Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Politiska frågor

Djurens rätt tar politisk ställning

2018-08-02 20:43 #0 av: Aasi1

Tillägg från sajtvärd: SD är ett rasistiskt och dessutom djurfientligt parti ur en vegansk synvinkel och därför diskuterar vi inte det här.

Jag kanske är lite efter men läste att Djurens rätt inte tillåter personer som är engagerade i ett denokratiskt riksdagsparti att ha förtroendeuppdrag. Men andra ord måste man ha "rätt" politiska åsikter för att få engagera sig hoss dem. Detta tycker jag är mycket skrämmande! SD är ett av de största riksdagspartierna som efter valet kan bli Sveriges största, framröstat av svenska folket. Tänk om en anna hjälp organisation plötsligt skulle gå ut med att de som är engagerade inom C inte får vara med och ett annat stänger ut V eller KD osv. Hade önskat att Djurens rätt hade varit mer politisk obunden. Kommer inte ge dem några fler donationer då jag står för demokrati och ett öppet samhälle, där var och en ska kunna engagera sig i hjälporganisationer och samtidigt vara politiskt aktiva inom ett demokratiskt parti. https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/richard-jomshof-lamnar-djurens-ratt-sd-politiker-far-inte-ha-fortroendeuppdrag Tråkigt då Djurens rätt annars gör ett sådant viktigt och bra arbete.

Anmäl
2018-08-02 20:54 #1 av: Tjeja

Håller med! Även om jag själv röstar åt vänster tycker jag det är skrämmande när man utestänger stora folkgrupper... då blir det inte längre demokratiskt. Men å andra sidan, djurens rätt kanske inte är en demokratisk organisation? I så fall kan man ju förstå deras inställning.

Kristna samfund vill inte ha med gudsförnekande vänster att göra heller till exempel. Något man får acceptera och respektera, hur konstigt man än tycker det är ändå. En människa kan ju vara lika god och ha lika bra och kanske bättre moral än en annan oavsett gudstro eller inte.

Klart att det är lätt att tänka att de som har en rasistisk inställning till människor har en ännu sämre inställning till djur som ses som ännu lägre stående än människor?  Det låter i alla fall logiskt, men det kanske inte stämmer i alla fall?

Oavsett, ett riksdagsparti representerar ju en stor del av folket. Det betyder ju nödvändigtvis inte att man tycker som dem.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-08-02 21:18 #2 av: [Stoffe.]

Varför blir du förvånad över det? Den autonoma vänstern finns starkt representerad inom djurskyddsgrupper. 

Anmäl
2018-08-02 21:28 #3 av: Aasi1

Kristna samfund är nog mer toleranta mot gudsförnekande vänsterfolk än djurens rätt är mot Sverigedemokrater. Jag har själv varit med i ett kristet samfund och vi välkomnade alla och alla fick ha förtroende uppdrag om man ville oavsett om du var vänsterpartist, sverigedemokrat eller gudsförnekare.
Det öppnade upp för många olika diskussioner som gav många nya insikter då vi alla hade många olika åsikter och bakrunder. Vet att en där var väldigt engagerad innom både Fi och kyrkan.

När organisationer börjar stänga ute sympatisörer från SD så bidrar de snarare till ökat väljarstöd.

Anmäl
2018-08-03 21:44 #4 av: vendelay

Eftersom SD bedriver en tydlig rasistisk politik tycker jag att de gör rätt i att stänga dem ute. Jag stödjer inte DR generellt, men i detta fall gör jag det. Om jag hade varit månadsgivare eller något och de hade låtit en SD:are suttit i förtroendeposition hade jag direkt slutat ge dem pengar. En stor anledning, förutom rasismen osv, är att ju längre höger desto sämre djurrätt / djurskydd. Läs partiprogrammen så kan ni se det själva.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-08-03 22:27 #5 av: Aasi1

Skulle du kunna tala om för mig vad som är rasistiskt i deras politik. Jag har längre efterfrågat en motivarion från de som påstår att SD är rasistiska men får aldrig något konkret svar. Enligt många så är de rasistiska efter som alla säger så och det bara är så! Men kan själv inte hitta någon rasism i deras politik.

Jag står för demokrati och tycker det är fel att stänga ute ett parti. Man måste kunna acceptera att folk tycker olika. Djurrätts organisationerna har blivit väldigt vänster och vänstern har tagit lite patent på de frågorna tyvärr.

Sveigedemokrater har också jobbat för en starkare djurskyddslag. De har jobbat för att införa förbud mot obedövade kastreringar tex.

Anmäl
2018-08-04 00:23 #6 av: Ninja99

#5 Om du inte hittar något rasistiskt i deras politik, har du inte läst på ordentligt, vare sig nutidshistoria, alltså t.ex. hur och av vilka partiet startades, eller hängt med i vad de vill göra om de får inflytande. De anser inte att alla människor har samma värde och att de som invandrat till Sverige efter ett visst årtal skall skickas tillbaka till sina hemländer. Läs deras partiprogram som gäller idag, läs gärna också deras partiprogram från t.ex. 1994, 1996 eller nåt annat år på 80-, 90- eller 00-talet.

Läs också på om deras historia, t.ex. här:
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia

Anmäl
2018-08-04 00:26 #7 av: Ninja99

Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer såsom Framstegspartiet,[1] Sverigepartiet, vit makt-rörelsen och -band,[2] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson.[3][4][5][6] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[7] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[8][9][10][11]

Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.

Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[12]

Partiet kandiderade i riksdagsvalet 1988 och erhöll 1 118 röster.[13] Samma år inleddes närradiosändningar.[14] Partiet var också aktivt på nej-sidan inför den lokala folkomröstningen om invandring till Sjöbo kommun.[14] Under 1990 byggdes nya lokalavdelningar upp och i Kimstad deltog Sverigedemokraterna i protesterna mot en ny flyktingförläggning.[14]

Valåret 1991 ställde ungefär en fjärdedel av partiets 43 lokalavdelningar upp i de allmänna valen,[14] och partiet erhöll mandat i två fullmäktigeförsamlingar, Dals-Eds kommuns och Höörs kommuns.[14] I detta val hade en del kandidater i Stockholms kommun, Mölndals kommun, Malmö kommun, Sigtuna kommun och Hedemora kommun tidigare figurerat i nationalsocialistiska sammanhang.[15] Valkampanjen inleddes med ett demonstrationståg på Engelbrektsdagen den 27 april. Marschen samlade då 150 deltagare, till stora delar skinnhuvuden och uniformerade aktivister från VAM, som brukade dyka upp på Sverigedemokraternas möten och som man i mitten av 1990-talet tog avstånd från.[16] I september höll partiet ett möte i Medborgarhuset i Stockholm. Bland talarna fanns Waffen-SS-veteranen Franz Schönhuber, då ledare för det tyska partiet Republikanerna. Även antisemiten och rasisten Anthony Hancock var närvarande på mötet.[17] Den sverigedemokratiske politikern Joakim Larsson i Uppsala har kommenterat kontakterna med Franz Schönhuber.[18]

Anmäl
2018-08-04 02:06 #8 av: Aasi1

Jag vet att de har en mörk historia, det här nästan alla partier. Gräver man lite i socialmokraternas historia med tvångs sterilisering och rasbiologi så är de nästan värre. I dag kan jag inte hitta någon rasism. Vad som stod i partipogramet 1996 är helt ointressant idag.
Dock hade det varit bra om de hade mer djurrätt men det gäller generellt de flesta partier.

Anmäl
2018-08-04 09:41 #9 av: Gen

SD är rasister eftersom de som sin enskilt viktigaste fråga förespråkar en blod-och-jord-nationalism där svenskhet defineras i en av dem definerad skala där bara vissa kvalificerar sig. Det är demokratiskt i betydelsen att många tycker det är mysigt att romantisera om hur det var bättre förr och därför går på propagandan om mediernas förljugenhet, men odemokratiskt sett till upplysningens ideal om det öppna samhället där alla får plats.

Sverige har alltid varit nationalistiskt. Men en mer fransk-amerikansk nationalism där medborgarskapet avgör tillhörigheten. Och man kan ha flera tillhörigheter. Det är inte svenskhet-skala från 0-100% som SD vill ha det. Det är rasism. Det är odemokratiskt. I betydelsen att människor systematiskt utesluts.

