Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 764 ggr
DesK
4/4/18, 8:48 PM

Pastasås

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Jag gör ganska ofta en vegansk pastasås, så tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept. Bilderna är från två olika tillagningstillfällen, men det är samma grund och veganskt 🙂

1 stor gul lök, eller det vita av en stor purjolök

3-4 morötter beroende på storlek

1 bit rotselleri eller en stång stjälkselleri

1 pkt kikärtor (färdigkokta)

2 pkt  krossade tomater

2 dl torra röda linser

Grönsaksbuljong eller vegansk lantbuljong

1 dl tomatpuré

1 färsk paprika

1 ganska liten squash

Färsk röd chili eller Sri Racha efter smak

Färsk vitlök

Sju kryddor och orientaliska pastakryddor, finns i butiker som säljer mat från mellanöstern.

Svartpeppar

Salt

Skär alla rot-och grönsaker i lagom stora bitar. Frös purjolök, morötter och selleri i lite doftfri kokosolja. Tillsätt sedan väl sköljda kikärtor och krossade tomater, skjölj ur tomattetrorna med lite vatten och häll det vattnet i grytan. Lägg i buljongtärning och /eller lantbuljong. Låt koka en liten stund, tillsätt sedan övriga grönsaker, chili, tomatpuré och kryddor. Låt koka en stund till, smaka av så att det passar din smak. 

Här hemma uppskattar vi lite tuggmotstånd i maten, så för oss tar denna sås ca 30 minuter att göra. Vi äter helst någon form av pasta till, men det går bra med ris, gryn osv till också.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Maria
4/4/18, 8:51 PM
#1

Så gott. Tack för tips.🙂

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

vendelay
4/5/18, 8:57 PM
#2

Mums! 😍

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Upp till toppen
Annons: