Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Klotterplanket

Hur många köttisar krävs för att byta glödlampa?

2018-06-08 20:30 #0 av: vendelay

- Hur många köttisar krävs för att byta glödlampa?
- De gör det inte. Deras förfäder hade inga glödlampor och lejon har fortfarande inga.

- How many meat eaters does it take to change a light bulb?
- They won't. Their ancestors didn't  have light bulbs and lions still don't.

(Bara ett litet skämt så här på kvällskvisten)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-06-08 23:05 #1 av: Travis D

Vet inte om jag är för ung eller inte tänker rätt men förstår inte skämtet SkrattarGalen

Anmäl
2018-06-09 00:13 #2 av: sp0ngeb0b

Alltså älskar detta skämtet, så spot on! Gapskrattar

#1 Poängen är att köttisar ofta använder det där som argument emot veganism, alltså "våra förfäder åt kött och lejon gör det fortfarande, därför är det bäst att vi också gör det" eller något sånt. Så då kan man ju anta att de lever utan elektricitet precis som förfäderna och lejonen Skämtar

Anmäl
2018-06-09 22:45 #3 av: vendelay

#2 Och inte steker köttet!! Gapskrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-06-10 08:37 #4 av: sp0ngeb0b

#3 Exakt Gapskrattar Finns nog inte många grejer de gör likadant som förfäderna och framförallt inte lejonen, men köttet är tydligen viktigt Funderar känns som att det är lite så med många av argumenten

Anmäl
2018-06-10 16:57 #5 av: Pyttelite

#4 Fast varken människorna eller djuren har utvecklats speciellt mycket under dessa år som biologiska varelser däremot har människan använt sin kreativitet för att överleva.

Jag förstår nog tyvärr inte skämtet eller det roliga i tanken - är dessutom förvånad över att ni roar er på bekostnad av andra .

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-06-10 19:18 #6 av: vendelay

#5 Har inte andra djur använt sin kreativitet för att överleva?

Skämtet är kul eftersom det är två av de absolut vanligaste argumenten veganer får. Lite "it's funny 'cause it's true". Jag kan inte tänka mig att ickeveganer blir så oerhört sårade över att de väljer att äta dödade djur och deras kroppsvätskor, så jag tror inte att det är många som känner att jag har skämtat på någon annans bekostnad. I så fall tar jag emot kritiken men kräver en förklaring för att kunna förstå vad som kändes kränkande.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-06-10 19:46 #7 av: Pyttelite

Nej det är det som brukar skilja djur och människor åt. Just att människor skapar egna konstruktioner eller redskap för att överleva.

Varken människan eller djuren har utvecklats som biologiska varelser från det att människan skapade glödlampor eller elektricitet.

Människan är allätare och olika djur har olika behov. Katten är ett rovdjur och måste få i sig kött för att överleva. Hunden är som vi allätare osv.

Inget av detta har ändrats sig från det elektriciteten kom till vår by.

Det är också tveksamt om vi människor skulle må så bra om vi endast levde på en strikt vegetarisk kost utan extra tillsatser men i vår välfärdsvärlf funkar det bra.

Om veganismen tänker profilera sig genom att förolämpa andra eller nedvärdera andra grupper så är det ingen speciellt trevlig ism och kommer heller inte att vinna några anhängare på den typen av argumentation men det tror jag att vi pratat om tidigare.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.