Här är utdrag ur SDs partiprogram

”Sverigedemokraterna definierar den svenska nationen i termer av lojalitet, gemensam iden- titet, gemensamt språk och gemensam kultur. Medlem av den svenska nationen kan man enligt vår uppfattning bli genom att antingen födas in den eller genom att senare i livet aktivt välja att uppgå i den.

Som infödd svensk räknar vi den som är född eller i tidig ålder adopterad till Sverige av svensktalande föräldrar med svensk eller nordisk identitet.

Som assimilerad till den svenska nationen räknar vi den med icke-svensk bakgrund som talar flytande svenska, uppfattar sig själv som svensk, lever i enlighet med den svenska kulturen, ser den svenska historien som sin egen och känner större lojalitet med den svenska nationen än med någon annan nation”

Anmäl
2018-08-04 17:17 #10 av: synesthesia

Jag har märkt att det är ganska ofta som folk som inte ser något problem med SD även efter att de fått en lång lista över vad problemet med SD är i själva verket redan gillar SD och inte tror på hemsk vänsterpropaganda (ens om denna propaganda kommer från deras eget partiprogram.)

Jättebra beslut av Djurens Rätt, att ta ställning mot rasism (och sexism och anti-hbtq+ och så vidare) borde vara självklart bland alla som inte själva kallar sig för rasister (osv).

Anmäl
2018-08-04 18:20 #11 av: Aasi1

Ja precis de skriver att man kan bli svensk om man uppfattar sig själv som svensk talar svenska och annammar den svenska kulturen. Det är alltså ett val man själv gör och ser inget rasistiskt i det.

Sen att man ska känna större lojalitet till Sverige än till något annat håller jag inte riktigt med om att man ska göra för att kallas svensk men ser inte hur det kan vara rasistiskt. Tycker bara att det är fel!

Tycker det är ett hån av de som utsätts för verklig rasism att kalla SD rasister. (Rasism = särbehandlig utefrån ras, hudfärg eller härstamning eller nationalitet) Vänsterpacket kallar allt för rasism. Tror att det är Djurens Rätt som förlorar mest på detta ocg tror att deras beslut till och med gynnar SD. Tråkigt att djurrätt har infiltrerats så mycket av vänsterextremister.

Så länge man behandlar andra medlemmar med hänsyn och respekt så ska väll alla få vara med oavsett politiskt åsikt och engagemang. Den som bryter mot detta och behandlar andra illa ska självklart kastas ut.

Att utesluta de som engagerar sig inom SD kan kanske leda till att de som sympatiserar med SD inte känner att de vill stödja Djurens Rätt. Det är mellan 20 till 25% (kanske fler) av alla som röstsr som är beredda att lägga sin röst på SD. Näsan var 4:e väljare.

Anmäl
2018-08-06 17:58 #12 av: Gen

#11 Om  rasism är särbehandling utifrån nationalitet så kvalificerar ju SD in sig utan diskussion - det är ju för att kunna särbehandla som de är så måna om att definiera vilka som kvalificerar sig som svensk. Det är just särkopplingen från medborgarskapet här som gör det så farligt. Det spelar alltså ingen roll om man är svensk i passet - det är inte avgörande för nationaliteten - i stället är det vad SD säger är svenskt som gäller. Det är heller ingen hemlighet vilka nationaliteter de tycker är problematiska. 

Eftersom SVT-artikeln du länkade handlar om Richard Jomshof så kan vi titta på citat från honom: "Våldtäkt är ett uttryck för islamisk kultur" eller "Självklart är våldtäkt ett uttryck för muslimsk kultur" (https://www.expressen.se/nyheter/sd-topp-star-bakom-valdtaktuttalandet/)

Man kan inte ha stollar som detta i en organisation som vill motarbeta förtryck. 

Hur man kan rösta på detta är jag genuint förbryllad över. Men de jag träffat har inte imponerat i sin analysförmåga, om man säger så. 

Anmäl
2018-08-06 18:44 #13 av: Ninja99

Att jämföra ett politiskt parti som finns idag 2018 och som startades av bl.a. nynazister 1988, varav en hel del fortfarande finns kvar i partiet, med hur det såg ut i samhället i början av 1900-talet är ju helt befängt. Det var inte bara socialdemokrater som utgjorde hela samhället förr i tiden, även om vissa som saknar en hel del kunskap om vår historia tror det och har gått på propagandan från SD. Oavsett vad som hände för omkring 100 år sedan är det väl i allra högsta grad irrelevant om man jämför med hur långt vi kommit på flera områden i samhället idag, vi ska väl inte backa utvecklingen och göra om samma misstag som gjordes då, eller?

Men det är ju tyvärr uppenbart att du har gått på SDs populistiska propaganda och tror att de har en bra politik för vårt samhälle. Det är verkligen tragiskt. När jag såg nynazisterna, skinnskallarna och rasisterna starta detta fruktansvärda parti på 80-talet kunde jag aldrig i min vildaste fantasi tänka mig att svenskarna skulle kunna rösta in ett så vidrigt parti i vår riksdag. På den tiden betedde SD sig ungefär som NMR gör idag, som går och står med sköldar på sina demonstrationer, skriker ut sitt hat mot ledande politiker och andra som de kallar folkförrädare, ger sig på folk och hotar vissa grupper i samhället. Men du kanske tycker att även NMR är sympatiska och trevliga gossar som ska få tillträde till vår riksdag?

Tänk efter lite. Det finns en väl underbyggd anledning till varför alla riksdagspartier inte har velat och inte vill samarbeta med eller låta SD få något inflytande (förutom M som nyligen öppnade för att ge sd mer inflytande, till övriga Alliansens förvåning).
Varför tror du att det är och alltid har varit så? Tror du det är så för att de anser att detta är ett demokratiskt parti med sunda värderingar, och ett parti som anser att alla människor har lika värde? Eftersom du inte verkar veta varför så får jag hjälpa dig på traven, svaret är nej, så är det inte.

Anmäl
2018-08-06 19:56 #14 av: Aasi1

SD historia är helt orellivant precis som S historia. Det är vad de vill göra i dag som räknas. På 80 talet levde jag inte och har ingen aning om vad de gjorde då, bryr mig faktiskt inte heller!

Jag tycker inte att SD är helt felfritt men man måste ju rösta på det man tycker är minst dåligt. Helst hade jag vetat ha ett parti som var mer lika M men som vågade stå upp för demokrati och inte sysslade med vuxenmobbning. En fråga som jag helt saknar i alla partier är djurfrågan. Jag har varit lite engagerad politiskt (när jag hade lite mer tid) på lokalnivå inom M. De verkade inte heller vilja prioritera djurfrågan men jag gjorde vad jag kunde, men det fanns inget stort intresse. Hade nog inte fått bättre gehör i annat parti heller.

Jag brukar inte gilla skatter men en köttskatt kanske skulle varit bra och slutat subvisionera köttindustrin tex på något jag vill göra inom djurätt för att minska köttkonsumtionen.

Jag har varit lite engagerad i en organisation som jobbat för att få in mer vegomat och påverka politiker. Vill inte bli portad att engagera mig för vego och djurätt (efter som det är något jag brinner för) bara för att jag sympatiserar med SD. Jag har inte varit engagerad i Djurens Rätt men rädd att andra ska ta efter och annammar deras åsikts registrering som frysa ut de som tycker "fel".

Nej jag vill absolut inte ha in NMR i riksdagen det hade varit FRUKTANSÄRT! om de kom in. Jag vill bara ha in partier som står för demokrati och allas lika värde och där ingår faktiskt SD. Enligt mig är SD det enda opositions partiet och de enda som står för allas lika rättigheter just nu. Alla andra partier förespråkat mobbning.

Anmäl
2018-08-06 21:17 #15 av: vendelay

Tycker du fått väldigt bra svar varför det är en bra idé för DR att ta avstånd från SD.

Du säger i #14 att du är rädd att andra ska frysa ut de som tycker "fel", men jag tycker faktiskt inte att det är en ÅSIKT att tycka som SD gör (finns såklart fler partier än bara SD som är problematiska, men jag fokuserar på SD nu). En ÅSIKT handlar om typ "jag gillar jordgubbsglass och du gillar vaniljglass", inte "du får söka skydd hos oss, du får inte". Rätten till säkra liv är inte en åsikt. Jag vet inte hur mer jag ska förklara det. Själv tycker jag att F! är det enda oppositionspartiet, de enda som faktiskt står för alla lika rättigheter (de är väl det enda partiet som tar in alla slags människor plus ickemänskliga djur i sin politik?)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-08-06 22:16 #16 av: Gen

#14 Om du nu tycker demokrati är så fint kan du väl välkomna det demokratiska beslutet som Djurens Rätt fattat? 

