Sojafärs
Jag försöker byta ut så många animaliska produkter i min kost som möjligt till vegetariska alternativ. Nu har jag köpt sojafärs. Går det att göra en god "köttfärssås" av sojafärs att äta till pasta ? Grejen är den att det är små små stenhårda bitar i påsen. Som krossade stenar. Blir dom mjukare när man steker det? Brukar ni äta sojafärs?
Sojafärs i påse?
Det är inte en produkt som ska blötläggas? Den färs jag köpt är mjuk och går utmärkt att göra köttfärssås på.
Kung markatta ekologisk sojafärs i påse 300 gram, ja
Ser dock inte ut som någon "färs" snarare grus, olikstora bitar
Det där är torkad sojafärs. Men om det är den jag tänker på så är det väldigt små bitar och det brukar gå att ha i som de är så länge man har lite mer vätska i såsen. Då kokar de och blir mjuka direkt i såsen så slipper man förkoka. Om du kokar dem för sig innan så bör du ha buljong i vattnet och eventuellt kryddor så de får smak. Lycka till och hoppas det blir gott.
#0 Som #4 säger så är det torkad färs du har köpt. När jag använder torkad färs så brukar jag koka upp vatten i vattenkokaren och blötlägga den en halvtimme eller så och sedan krama ur vattnet med en potatismospress. Den är smaklös och behöver kryddas rejält och/eller användas i såser tycker jag.
Min favoritfärs är Anammas frysta sojafärs annars. Den är bara att fräsa upp i stekpannan och ha till vad man vill. Jag kryddar den också extra, men det är ju en smaksak. Funkar så bra till tacos och pastasåser.
Roligt att höra att du vill byta ut animalierna 👍🙂
Jaha ok tack, jag gillar ju kryddstark mat jag så då gäller det att krydda på!
#6 ja speciellt när det är torkad för den är helt neutral.