra beslut för djuren och dig själv Tummen upp

Jag tror att många föräldrar är riktigt okunniga när det gäller vegankost och de är helt enkelt oroliga för att du ska få brister och problem. När min dotter ville bli vegan så slog jag mig för pannan och tyckte det var lite väl extremt. Vad skulle vi nu äta? Skrattar Jag blev dock själv vegan tillsammans med henne istället för att kämpa emot och det var det bästa jag någonsin gjort Glad

Dina föräldrars oro bör lägga sig om de läser på lite grann. Det finns hur mycket info som helst på nätet och det har ju aldrig varit enklare att vara vegan än det är idagGlad

Jag hoppas och tror att dina föräldrar kommer att vilja hjälpa dig istället för att kämpa emot dig. Du ber ju om att få leva på ett sätt som förespråkar ickevåld och tar avstånd från diskriminering. Det bör väl varje förälder uppmuntra med lite kunskap som stillar oron för det nya Kramas

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.