Beslutet var alltså att ett samtida förtroendeuppdrag inom Sverigedemokraterna inte är förenligt med ett förtroendeuppdrag inom Djurens Rätt.

Det var en följd av följande ställningstagande: "Djurens Rätt är en inkluderande, demokratisk och politiskt obunden antivåldsrörelse. Vi delar inte några värderingar med ideologier, partier och föreningar som kan förknippas med rasism, nazism, främlingsfientlighet eller andra extrema åsikter som strider mot Djurens Rätts värdegrund "

Det verkar inte vara en välövervägd protest du kommer med när du pratar om åsiktsregistrering och mobbning.  

Jag tycker det är något fint att man får betala ett socialt pris för att sprida fördomar och trångsynthet, som Richard Jomshof gör när han hävdar att det är en självklarhet att våldtäkt är ett uttryck för muslimsk kultur. 

Anmäl
2018-08-06 23:15 #17 av: Aasi1

# Fi respekterar alla utom vita medelålders män och judar https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/fis-partiledare-vagrar-svara-efter-stormen-om-antisemitism/
Om man nu ska ta samma retorik som förs mot SD.

En åsikt är också att vi ska hjälpa men det är effektivare att hjälpa på plats för då kan vi hjälpa fler. Andra tycker att det är bättre att folk kommer hit och att vi hjälper de här.
Vissa tycker att man ska ställa hårdare krav på de som kommer hit medans andra inte tycker det. Jag respekterar alla de åsikterna men håller inte med dem alla.

Om en organisation hade bestämt sig för att utesluta alla som är engagerade inom Fi för att de inte gillade deras åsikter hade det känns ok då? Även om de INNOM organisationen gjort det demokratiskt. Jag måste kunna ifrågasätta det beslutet efter som jag tycker det är fel att stängas ute för att man stödjer ett demokratiskt riksdagsparti. Speciellt då de gjort det som jag anser på helt fel grunder. Det var säkert ingen som först läste igenom deras partiprogram innan de röstade. I visa kretsar anses man vara rasist bara man ifrågasätter att SD ska stängas ute så det var säkert en hel del grupptryck.

Jag undrar om Djurens Rätt anser sig ha haft stora problem med att många av deras medlemmar stödjer SD. Vad var det egentliga syftet?

Jag tycker absolut inte att människor från andra kulturer är mindre värde. Tycker det är intresant att lära känna folk med olika bakrund och jag har har till och med idiellt varit med och hjälpt till med läxhjälp i ett segrigerat område som var en del i ett integrationsförsök. Jag har inga rasistiska åsikter!

Jag röstar SD för att Integrationen i Sverige har inte fungerat så vi kan inte fortsätta köra i samma fotspår. Jag vill ha förändring på riktigt!
Lägg till DÖ och all sandlåde beteenden från 7 klövern så fanns det bara ett pari kvar.

Nu är jag inte politiskt egagerad inom SD så skulle nog kunna va med där om jag hade velat och inte avslöja vad jag tänker rösta. Jag skulle däremot inte känna mig hemma i Djurens Rätt trotts att jag brinner för djurfrågor pga detta beslut. Det tycker jag är att exkludera!

Anmäl
2018-08-07 07:42 #18 av: Gen

Denna offerkofta... ingen stängs ute för att de stödjer något parti. Förtroendevalda inom Sverigedemokraterna kan inte samtidigt vara förtroendevalda inom Djurens Rätt. Det bör inte beröra dig.

Sen är det nog en korrekt bedömning att om din identitet är så starkt förknippad med ett nationalkonservativt främlingsfientligt parti så skulle du inte känna dig hemma i Djurens Rätt som inte delar dessa värderingar.

Jag noterar att du inte reagerar över påståendet att våldtäkt är ett uttryck för muslimsk kultur.

Anmäl
2018-08-09 11:02 #19 av: Ninja99

Underbar inställning du har Aasi1:
"SD historia är helt orellivant".
"På 80 talet levde jag inte och har ingen aning om vad de gjorde då, bryr mig faktiskt inte heller!"

Har du studerat någon historia överhuvudtaget? Bryr du dig inte heller om vad som hände under andra världskriget eller någon annan tid eftersom du ju inte levde då?

Du verkar vara väldigt naiv och okunnig på många områden såvitt jag kan utläsa genom det du skriver här. Jag tror det skulle vara nyttigt för dig att läsa på mer om vad nationalsocialism är och vad det innebär för olika människor som lever i ett samhälle med sådana värderingar. Du kanske åtminstone har hört talas om förintelsen under andra världskriget och att det fanns olika förintelseläger där människor med "fel" ursprung och värderingar skulle avrättas? Känner du till vad som hände i Auschwitz, Birkenau, Treblinka osv.?

Att du tycker att SD är ett parti med bra åsikter och idéer tyder på att du har mycket kvar att lära dig och läsa på, för jag tror att du i grunden inte delar deras rasistiska värderingar. Återigen vill jag fråga dig, varför tror du att ALLA andra riksdagspartier har tagit avstånd från SD? Tror du att de gjort det för att de tycker det är kul att "mobbas" som vissa kallar det?
Kan du vara snäll och ta reda på fakta bakom detta, och då inte genom att fråga SD själva utan att t.ex. genom att fråga respektive parti vad deras ställningstagande grundar sig på.

Jag som var med på 80-talet och såg, tyvärr på närmare håll än jag själv hade önskat, när och av vilka Sverigedemokraterna startade, kan berätta för dig att jag ser otroliga likheter med hur de betedde sig då och det NMR som vi ser idag, de är som en sjaskig kopia. Bara för att SDs företrädare förändrat sin klädstil och idag klär sig i slips och kavaj istället betyder det inte att deras grundvärderingar har förändrat sig. För NMR, AFS och SD är av samma skrot och korn. SD var 80- och 90-talets NMR och SDs företrädare har t.o.m. gått omkring med hakkors på sina kläder. Hur du kan vilja att sådana människor ska företräda dig kommer jag aldrig kunna förstå. Hoppas att du någon gång verkligen inser vad de står för.

Anmäl
2018-08-09 12:16 #20 av: Gen

#19 du vet väl att det var socialdemokraterna som i princip var upphovsmän till förintelsen?

http://mobil.helagotland.se/samhalle/sd-kandidat-i-grovt-utspel-mot-socialdemokraterna-15263606.aspx

Hur man kan rösta på denna samling dårar är så innerligt obegripligt.

Anmäl
2018-08-09 16:23 #21 av: Aasi1

#19 jag försvarar inte förintelsen, det var fruktansvärt och något som aldrig får hända igen! Jag tror inte det är många av SD sympatisörer som står bakom nazismen och förintelsen.
Däremot så är det många av vänterpartisets sympatisörer som fortfarande stödjer kommunismen. (Ta Rebecca och Fiona tex). Det var inte länge sedan som Vänsterpartiet slutade kalla sig kommunister. Kommunismen som begått fruktansvärda brott mot mänskliga rättigheter.
https://www.levandehistoria.se/perspektiv-bakgrunden-till-handelserna-i-sovjet-kina-och-kambodja/forintelsen-och-brott-mot

Det var ett extremt antisemitiskt samhälle under nazityskland. Vänstern är väll det mest antisemitiska partiet i riksdagen.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/9mVajr/vanstern-har-visst-ett-problem-med-antisemitism

Jag har bra koll på historia och därför röstar jag inte vänster. Min egen släkt flydde till Sverige under andra världskriget.
De flydde från kommunismen som sysslade med massmord. Alla som misstänktes vara emot kommunismen sattes i arbetsläger. Min farmors föräldrar dog i ett arbetsläger i Sibirien.

S har tydligen inga problem md att sammarbeta med V, själva har S inte heller en speciellt fin historia. Att stödja V och S och samtidigt klaga på de som röstar SD är lite att kasta sten i glashus. Man är inte obildad för att man stödjer SD. Det kanske är V och S sympatisörer som borde läsa på lite mer.

Jag kommer fortsätta stödja SD och samtidigt kämpa för djurens rättigheter. Tyvärr har djurrätt blivit förknippat med vänster men jag tycker att det är lika mycket en högerfråga( Precis som klimatet). Jag tycker bara att man måste välkomna alla oavsett politiskt engagemang så länge som man vill jobba mot samma mål.

