Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Gräddfil osv

2018-04-07 20:06 #0 av: BergThor

Hej!
Har ingen aning om jag lagt detta i rätt kategori men ja..

Jag älskar att äta grönsaksstavar med dipp, men nu vill jag såklart ha något som kan ersätta gräddfilen i dippen. Köper sånnadär färdiga pulverpåsar och blandar med gräddfil alltså.
Försökte söka här på vegan ifokus och hittade en tråd om just detta där man tipsade och länkade till en artikel ”Ersättningsprodukter”. ”Toppen!” tänkte jag och klickade på länken, men då stod det bara att jag inte har behörigheten för den sidan..? Skumt.

Så hur gör ni eran dipp? Vad kan jag använda istället för gräddfil? Naturell soyghurt?

Anmäl
2018-04-07 20:08 #1 av: Cireea

Naturell Soyghurt fungerar fint Tummen upp

Sajter: FilmGuldhamster, HamsterTwilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2018-04-07 20:16 #2 av: Smultronfia

Ja eller oatly creme fraiche går också bra.

Anmäl
2018-04-07 21:03 #3 av: vendelay

Är det denna artikel du inte kommer in på?
https://vegan.ifokus.se/articles/5432371c8e0e745e520007c5-ersattningsprodukter

Jag använder Oatly iFraiche som dipp, tycker det är den absolut godaste ersättningen till gräddfil. Men naturell gurt (soja, kokos, havre) borde också funka fint såklart!

Här är några andra bra länkar:

http://www.vegania.net/ersatt.html
https://www.ica.se/buffe/artikel/veganska-alternativ/ (bläddra ner på sidan för ersättningsprodukter)
https://www.valjvego.se/vegolistan

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-07 21:33 #4 av: BergThor

#3 Det kan mycket väl ha varit den tråden, eftersom jag inte kom in på den andra så har jag ju ingen aning om hur den ska se ut. Hehe. Tack så jättemycket för alla länkar, fantastiskt bra ju! 😃
Och tack till er andra för era svar!
❤️❤️❤️

Anmäl
2018-04-07 21:35 #5 av: vendelay

#4 Hahahaha, nej såklart! Jag tänkte mer om du kunde komma in på länken jag skrev SkrattarKramas

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-07 21:43 #6 av: BergThor

#5 Haha jaha, jo den länken du skickade kom jag in på iallafall. 😃👍🏻 Så den kommer nog att få agera ”bibel” ett tag här framöver tills man lär sig. Hehe.

Anmäl
2018-04-07 22:13 #7 av: vendelay

Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-08 05:21 #8 av: sp0ngeb0b

Jag har testat lite olika varianter till dippa. Min favorit från början var någon av Alpros naturella soygurts på burk (helst denna då den är lite lösare, men denna går också bra), men hade problemet att när jag sparade resterna i kylen blev allting hårt. Gick att blanda ut det med vatten men blev liksom helt klumpigt då. Men - blir det inga rester går det super!

På senare tid har jag använt Plantis naturella havregurt, den är också god samt att jag gillar att använda den till annat också, så det känns mer praktiskt då jag inte äter dippa så ofta. 

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2018-04-08 10:33 #9 av: aneri

Jag köper aldrig färdiga produkter med konserveringsmedel och annat skit i. Godast blir om du gör din egen havregrädde. Gladhttps://www.tastecelebration.se/hemgjord-havregradde/

Anmäl
2018-04-08 19:40 #10 av: BergThor

#9 Tack för tipset! Men havregrädde, alltså grädde, blir inte det lite för rinnigt för att ha som en dipp? Eller kan man göra med extra havregryn för att få den tjockare?

Anmäl
2018-04-09 01:21 #11 av: BergThor

Jag passar på att slänga ut en till fråga här nu till vem som helst.

När man bakar eget bröd så brukar man bli uppmanad om att pensla brödet med ett uppvispat ägg. Vad kan man använda istället för ägg?

(Det här kanske har en logisk och simpel förklaring men jag är inte alls hemma på bakning så jag har inte så bra koll över huvudtaget. Haha..)

Anmäl
2018-04-09 08:53 #12 av: vendelay

#11 Jag googlade på "pensla utan ägg" och fick fram:

1. Vatten eller mjölk (antar att de menar komjölk så jag vet inte om växtbaserade drycker funkar, men det borde de väl??)
2. Vatten blandat med lite sirap.
3. Smält margarin.
4. Brödglans (vet ej vad detta är)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-09 09:55 #13 av: Smultronfia

1.Vatten eller växtmjölk (innan de gräddas)
2. Bönvatten (innan de gräddas)
3.Olja (när bröden kommer ut och är klara)
4.Aprikosmarmelad som man tunar ut med lite vatten. (när bröden kommer ut och är klara)

Anmäl
2018-04-09 10:44 #14 av: BergThor

#12 #13 Tack så jättemycket! 😃

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.