Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Smoothies dagen efter

2018-03-12 21:52 #0 av: vendelay

Har någon här testat att göra smoothies (tänker mig en bas på banan och växtmjölk) kvällen innan, för att äta dagen efter?

Samma med "nice cream" (frysta bananer och växtmjölk), fast då såklart förvara det i frysen under natten.

Jag lever knappt på morgonen så vore toppen om jag kunde äta något som bara kräver att jag tar fram det liksom Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-03-12 22:43 #1 av: Carrosh

Det brukar gå bra att dricka smoothies dagen efter - inga problem! :)

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2018-03-12 23:16 #2 av: Namiko

Jag har inte testat med smoothies, men om du inte redan testat overnight oats så tycker jag att du borde göra det. Snabbt och enkelt att göra på kvällen och bara att plocka fram och äta på morgonen.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2018-03-13 01:45 #3 av: vendelay

Tack!

#2 Har testat, oätbart Gapskrattar Slemmigt som chiafrön Gapskrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-03-13 05:52 #4 av: Smultronfia

Det går bra att göra smoothies och ha i kylen. Jag brukar alltid göra lite extra som jag har i kylen. Det enda som kan hända är att färgen ändras lite. Men har du i tex spirulina så håller sig den grön. Dock blir den lite mer mörk grön.

Anmäl
2018-03-13 05:56 #5 av: Smultronfia

Ett annat tips är att baka matfuffins som du sen kan ha i frysen. Ta fram kvällen innan och så är de tinade och klara på morgonen.

Även energibollar går att frysa och bara ta fram.

Men det mesta går att göra dagen innan. Gröt håller också bra i kylen och bara att värma upp igen.

Vad brukar du vilja äta på morgonen?

Anmäl
2018-03-13 13:50 #6 av: vendelay

#5 Matmuffins är en otroligt bra idé som jag tänkt tidigare på men det har aldrig blivit av. Borde ta tag i det.

Jag brukar vilja äta nice cream (frysta bananer, växtmjölk, jordnötssmör). Jag är inte förtjust i frukost överhuvudtaget hehe.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-03-14 07:56 #7 av: sp0ngeb0b

Smoothies går utmärkt att spara i kylen ett par dagar. Hade en period då jag hade smoothie till frukost varje dag, och eftersom jag började jobbet så tidigt brukade jag försöka göra typ 2-3 dagars smoothie och spara i kylen. Gick jättebra som sagt.

Nice cream är jag lite mer skeptisk till däremot, känns som att det bara skulle bli en stor hård klump om man sparar den i frysen?

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2018-03-14 08:57 #8 av: vendelay

#7 Ja, risken kanske finns. Jag måste testa. Annars får det bli smoothies helt enkelt.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-03-14 12:07 #9 av: Smultronfia

Tyvärr så kommer det bli helt isigt och stenhårt. Eftersom det inte är något som får den att behålla krämigheten. Det krävs fett för det. Tex kokosmjölk eller växtbaserad grädde. Men då försvinner nyttigheten av det hela. Men du kan göra det till glasspinnar istället. Gör glassen och häll upp i glassformar med pinnar i. Har du inga så kan man använda muffinsform och hälla i och sticka ner pinnar i. Kanske inte rätt säsong men svenskar är ju kända för att äta pinnglass i minusgrader.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.