Anmäl
2018-08-09 21:41 #22 av: Gen

#21 Jag antar att du ser dig som en tänkande och intellektuellt nyfiken människa. Du verkar ju också ha rätt utvecklad empatisk förmåga med tanke på ditt engagemang i djurrätt. Du är ung, och vad jag förstår har du till alldeles nyligen varit kluven mellan moderaterna och SD.

Kan du ägna 18 minuter att överväga ditt val? Jag länkar en sammanställning av SDs historia, gjord av LO vilket jag gissar att du inte kommer gilla, men källorna redovisas och det är sakligt och objektivt framställt med citat, ibland ljudupptagningar från nuvarande partiledning.

Om du inte håller med får du gärna redovisa vad som var fel här sen. Och om du fortfarande inte förstår varför övriga partier och organisationer som djurens rätt reagerar starkt på detta parti.

Anmäl
2018-08-14 23:49 #23 av: VeilofElysium

Skit tråkigt tycker jag, jag är vegan men har lämnat vänsterpartierna av många orsaker. Upplever att vänstern inte bryr sig om oss judar vilket jag påpekat i en tråd innan på ett annat forum och importen av antisemiter till Sverige gör inte direkt situationen för oss enklare. Man har skrivit om det i  kvällstidningarna till och med att människor från flera länder i mellanöstern får lära sig att hata judar redan som barn och att man blir matad med hat 24/7. 

Jag hoppas verkligen att de tänker om, jag är MED;are själv vilket inte heller är så populärt i vänsterkretsar antagligen. Men jag stödjer flera djurrättsorganisationer ekonomiskt och jag har adopterat två katter från katthem. Mitt mål är att när jag blir pensionär öppna upp mitt hem för djur som behöver hjälp. 

Tycker inte jag är en sämre person för att jag vill ha minskad invandring och att de som inte har asyl skäl ska vara kvar  men det är bara jag.. 

Anmäl
2018-08-17 05:26 #24 av: Ninja99

#21
Men snälla du, hur kan du påstå något så naivt som att det inte är många SD sympatisörer som står bakom nazismen och förintelsen? För det första är det ju inte sympatisörerna (väljarna) du röstar på, utan det är ju partiet och deras företrädare du i värsta fall kommer stödja.

I och med ditt uttalande om nazismen och förintelsen har du avslöjat att du inte har någon som helst koll på Sverigedemokraterna och deras grundläggande åsikter och värderingar. För det första, partiet startades av nazister, det var t.o.m. en SS-veteran med i en av deras styrelser och ytterligare personer som stod bakom HITLER och krigade för honom under andra världskriget som var med redan från början i SD.

Många av SDs idag ledande företrädare har upprepade gånger förnekat att förintelsen har ägt rum. De tror att det är en konspiration och en påhittad historia och tror inte på de människor som berättat om sina erfarenheter i förintelselägren, de påstår att de bara hittar på.
Många av SDs företrädare har gjort hitlerhälsningen och ropat sieg heil på deras sammankomster.

Det allra värsta är att många av SDs företrädare skulle vilja rensa ut olika folkgrupper, precis som Hitler gjorde under andra världskriget. Det är naturligtvis inget som de skyltar med öppet idag, för i så fall skulle inte så många rösta på dem - precis samma sak som utspelade sig i Tyskland på 30-talet. Det finns t.o.m. inspelningar där deras företrädare instrueras att inte visa sina rasistiska åsikter så tydligt, för då tar ju fler avstånd från dem.

Hade du läst på ordenligt om SD så hade du vetat om sådana här saker. För jag hoppas verkligen att du inte har vetat om detta, t.ex. om att det finns många förintelseförnekare bland deras företrädare, tidigare och ändå sympatiserar med dem och deras politik?

Anmäl
2018-08-17 05:35 #25 av: Ninja99

"Expo: ”SD-politikerna ger uttryck för klassiskt judehat”


SD-politikernas kommentarer på Nordfront är ”klassisk antisemitism”, anser Jonathan Leman på den antirasistiska stiftelsen Expo. Men trots tydliga kopplingar till NMR är det inte självklart att de kommer bli uteslutna ur partiet."

Läs mer här:
https://www.etc.se/inrikes/expo-sd-politikerna-ger-uttryck-klassiskt-judehat

Anmäl
2018-08-17 05:39 #26 av: Ninja99

"Sverigedemokraterna rider på en våg av rädsla, rasism och frustration. Nu hoppas Jimmie Åkesson att den ska välta makten.
Då spelar det inte någon roll att han inte ens kan sin egen politik. Höstens val handlar om en större fråga än så.
Det är en folkomröstning om den svenska demokratin."

Läsvärd artikel:
https://expo.se/2018/07/en-folkomröstning-om-demokratin

Anmäl
2018-08-17 05:49 #27 av: Ninja99

Ytterligare ett smakprov ur en intressant och läsvärd artikel:

"Sverigedemokraterna låtsas vara ett parti som gjort upp med sin extremism och rasism. Det är inte sant. Expos granskningar visar att partiets påstådda upprensningar har varit ett spel för galleriet. Den så kallade nolltoleransen efterlevs inte i toppen och saknar förankring bland gräsrötterna. Inför valet 2014 kunde Expo visa att var tredje kandidat med öppet Facebook-konto visade stöd för aktörer som partiledningen pekat ut som ideologiskt avvikande. Det är bara ett av många exempel. Istället används nolltoleransen som ett maktmedel mot de som kommit onåd med partiledningen.

Sanningen är att Sverigedemokraterna är sammanväxt med resten av den svenska radikalnationalismen. Partiet positionerar sig som den breda, pragmatiska parlamentariska kraften. Men med partiet kommer också svansen. I veckan kunde Expo avslöja att riksdagsmannen Kent Ekeroth rekryterat en politisk sekreterare som inför valet 2014 filmade en propagandaintervju med nazistledaren Stefan Jacobsson. Det är ett på många sätt illustrativt exempel på hur partiet fungerar.

På nätet suddas gränserna mellan partiet och andra delar av den radikalnationalistiska miljön ut. Expo har bland annat visa hur det uppmanas till mordbrand och terrordåd i SD-vänliga Facebook-grupper.

SD kan mobilisera stöd i det växande utbudet av högerextrema alternativmedier. Men tycks inte se några problem med att den rasism man svär sig fri ifrån är en självklar del av rapporteringen.

Även på gatorna blandar sig SD:s gräsrötter samman med andra delar av den radikalnationalistiska miljön. Folkets demonstration, som drivits av en lokal SD-företrädare, lockar nyfascister, högerextrema medborgargarden och islamofober och antisemiter från så gott som hela extremhögern.

Problemet är inte bara partiets svans. Det är Sverigedemokraterna i sig. Blåsippans väg är en kulturrevolution som vill göra upp med den svenska liberala demokratin. I den nationalistiska drömmen ska alla enas under fanan, allt annat är ”svenskfientligt”. På köpet kommer rasism, ett splittrat samhälle och en tystad opposition.

Förra hösten skrev Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof på Facebook:

”Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget.”Det säger allt om både SD:s strategi och politiska mål.

Här har vi ett parti där den våldsbejakande retoriken ligger ett klick bort, där ambitionen är att stöpa om den svenska demokratin och som eldar på rasism och intolerans.

Debatten borde inte handla om huruvida SD kan bjudas in eller inte. Den stora frågan är hur de övriga partierna ska värja sig emot vad som idag är det största hotet mot den svenska demokratin."

https://expo.se/2016/09/%E2%80%A8sverigedemokraterna-är-ett-hot-mot-demokratin

Anmäl
2018-08-17 05:55 #28 av: Ninja99

"Expressen har granskat SD:s kommunikation och vi kan nu avslöja att partiet under flera år parallellt med det öppna kampanjarbetet också använt sig av förtäckta nätkanaler för att anonymt kunna sprida sina budskap.

På Facebook har partiet tagit fram flera sidor, till synes utan koppling till partiet. Bland dessa finns kampanjsidor som riktar sig mot Feministiskt initiativ och Moderaterna, men också "Våldtäktskartan" som 2013 fick draghjälp av hatsajten Avpixlat och kritiserades för att koppla våldtäkter till invandring.

På en av partiets anonyma sidor, "Nu får det vara nog", kopplas brottslighet till invandring och mångkultur i inlägg efter inlägg. I kommentarerna till artiklarna som läggs upp uppmanar personer till att döda de misstänkta brottslingarna:

"Enkelt, nackskott", skriver en person om en 29-åring som misstänks för sexuella ofredanden.

