Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Veganskt godis

2018-06-24 12:13 #0 av: tiger tok

Hittade detta godis som jag funderar på om det är veganskt (kolla ingredienserna).
Inte jätte sura, men goda ändå.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-06-24 13:25 #1 av: vendelay

Ja, de verkar vara veganska! Jag är inte hundra på E-nummer men det är inga nummer jag känner till som brukar finnas i godis och inte vara vegetabiliska.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-06-24 13:55 #2 av: Ess1

Jag tycker också det ser ut att vara veganskt.

E-numren verkar ok. Den här länken är bra för att kolla E-nummer:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/sok-e-nummer

Anmäl
2018-07-01 23:36 #3 av: Wowy

Är aromämnen alltid vegetabiliska?

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2018-07-22 17:26 #4 av: Chinesecrestedlover

http://bubs.se/pasar/

BUBS påsar finns i flera smaker i skum- och gelévarianter, från surt till salt, men också med dubbla smaker. Ett exempel är den storsäljande och kända Hallonlakritsskallen. Däremellan finns en mängd andra goda skallar. Förutom skallarna har vi GEO som är formade som geometriska figurer, därav det passande namnet. Alla godisbitar, oavsett form och smak, är fria från gelatin och andra animaliska tillsatser. Hela sortimentet är dessutom Fairtrade-certifierat. Gott för dig och gott för omvärlden!


http://bubs.se/faq/

Kan jag som vegetarian eller vegan äta ert godis?

Majoriteten av våra godisbitar kan du äta, men det finns godisbitar som du inte bör äta om du är vegetarian eller vegan. Alla våra godisar i påse är gelatinfria och fria från andra animaliska tillsatser. Vårt skumgodis är även helt gelatinfritt, men för att vara på säkra sidan får du kolla på innehållsförteckningen på den godisbit du är sugen på.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.