Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv)

"Sill" till midsommar

2018-06-19 12:49 #0 av: Ess1

Jag tänkte göra "sill" till midsommar. Aubergine verkar vara det som är vanligast att använda, men jag har även sett recept med tofu och ostronskivling. Vad blir godast? Är det någon som har jämfört olika?

Anmäl
2018-06-19 13:02 #1 av: vendelay

Jag har aldrig smakat, men min uppfattning är också att aubergine verkar vara vanligast Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-06-19 13:19 #2 av: Smultronfia

Har ej prövat men enligt vego tidningens Mattias så går det också att använda vita bönor.
Enligt vad jag läst så ska väl aubergine vara mest lik i konsistensen tydligen. Så beror väl på hur lik man vill ha den också kanske.

Anmäl
2018-06-19 14:07 #3 av: Kirnzy

Jag skulle rekomendera ostronskivling, jag tycker det blir bra (bättre än aubergine). Men jag är inget direkt fan av aubergine, och det kanske är vanligast av en anledning.. :)

Anmäl
2018-06-19 15:33 #4 av: Ess1

#2 Att man kunde använda vita bönor också kände jag inte till. Tack för tipset!

Huvudsaken är att det är gott (och alla tycker naturligtvis inte samma när det gäller smak). Det måste inte vara jättelikt varken i konsistens eller smak. Tvärtom kan jag tycka att det är obehagligt när det är för likt kött och fisk. 

Tack för era synpunkter!

Anmäl
2018-06-19 23:17 #5 av: DesK

På vegomagasinet.se finns bra tips. Vi har provat flera av dem och de blir riktigt goda.

https://www.vegomagasinet.se/8-favoriter-istallet-for-sill-i-pask/

Désirée

Anmäl
2018-06-21 08:27 #6 av: Ess1

#5 Tack! Många goda recept där. 

Anmäl