Facebooksidan har också spridit artiklar från hatsajten Fria Tider, trots att Sverigedemokraterna öppet har tagit avstånd från just den sajten och SD-toppen Mattias Karlsson kallat den "neofascistisk".

Kontoutdrag visar också att SD lagt annonspengar på att få ökad spridning för Facebooksidan."

https://www.expressen.se/nyheter/mattias-karlsson-skrev-at-avpixlat/

Anmäl
2018-08-17 05:59 #29 av: Ninja99

"Martin Oscarsson (SD) i Orusts kommunfullmäktige länkar till nazistiska sajter på sin Facebook. Han har även lagt ut bilder med antisemitiska konspirationsteorier. En av bilderna kommenteras gillande av Sverigedemokraternas distriktsordförande i Västernorrland."

https://expo.se/2014/10/sd-politiker-sprider-nazism-och-antisemitism

Anmäl
2018-08-17 06:03 #30 av: Ninja99

Här länkas det vidare till läsvärda artiklar om antisemitismen inom SD:

"Om SD och antisemitismen
SD:s hållning till antisemitism är flexibel. Partiet är emot judehat när det passar, framför allt när frågan kan exploateras för att misstänkliggöra muslimer som kategori. Samtidigt rymmer SD en rad företrädare på olika nivåer som givit uttryck för antisemitism, ofta utan att detta mött protester från partiledningen. Här några artiklar som belyser frågan om antisemitism inom SD och SD-vänliga miljöer."

http://skma.se/blogg/2018/06/om-sd-och-antisemitismen/

Anmäl
2018-08-17 11:12 #31 av: VeilofElysium

#Ninja99 

Dock säger statistiken emot emot att judar upplever mest antisemitism från högern det är främst från muslimer och vänstern. Jag upplever det själv och är knappast ensam.  SD är dessutom tillsammans med KD de enda länderna som står upp för Israels rätt och försvara sig mot Hamas som är en islamistisk terroristorganisation och mot Fatah som finansierar mord på judar med svenska skattepengar. 

Jag känner mig extremt sviken av vänstern att man inte tar antisemitism på allvar. Att ta ett uttalande av en politiker duger inte. Jag vill se handling det har vi inte fått se.

Anmäl
2018-08-17 13:02 #32 av: Gen

#31 Det är lika lite antisemitiskt att kritisera Israel, som det är ryssofobiskt att kritisera Ryssland eller islamofobiskt att kritisera Iran eller Saudiarabien.

Jag tycker inte det är seriöst att påstå att SD och KD är de enda partierna som är emot mord av judar, vilket din formulering kan läsas som. Jag hoppas att det inte var så du menade, men ändå talande för din iver att sudda ut Sverigedemokraternas nazistiska rötter och rasistiska partiföreträdare.

Bara för att sverigedemokraternas fientlighet mot islam är större än deras fientlighet mot judendom så är det fortfarande fientligt. Björn Söder har vid upprepade tillfällen trasslat in sig i resonemang om att judendom inte kan vara en del av vad de ser som svenskhet. Jag har svårt att köpa ditt resonemang att judar överlag accepterar deras politik.

Anmäl
2018-08-18 00:39 #33 av: VeilofElysium

#32

Du vänder och vrider på vad jag skriver. Typiskt någon som är vänsterbliven. Hamas förespråkar mord på judar och Fatah betalar ut löner till de som dödar judar.  Vänstern kritiserar aldrig detta och när Israel försvarade sig som för ett par veckor sedan Hamas sköt 200 raketer på Israel vände vänstermedia på allt och vinklar det som att Israel är de som är offensiva. 

De enda partierna som kritiserar Hamas och Fatah är KD och SD bevisa mig om du anser att några av de andra gjort det? Hanif Bali räknas inte.. Han är en av få vettiga politiker inom moderaterna. 

Jag upplever ingen fientlighet från SD idag, mer så från Vänstern med den fruktansvärda ignoransen. Varför är dessutom V's historia aldrig kritiserad?? Kommunismen är en fruktansvärd ideologi som orsakat blodbad.  Björn Söders uttalande var klumpigt.. Jag är både jude och tornedalsfinne men klart som fan kan jag ändå vara svensk ändå.

Jag är som sagt inte SD;are jag sympatiserar mest med MED men jag anser inte att SD är så illa som folk försöker framföra det jag hade hellre sett en koalitionsregering med dem moderaterna och KD än att sossarna sitter kvar med Vänsterkommunisterna och MP islamisterna som sina stödhjul.

Anmäl
2018-08-18 01:19 #34 av: Aasi1

Jag är nära vänn med en judinna och hon har flera gånger uttryckt att hon tycker att vänstern har blivit mer och mer antisemitisk.

Vänstern verkar mörka att det finns problem med muslimer som trakasserar av judar.

Tydligen är det fler som lägger märke till det.
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/9mVajr/vanstern-har-visst-ett-problem-med-antisemitism

Anmäl
2018-08-18 02:50 #35 av: Aasi1

Här komme också ett exempel på intoleransen i vänstervridna vegangrupper!

I en vegan FB grupp jag är med i så var det en medlem som ställde frågan hur vi gruppen kommer att rösta i höst. Det fanns det olika alternativ att klicka i.

Jag scrollade bara igenom flödet och funderade alvarligt på vad jag var med i för intollerant grupp. Jag börjar känna att jag skäms för att ens kalla mig vegan. Det var ett sån otroligt hat och intolerans mot medlemmar med annan politisk åsikt i komentarsfälltet.

Självklart klickade jag inte i vad jag skulle röst för jag hade ingen lust att bli uthängd men utkastad hade inte gjort så mycket.

Jag har bifogat några av alla kommentarer men dålt alla identiteter och gruppnamn efter som jag själv inte vill hänga ut någon. Tror ni att vi som faktiskt sympatiserar med SD men samtidigt brinner för djurrättsfrågor känner oss inspirerade att engagera oss när vi blir bemötta på det här sättet.

Anmäl
2018-08-18 02:53 #36 av: Aasi1

Mera uthängning av medlemmar som angav att de tänkte rösta SD

Anmäl
2018-08-18 02:57 #37 av: Aasi1

Nä alla SD sympatisörer skulle ut

Anmäl
2018-08-18 03:07 #38 av: Aasi1

OCH så blev det tydligen! Någon frågar vad man ska rösta och de som klicka i SD fick inte vara kvar.

Så tråkigt detta hjälper knappast till att öka veganism och inte hjälper de djuren. Det bidrar bara till exkludering.

Inte så att jag blev mindre övertygad att lägga min röst på SD av detta. Snarare mindre lust att engagera mig för djurätt

Anmäl
2018-08-18 07:59 #39 av: Gen

#34 Tittade du på filmen?

Anmäl
2018-08-18 08:29 #40 av: Ninja99

#5 Aasi1
Du skriver att du "längre efterfrågat en motivarion av de som påstår att SD är rasistiska men får aldrig något konkret svar".

Du har redan fått massor av exempel här ovan, men jag hittade en fin lista med 61 (!) exempel på SDs rasism och tänkte då på dig, som verkar ha sovit under en sten de senaste 30 åren (jo, jag vet redan att du inte ens var född på 80-talet, men att hänga med i samhällsdebatten och nutidshistoria kan man ju göra även om man är ung).

