Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Klotterplanket

Presentera dig!

2018-04-06 21:06 #0 av: vendelay

Vem är du?

Du får skriva hur du vill men om du vill ha några förslag på grejer att skriva om kan du exempelvis ta upp hur gammal du är, dina pronomen, om du är vegan, vad du jobbar med, var du bor och vad som helst som du känner att du vill skriva! Släng in en bild om du vill Hjärta

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-06 21:11 #1 av: vendelay

Hej!

Jag heter Vendelay och är 23 år, bor i Stockholm med två katter, en dvärghamster och min sambo. Är kvinna och mina pronomen är hon/henne. Har varit vegan i snart 2,5 år och älskar mat Skrattar Kanske speciellt lite onyttigare grejer som seitankebab eller saftiga bönburgare med mycket vitlöksdressing, mums!

Svarar lite segt på PM ibland men ni är alltid välkomna att skriva om ni vill något Hjärta

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-07 00:36 #2 av: BergThor

Hej!
Jag heter ******* och blev 26 år ung idag (igår) faktiskt. Jag är en kvinna och bor i Mellansverige tillsammans med sambo och dotter på 15 månader, och förhoppningsvis råttor också snart.
Jag är inte vegan/vegetarian ÄN, men strävar ditåt mer och mer. Har äntligen börjat få med mannen på det också. Är lite orolig dock att kosten skulle bli otroligt enformig då jag är så kräsen på grönsaker och äter inte alls mycket av dom. Gillar inte heller bönor, kikärtor och liknande. Men jag försöker iallafall. Har nog innerst inne alltid känt att något varit fel och det är nog det här, köttätandet, som varit problemet. Så jag ser ändå fram emot att få lägga det bakom mig!

Maträtterna som du beskrev, #1 Vendelay, lät ju otroligt gott dock. Måste försöka mig på att göra något sånt. Har dessutom hittat ett recept på falafel som jag så gärna vill prova, och ett recept på morotsbiffar med jordnötssmör. Håll tummarna för mig! 😃👍🏻
(Häromdagen åt vi vegetarisk wok med currysås som hade sin bas i kokosmjölk, sååå gott!)

Anmäl
2018-04-07 01:41 #3 av: sp0ngeb0b

Rolig tråd Skrattar

Jag är en 22 år gammal vegantjej som bor utomlands med min pojkvän. Jag jobbar på ett veganskt café och min fritid består just nu mest av hemmahäng med Netflix eller en bra bok, och diverse små utflykter. Jag är väldigt hälsointresserad och har alltid älskat att träna, jag avskyr att laga mat men samtidigt älskar jag hemlagad hälsosam mat så det krockar lite Gapskrattar Och hamburgare är min favoriträtt (både nyttiga och onyttiga). Hade förmodligen kunnat äta enbart hamburgare under en väldigt lång period och aldrig tröttna. Andra intressen är bodyart (alltså tatuering och piercing), rockkonserter och att resa. Önskar att jag hade friska knän, bättre social skills och självdisciplin. Men är glad över mitt liv generellt och är taggad på allt som världen och framtiden har att erbjuda!

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2018-04-07 07:46 #4 av: rumelle

Hejhopp! 
Jag kallas Sadoc, är en kvinna på 30 år och bor med min man och tre marsvin i ett hus i skogen i södra delen av landet. Jag har varit vegan sedan 2016-01-01 och jag ÄLSKAR det! Innan dess har jag varit pescetarian och lakto-/ovovegetarian i omgångar sedan tonåren. Är uppvuxen på bondgård så mina vegetariantendenser har inte alltid varit sådär väldigt populära. Skrattar
Jag älskar allt som har med djur och natur att göra och gällande mat så älskar jag grönsaker av alla dess former. Förutom koriander. Det smakar bärfis. 
Jobbar som tandhygienist sedan 10 år (hjälp vad tiden går!) och på fritiden är det marsvin, trädgård, böcker och att teckna/måla som gäller. 