Här har du en fin lista att läsa på lite i, med 61 olika exempel (följ länken längst ner till originalinlägget för att läsa mer och klicka på respektive länk där):

"SD:s rasism:
Thoralf Alfsson: ”Alla som går till moskén vill givetvis leva under sharialagar!”
Riksdagsman: Islam borde hållas utanför landets gränser
Alfsson: ”Islam hör inte hemma i Sverige!”
Vill SD:s riksdagsman också förbjuda islam?
Gillar utlänningar – så länge de inte är muslimer
Riksdagsledamot(SD) attackerar IRM – fatta att alla muslimer är extremister!
SD-ordförande – det stämmer att muslimer vill suga ur Sverige allt!
SD-politiker – det är otäckt med muslimer, de har ju ofta många barn
SD-politiker hånar muslimer – snart blir självmordsbombarkit populärt i Sverige
Richard Jomshof attackerar muslimerna – firar du ramadan har du inget i Sverige att göra
SD-politiker förespråkar ”öga för öga, tand för tand” mot muslimer
SD-politiker vill förbjuda muslimer att föda barn
Ville begränsa muslimers barnafödande – välkomnas tillbaka i SD
Även Kent Ekeroth tror att muslimerna försöker ta över världen genom barnafödande
”Det finns väl ingen som tycker det är trevligt att muslimer kommer till Sverige?”
Menar SD att ALLA muslimer hedersmördar, stenar och gifter sig med barn?
SD-man ”Muslimerna ska kontrolleras och nya lagar borde skapas”
Sd:s hemliga etniska plan
Richard Jomshof till Hess försvar – våldtäkt är muslimsk kultur
SD:s islamexpert – Koranen innehåller mer hat än Mein Kampf och islam borde förbjudas
SD-politiker i Botkyrka: araber är ”råa, primitiva halvmänniskor”
SD-poltiker – de flesta våldtäkterna begås av muslimer
SD-politiker – våld och mord är rotat i islamisk kultur
SD-kandidat: ”VI BEHÖVER STARTA MOTSTÅNDSKRIGET NU!!!”
SD-politiker har införskaffat en AK47 och sprängbälte för att skydda sig mot ”svartingar”
SD-politiker vägrar diskutera rasistiska uttalanden – jag förhåller mig bara till gudsordet
Riksdagsledamot (SD) – muslimska transvestiter en fara för trafiken
SD ordf. tror ”zigenare” uppmuntrar sina barn att bli kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler
SD-politiker – invandrare struntar i renlighet, de vet inte ens vad renlighet är
SD-politiker muslimer ska diskrimineras och islam förbjudas
SD-politiker hånade muslimer med grissexbild – spelar oförstående när IRM intervjuar
SD-topp: alla är lika mycket värda – förutom de av annan kultur
SD-toppar diskuterar handel med invandrare – vill få bort folk genom auktion
SD-politiker: muslimer infiltrerar Sverige och är inte att lita på
SD 0rdförande tror att ett folkmord utförs på Europas ”härskarfolk”
SD-politiker sprider islamofobiska fördomar och vill ”Bevara Sverige Svenskt”
SD-politiker kallar ”zigenare” för skrupellösa och tycker nazistparti bara är icke-pk
SD-politiker – ge inte mat till flyktingarna i Avesta
Vice ordförande(SD) – ”jävla halal cp:n käka kamel skit i arabik land”
SD-politiker och förtroendevald i Unionen – hetsar mot somalier i Borlänge efter en dröm
SD ljuger om sin historia och järnrören – ”SD grundades inte av rasister”
SD-politiker jämför ratificerade med ”tjockisar” – en ursäkt för att inte behöva prestera
SD-politiker spårar på Twitter – du är en självutplånande judisk förrädare
SD slopar nolltoleransen – okej att håna folk som gifter sig med svarta
SD-politiker – vi borde dela upp skolklasser efter etnicitet
Var tredje SD-kandidat gillar eller sprider fascistiskt och nazistiskt material
SD-politiker raljerar över den ”växande negroida populationen” och förutspår inbördeskrig
SD-politiker har införskaffat en AK47 och sprängbälte för att skydda sig från svartingar
SD-politiker – jag jagade upp en ”neger” i ett träd men det är mörkt så ser jag honom inte
Antirasist påhoppad av SD-politiker: ”Din jäkla arab-f…a” – IRM hotas till livet
SD-kandidat sprider bild på muslimer som halshugger – det här är vardag för våra barn
SD-politiker – det är åt helvete med alla muslimer, de hör inte hemma här
SD-kandidat – läser man islam ordagrant så går det ut på att döda alla utanför islam
SD-kandidat: ”Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret”
Jimmie Åkesson – viktigaste åtgärden är att begränsa den muslimska invandringen
SD-politiker vill se Zlatan avrättad – skjut och begrav fanskapet!
SD-topp visar sig vara avpixlattroll – skriver att araber har våldsamma gener
SD-politiker kallar flyktingar ”kannibaler” och ”huvudjägare”
SD-kandidat: ”Åk tillbaka i den bananbåt du kom i Aregawi jag vill då inte ha dig här”
SD-Politiker – våld och mord är djupt rotat i islamisk kultur
SD-politiker – muslimer ska diskrimineras och islam ska förbjudas"

Här kan du läsa mer och klicka vidare på varenda av de 61 uppräknade exemplen på rasism, längst ner i artikeln:

https://www.interasistmen.se/dumheter/sd-toppar-kommer-med-panikartad-ursakt-till-rasism-far-episkt-svar-pa-tal/

Anmäl
2018-08-18 08:39 #41 av: Gen

#33 Fast det är solklart vad Björn Söder och SD tycker här. Man kan vara svensk medborgare som jude, men man kan inte vara svensk. 

Anmäl
2018-08-18 08:41 #42 av: Ninja99

#35
Aasi1, du skrev:
"Självklart klickade jag inte i vad jag skulle röst för jag hade ingen lust att bli uthängd men utkastad hade inte gjort så mycket."

Varför vågar du inte stå upp för dina politiska åsikter?

Om du inte kan stå för vad du tycker, undrar jag varför du har de åsikter som du har...?

Anmäl
2018-08-18 10:34 #43 av: Aasi1

#39 Ja, jag tittade på filmen och jag håller med om att de som startade SD inte hade speciellt bra åsikter. De åsikterna tar jag fullständigt avstånd i från. Det var mycket jag redan viste men fick även en hell del ny information jag inte viste tidigare och jag hade heller sett att SD inte hade startats utefrån den bakrunden. Samtidigt så är det historia! Det få partier som har en helt fläckfri historia. Jag bedömer SD utefter vad det är i dag 2018.

Jag vet att de flesta som är med i partiet idag inte har de åsikterna. Har en sambo som är lite aktiv inom partiet. Jag har aldrig hört min sambo utrycka några rasistiska eller homofoba åsikter. Min sambo är också vegan, feminist och sverigedemoktat. Vi har vänner med olika nationaliteter, sexuell läggning och politiska åsikter.

Partiet har idag både svenskar och invandrare som medlemmar och det råder nolltolerans mot rasism.

Anmäl
2018-08-18 11:15 #44 av: Aasi1

# 40 det är enskilda personer som utrycker detta. Det är inget partiet står för vad jag upplevt. Jag tar helt avstånd från alla dessa uttalanden.

Inget parto är helt felfrity och jag tror man kan göra liknande listor med dåliga utalanden från enskilda personer i alla partier.

Anmäl
2018-08-18 11:27 #45 av: Aasi1

# 41 Björn Söders uttalande är inget jag håller med om. Jag tycker Björn Söder har gjort lite för många dåliga utalanden. Det är ofta hans uttalanden och inget som merparten av partiet eller dess sympatisörerer står för vad jag vet. Jag håller med om att många av hans åsikter inte borde hör hemma i Sveriges riksdag.

Anmäl
2018-08-18 11:42 #46 av: Aasi1

#42 Jag såg ingen anledning med att bli uthängd och få en massa hat mot mig. Hade det varit ett mer öppet samtalsklimat och högre acceotansnivå i gruppen hade jag kanske gjort det. Jag står för mina åsikter men i den här gruppen såg jag ingen anledning att uttala mig. Jag har vissa bekanta i gruppen som jag lärt känna då jag varit lite aktiv inom djurätt. Jag vill inte att folk tar avstånd mot mig pga av fördommar och stämpla mig som rasist då jag inte är det.

Folk generellt är inte lika intoleranta. När jag var vid en valstuga tidigare i veckan så berättade de att de får mest positiva kommentarer.

Jag såg själv att SD valstuga hade flest besökare av alla partier där och en del som inte stannar hälsar lycka till. Bara under tiden jag stod där. Jag hörde att folk tutar hejade på dem när de var ute och satte upp sina valaffischer.

Anmäl
2018-08-18 11:50 #47 av: Aasi1

Ni begöver inte hålla med och mitt mål är inte att någon av er ska rösta SD. Jag efterfrågar bara större tolerans inom veganrörelsen och djurätt. Den otollerans som råder tror jag inte leder till något gått utan bidrar bara till att människor känner sig exkluderade och vill därför inte engagera sig.

Anmäl
2018-08-18 12:55 #48 av: Gen

#43 filmen sträckte sig till 2015 där Sverigedemokraterna uppmanade till utomparlamentarisk kamp, och i sina lokalavdelningar listade adresser på asylboenden, som gräsrötterna sedan brände. Det är knappast historia.

Du kan ha rätt i att det var ett dåligt beslut från djurens rätt.. Att det polariserar debatten ytterligare. Att det spär på känslan hos SD-väljare att de inte tillhör samhället. Att de inte är relevanta. Att de är obildade, okunniga, arga, onda. Inte en relevant del i samhället. Vilket naturligtvis spär på destruktiviteten, minskar motståndskraften mot populism och konspirationsteorier. Skapar bubblor av alternativ fakta och sanning. Drar i sär samhället, och urlakar den öppna debatten ännu mer.

Det är farligt att generalisera grupper av människor. Att förminska dem och utmåla dem som mindre relevanta. Att tillskriva dem egenskaper. Utesluta dem från gemenskapen. Det vinner ingen på. Det är därför SD är ett farligt parti. Ett parti som inte är som andra. Ett parti som ställer grupp mot grupp.

Det är möjligt att det var ett dåligt beslut, för djuren, för samhället. Att det direkt blev en del i SDs propagandamaskineri. Jag vet inte.

Det är svårt att vara tolerant mot intolerans.

Anmäl
2018-08-21 17:02 #49 av: Aasi1

Vad anser ni om att en FB grupp utesluter medlemmar som kryssar i att de ska rösta på SD? Var det ett bra beslut tycker ni?
En annan medlem la ut ett inlägg där man kunde kryssa i vad man skulle rösta i höst. På en gång riktades en massa hat mot andra medlemmar i komentarsfälltet och medlemmar blev uteslutna. Inte bara de som kryssat i att de skulle rösta SD utan andra som stod upp mot otolleransen uteslöts. Se bilder ovan på skärmdumpar jag tog.

Jag börjar nästan känna att jag skäms över att kalla mig vegan. Efter allt hat i vegangrupper känner jag att jag inte vill bli förknippad med många av veganernas extremvänster åsikter. Jag vet inte om jag kommer vilja engagera mig mer inom djurätt faktiskt. Jag kommer aldrig klara av att äta kött och mejeriprodukter igen.

Jag vill bara tacka för att samtalsklimatet i det här forumet har högst till tak. Tack för alla era kommentarer och argument de har faktiskt fått mig att tänka till lite extra och jag har fått redan på information jag inte hade fått annars. Jag står fortfarande och väger lite fram och tillbaka. Det är alltid bra att se på partier ur olika perspektiv. I sammanhang man bara blir utslängd och stämplad som rasist så stärks istället bara ens övertygelse. Som när jag läste om djurens rätt beslut att utesluta och såg tongången i en stor Vegan grupp blev jag mest arg och ville nästan gå med i SD till och med. Attetyden mot SD är en av huvud argumenten varför jag överväger att lägga min röst på dem trotts att jag sympatiserar med med M.

Anmäl
2018-08-25 11:48 #50 av: Gen

#49 Om du nu röstar på SD är det vad du kommer få skämmas över, inte att du är vegan. 

Jag vill ändå också tacka för att du kunde vara öppen med dina tankar. Jag är som du vet genuint förbryllad över hur man kan rösta på de här tomtarna - så det var nyttigt att få höra dina tankar. Jag kan förstå hur hemskt utanför man måste känna sig i vissa kretsar om man sympatiserar med den här typen av ideologier. 

Det måste vara svårt att få ihop valet att rösta på det mest konservativa partiet man kan hitta, och samtidigt stå för progressiva revolutionära idéer när det kommer till icke-mänskliga djur. 

Jag tycker du ska kryssa Sofia Arkelsten och rösta på Moderaterna. Då får du liberalkonservatism istället för extrem nationalkonservatism, och en stark röst för djuren. Jag tycker det rationellt verkar vara vad du står för, medan du emotionellt vill rösta på SD för att du känner dig förminskad och orättvist behandlad. 

Det finns för övrigt forskning som visar att det finns ett motsatsförhållande mellan konservativa/auktoritära värderingar å ena sidan, och vänlighet och empati å andra sidan. Något förenklat: ju mer konservativ du är på högerkanten - desto större sannolikhet är att du också är speciecistisk, rasistisk, sexistisk och homofobisk. https://vegan.ifokus.se/discussions/5a9492ef8e0e7413ae009e62-psykologin-bakom-speciesism

Så att veganer reagerar starkt mot SD är inte en slump. De flesta är ganska vänliga och empatiska av sig Kramas

Anmäl
2018-08-25 11:52 #51 av: [NeferNefer]

Gen: BlommaTummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-08-25 14:52 #52 av: Tant Grön

Så bra skrivet Gen BlommaKramas

Anmäl
2018-08-25 21:45 #53 av: Aasi1

Det stämmer att jag skulle beskriva mig som liberalkonservativ och på nästan alla valkompasser så hamnar jag antingen på M eller L på första plats men SD kommer inte så långt bak, medans V och MP brukar ligga sist. Jag ska kolla upp Sofia Arkelsten!

Jag anser inte att jag är osympatisk för att jag står mer till höger politiskt. Jag har pga av att jag inte vill bidra till djurens lidande valt att bli vegan. Jag skänker pengar till Gotlands djurfristad och har själv hjälp till och tagit hand om kaniner från djurens chans. Är just nu engagerad
i en verksamhet som har som mål att få in mer vegetariskt i skolan. Jag gick också djurättsmarchen idag😊
Jag har även tidigare (2015) varit engagerad i min förra kommun med ett integrations projekt där jag fått träffa många otroligt fina människor från andra länder. Jag är så långt i från rasist och speciecist man kan komma.

Jag vill bara att alla ska respektera att folk har olika åsikter. Blir leden när jag hör att valarbetare från SD blir misshandlade och jag vet att många får ta emot mycket hot och hat. När jag ser att en organisation som jag annars gillar ochså ska vara intoleranta och stänga ute SD sympatisörer och stämpla dem som rasister blir jag mycket besviken. Sen ser jag i en vegan FB grupp hur mycket hat det finns mot människor som röstar SD hos många som anser sig stå för tolerans och allas lika värde.

Jag är emot rasism, djurförtryck och för allas lika värde (även SD folks har samma värde). M känns lite som kappvändare men får se om Sofia kan vara ett alternativ, jag ska rösta i morgon :)

Annars vill jag rösta för att markera mot PK-eliten, drevet mot SD och onödig symbolpolitik. Jag är så besviken på alla politiker och tror att det är bra om några kommer in blir så pass stora att de kan rör om ordentligt i grytan.

Jag är för ökad djurskydd, kärnkraft, ökad trygghet för kvinnor att röra sig fritt, en fungerande välfärd, fungerande integration och allmänt ordning och reda. Då känns SD som ett alternativ trotts att jag inte håller med dem i allt.

Anmäl
2018-08-27 14:36 #54 av: Aasi1

Nu har jag röstat och det blev SD. Men jag är inte jätte säker på om jag gjort rätt det känns inte riktigt bra! Funderar på om jag kanske ska ändra till M. Vill ju helst ha Ulf som statsminuster och tycker bäst om M's politik. SD känns lite för extrema och oseriösa ibland. Samtidigt så tänker jag att min röst är en av ca 5 miljoner röster så det har kanske ingen större betydelse i alla fall.

Men om jag orkar ta mig iväg igen så lägger jag min röst på M och Sofia. Djuren är en viktig fråga för mig, viktigare än migrationen tycker jag. Samtidigt så vill jag markera mot SD föraktet som finns bland annat inom djurens rätt.

Svårt val i år!

Anmäl
2018-09-04 00:11 #55 av: Sarafiaklara

För de som påstår att SDs nazism hör till historien: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sd-politiker-fornedrar-offren-for-forintelsen/

Det är alltså sådana personer och deras åsikter man ger plats till om man röstar på SD. Har man tur blir de sedan politiska vildar som kan köra en ännu mer ohämmad nazistisk agenda.

Anmäl
2018-09-08 01:31 #56 av: Gen

#54 Sista chansen imorgon. Jag tycker det låter som att du inte har röstat med huvudet. Men det är det kanske få som gör. Jag tycker ändå du skrev det bra här själv - läs igenom det igen och känn efter - är det verkligen SD som du vill ska få inflytande?

Anmäl
2018-09-09 12:38 #57 av: [Androidtelefon]

Angående SD, har själv blivit utsatta av ett gäng från SD på grund av sexuell läggning, samt familjemedlemmar som är adopterade (blivit hotade till livet av medlemmar i SD). De gick även med i stan när nasisterna tågade här för något år sedan.