Blomma

Anmäl
2018-04-07 19:23 #5 av: JoakimJohansson

Får bryta isen som första killen i denna tråd. 27 år, bor i Jönköping och arbetar som servicetekniker.

Sen 2012 har min personliga utveckling lett mig till att leva mer och mer djurfritt, och sen 1/1 2018 är jag vegan, över en natt valde jag att äntligen göra det (På tok försent). Rest mycket i världen och har då alltid ätit så växtbaserat som möjligt och även hemma vid egen matlagning, men nu har jag äntligen sagt nej till all fortsatt konsumtion av animalier. Har aldrig mått bättre.

Uppväxt på en bondgård med familj, får frågan ibland när denna ”kost” ska gå över... få förstår att det faktiskt handlar om att värdera allas liv framför ens smaklökar och att det är en livsstil, inte en kost.

Önskar er alla en underbar lördag :)

Anmäl
2018-04-07 20:59 #6 av: vendelay

#2 Vad roligt att höra, självklart håller vi alla tummar för dig!! Tveka inte att fråga om tips på produkter eller recept eller precis vad som helst.

#3 Häftigt att jobba på ett veganskt café Kär

#4 Haha, oh nej, det kan inte vara lätt att växa upp på en bondgård och ha vegetariantendenser Gapskrattar

#5 Jag håller med, folk tror att det enbart handlar om mat och inte om liv. Bra att du står på dig, ha en underbar lördag!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-07 21:11 #7 av: rumelle

#6 Nej, sanningen man växte upp med var ju att djuren i ladugården var till för att bli mat punkt och slut. Men samtidigt var det alltid något i mig som tycker att näää jag vill inte äta djur, de är ju mina vänner, man måste ju kunna leva utan att behöva äta dem. Och det var så skönt när jag väl bestämde mig att bli vegan efter alla år av velande. Inga mer skuldkänslor när jag äter kött eller ägg eller mjölkprodukter! Pappa var väldigt negativ till det och tyckte nog att jag var knäpp, mamma tyckte det mest var jobbigt att planera mat när jag hälsar på, men om hon inte vet vad hon ska bjuda på så tar jag ju med något själv så det löser sig alltid. Och pappa har faktiskt också vant sig vid att jag inte äter kött. Jag ifrågasätter inte deras matvanor och predikar inte veganism inför dem och de tjatar inte på mig att jag borde äta kött för att få i mig allt jag behöver, så vi har hittat en bra balans tycker jag. Glad

Anmäl
2018-04-07 21:27 #8 av: vendelay

#7 Det låter bra. Familjen och nära vänner är många gånger svårast att "omvända", det är nog bättre att låta dem fortsätta med sitt om en vill ha en fungerande relation till dem.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-09 20:14 #9 av: DesK

Hej! Jag heter Désirée och är nog gammeltanten här, fyller 60 år nästa år Glad Har två döttrar, en är vegan och den andra är pescetarian, själv är jag flexitarian. Jag har samlat kokböcker sedan jag var i tonåren och alltid älskat att laga mat, helst vegetariskt och sedan rätt länge helst veganskt. Jag har även två bonusbarn med familjer som är veganer Glad Vi bor några mil från Göteborg i ett ganska stort hus och har två fina inneboende killar, ensamkommande flyktingar, den ene har fått uppehållstillstånd, efter att han flyttade hit och den andre kämpar, hoppas och väntar på att få uppehållstillstånd, båda har fyllt 18 år, det är därför de bor hos oss, annars hade de inte kunnat gå kvar i skolan mm. Utöver det så har vi två fyrbenta killar, shiban Zaki 4 år och american akitan Zorro ett år. Jag har haft hund i större delen av mitt liv Glad Sedan är jag rätt så illa hörselskadad och har hörapparater i båda öronen.

Till sist vill jag säga att ni som är helveganer gör ett fantastiskt jobb och är värda all respekt och heder, jag är så tacksam för att det idag finns så många bra ersättningsprodukter för t ex mjölkprodukter, som min kropp inte gillar alls. Så håll igång!

Désirée

Anmäl
2018-04-09 21:22 #10 av: vendelay

#9 Låter alldeles underbart att ha så många veganer runt sig - det är få veganer här som är "bortskämda" med det! SkrattarKramas

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-09 21:31 #11 av: DesK

He he, även vi har en riktigt gubbtjyv bland oss, en envis rackare som menar att han har rätt att äta animalier när han själv så vill. Märkligt nog inträffar detta alltid, när jag lagar veganskt och det endast är veganer vid bordet, bortsett från gubben då! När jag lagar veganskt till vardags är det inga som helst sådana problem, gubben äter och är glad.

Désirée

Anmäl
2018-04-12 08:48 #12 av: Mandipu

Hej! Jag heter Amanda och bor i Halmstad. Jag fick upp ögonen för veganism när jag träffade en kompis som var vegan för några år sedan. Jag minns hur naiv jag var när jag träffade henne, glömde jämt bort att hon inte åt animalier och tyckte att hon måste ha det otroligt kämpigt med att bara äta mat från växtriket. Det var i alla fall hon som visade mig Djurens Rätt och det var på den vägen det var. När jag insåg vad vi verkligen gör med djuren ville jag inte bidra till det mer. Jag har varit vegetarian i två år och är nu nästan helt vegan (tycker det är lite jobbigt att lämna osten). Jag bor med min sambo och hund. Jag har det lite kämpigt just nu, men jag försöker att vara nöjd och uppskatta det lilla i livet. Jag tycker om att gå promenader med min hund, titta på serier, träna och laga mat. Jag känner inga vegetarianer eller veganer i Halmstad så om du är det och bor här skicka gärna PM! Glad

Anmäl
2018-04-14 08:59 #13 av: RÖsthi

Hej! Jag heter Rasmus, är 32 år gammal och jobbar för tillfället som controller och bor i Norrköping. Jag har varit vegan i ungefär 1,5 år, och lakto-ovo vegeterian 1 år innan dess. Att bli vegan är det bästa jag gjort i mitt liv. Jag kan vara ärlig mot mig själv och stå upp för vad jag köper och stoppar i mig istället för att försöka att inte tänka på var maten kommer ifrån.

Anmäl
2018-04-14 22:49 #14 av: Tilde

Jag heter Tilde och pluggar till dietist i Umeå :) Tycker det behövs fler vegandietister! Är alltså extremt intresserad av mat och hälsa, men också träning.

♥ Tilde

Anmäl
2018-04-15 02:14 #15 av: sp0ngeb0b

#14 Jag har faktiskt funderat på att utbilda mig till dietist, men utbildningen finns inte nära min hemort i Sverige och jag vill inte flytta... hehe. Har nu skjutit upp pluggandet på obestämd framtid då jag gör annat just nu i stället. Men jag vet inte, det kanske är värt att flytta om utbildningen är rätt?

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2018-04-15 06:23 #16 av: Tilde

#15 Ja helt klart! Jag är från Västerås så det är ju drygt 64 mil från Umeå, men universitetet här är fantastiskt! Lärarna är superbra och staden är trevlig. Man kan både leva ett typiskt studentliv eller hålla det lite lugnare (som jag) genom att inte bo på de värsta områdena. :) Dietistutbildningen finns även i Uppsala och Göteborg, så man kan ju välja det närmaste eller det som verkar mest spännande. Umeå är dock en väldigt veganvänlig stad och vi har ju Vegovision på campus.

Efter att ha studerat livsmedelskunskap (då vi lagade mycket mat) verkade lärarna bli inspirerade att lära sig mer om plantbaserad kost för de gick en kurs om det efteråt. :)

♥ Tilde

Anmäl
2018-04-15 11:59 #17 av: sp0ngeb0b

#16 Åååh blir så sugen nu, haha. Men ändå så kluven. Skulle det vara okej om jag skickar PM med lite frågor om utbildningen? Glad förstår så klart om du inte pallar svara men tänker att det är värt att fråga i alla fall Glad

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.