Att rösta på dem, då måste man varit utsatt för extrem hjärntvätt. Det sårar en och man blir så ledsen och tappar hoppet om mänskligheten när man hör folk som röstar på dem.

Anmäl
2018-11-02 18:59 #58 av: Aasi1

Tråkigt att höra vad du och din familjemedlem blivit utsatt för. Tråkigt dessa personer som påstår sig vara medlemmar i SD gett dig en dålig och felaktig bild av Sverigedemokraterna. Dessa personer har inget i SD att göra om de beter sig på det sättet. Att attackera homosexuella eller adopterade är så långt i från vår politik man kan komma. Jag är numera medlem i SD och hunnit varit på en hel del bra föreläsningar, kurser, träffar och lärt känna många fina människor. Aldrig hört en enda rasistisk eller homofobiskt kommentar.

Jag tänker fortsätta engagera mig i SD då jag sympatiserar med deras politik (läs deras partiprogram inte medias version av SD politik). Samtidigt är jag också engagerad på olika sätt för att sprida information om veganism, miljö och djurätt. Jag hoppas även kunna påverka partiet mot en mer vegovänlig och miljövänlig politik. Det tror jag samtidigt kan locka fler unga kvinnliga väljare till SD.

Jag hoppas att folk inom djurättrörelser kan acceptera mitt politiska engagemang i SD. Jag har inte sagt något än om SD men det är inget jag aktivt kommer hålla hemligt. Vet att det finns många som samtidigt är engagerade i andra partier. Jag hoppas kunna ändra bilden som många har av vilka vi sverigedemoktater är. Vi är inga hemska människor som vill andra illa.

Anmäl
2018-11-11 01:38 #59 av: CFIT

VAD HAR MINA MATVANOR MED POLITIK ATT GÖRA? Och i så fall vad är nästa steg? Försöka sluta bajsa brunt?

/ redigerad av sajtvärd Vendelay

Anmäl
2018-11-11 22:32 #60 av: vendelay

#59 Ganska mycket skulle jag påstå. T.ex. vill ju SD (enligt deras politik alltså) göra minst för djuren medan V och Fi vill göra mest. En annan grej är ju miljöaspekten som ju har väldigt mycket med dina matvanor att göra, och det är ju politik.

Du får bajsa vilken färg du vill, men var snäll att läs sajtreglerna innan du kommenterar nästa gång för det där var en rejält otrevlig kommentar.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-11-20 09:32 #61 av: [moratjejen]

Men oj, är personen inte ett troll som skapat tråden? Verkar inte ha någon koll som helst på partiet, det finns ju till och med de i partiet som tyckte att man inte var tillräckligt hård mot invandrare och skapade ett nytt parti. SD gick här i stan förra året och tågade runt stolta med skyltar. Visst alla är säkert inte med i SD men jovisst var det en helt stor bunt med folk som är det. Har även fått små lappar som delats ut med länkar till rasistiska tidningar på nätet som nordfront och liknande. Dock tycker man att det ändrats något senaste året men långt ifrån. Skulle aldrig beblanda mig med ett sådant parti. Och Androidtelefon, jag känner med dig, inte kul och förstår vad du blivit utsatt för inte är okey och det är inte okey, jag tycker det är en bra bild du delat och Aasi1 är väldigt oförskämd av att skriva "råkigt dessa personer som påstår sig vara medlemmar i SD gett dig en dålig och felaktig bild av Sverigedemokraterna." och bara förneka dina upplevelser. Inte okey!

RASISM ÄR INTE OKEY!

MvH Ida

Anmäl
2018-11-20 18:22 #62 av: Aasi1

# Oj, säger jag bara. Nordfront har inget med sverigedemokraterna att göra. Jag är ganska påläst om vår politik och det var SD polutik som fick mig att engagera mig i SD. Jag tycker på riktigt att det är jätte tråkigt att det finns folk som utövar rasism i någon form som sedan påstår sig för att tillhöra SD. Det är mycket beklagligt!
Det om något skadar partiet och sådana personer har inte i SD att göra.
Rasism är inte okej! Inte heller inom SD.

Det är tråkigt att många har den bilden av SD att vi skulle vara rasister. Jag är verkligen inte rasist men sen jag blev öppen med att jag var engagerad i SD så här jag förlorat vänner. Det är jätte tråkigt! speciellt många av mina vegan vänner. Jag har svårare att engagera mig i vego samanhang. Jag hoppas på att kunna ändra synen om vilka vi är. Även om man inte håller med oss så hoppas jag att folk kan acceptera oss. Jag hoppas att djurens rätt kan ändra sig för det tror jag skulle kunna bidra till ökad acceptans.

Jag accepterar och kan samarbeta med folk inom tex V som har en helt annan politisk åsikt än mig men det finns tydligen de som inte kan acceptera mitt politiska engagemang.

Anmäl
2018-11-20 18:38 #63 av: [moratjejen]

Där går våra upplevelser helt isär, jag är inte vegan även om vi äter en hel del vegetariskt.

Just om SD. Att säga att det inte förekommer är bara ignorans, men om du tror det är bästa partiet, för all del, det får du jättegärna stå för. Men du kan inte säga att andra har fel och du har rätt. Klart det finns icke rasister som är med i SD också, finns rasister i alla partier, men just vad SD har för ursprung, vad de har stått/står för och liknande delar en stor del i sammanhanget.

Det är bara att börja läsa om den och då menar jag utifrån inte vad de själva väljer att visa. Så klart finns det skit i alla partier, säger inget annat, men när majoriteten och så stor del är riktad för att kränka eller se ner på en eller flera folkgrupper blir man bara upprörd, speciellt när en annan inte kan förstå utan sympatiserar med dem.

MvH Ida

Anmäl
2018-11-20 21:07 #64 av: Aasi1

# 63 jag har aldrig påstått att någon har fel. Ville bara påpeka att nordfront inte har något med SD att göra och att rasism inte är ok inom SD heller. SD har noll tolerans mot rasism! Jag håller med dig om att rasism inte är ok på något sätt.

Jag är medveten om att det finns rötägg inom alla partier inklusive SD och förnekar det inte. Att peka ut ett parti som rasistiskt och sen stämpla alla som sympatiserar eller engagerade inom ett parti som rasister eller dåliga människor det tycker jag däremot är fel. Jag har då aldrig själv hört någon i något SD samanhang yttra en enda rasistisk kommentar. Däremot har jag sett mycket dåliga kommenter tex i komentarsfällt i sociala medier. Det är ofta inte personer inom SD utan det man i bland kallar för SD svans och är inget som gynnar SD utan tvärt om. Detta är inte unikt inom SD utan finns också inom andra partier, det brukar förekomma en hel del hat från vänster folk också i många komentarsfällt.

Att SD skulle vara rasistiskt pga historian håller inte heller. Då skulle alla partier vara rasistiska. Ta en titt på S och C,s historia till exempel. Tror väldigt få av S väljare gillar tvångssteriliseringar och rasbiologi som S tidigare sysslat med. Något sådant här vi i SD inte ens föreslagit.
Vi har dessutom
en hel del bra förslag på djurskyddspolitik och vi går längre än många andra partier, vilket jag tycker är viktigt. Trotts att jag personligen kanske hade velat gå ännu längre när det gäller djurskydd.

Det är tråkigt att bli av med vänner och bli stämplad som rasist för att så många har fel bild av SD. Jag tvekade ett bra tag inna jag vågade engagera mig i SD pga jag var rädd för hur folk skulle reagera. Djurens rätt spär på detta ytterligare med att just SD valda inte får ha förtroende uppdrag hos dem men alla andra partier går tydligen bra? Jag hoppas kunna bidra till att ändra den bilden.

Anmäl
2018-11-20 21:24 #65 av: vendelay

SD är ett rasistiskt parti, det är ingenting som behöver debatteras här inne. Det finns andra sajter för det.

Däremot vill jag belysa en grej - är det verkligen konstigt att du förlorar veganvänner om du röstar på SD??? Med tanke på att de är det absolut sämsta partiet för djuren och klimatet? Tycker det verkar ganska rimligt att som vegan inte vilja befatta sig med ett parti som går emot allt en vegan står för.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-11-20 22:01 #66 av: Aasi1

#65 mycket påståenden utan belägg! Mycket tråkig inställning! Det är svårt att förklara för folk som inte vill lyssna utan bara bestämt sig för något.

Vill bara att folk ska förstå och kansle se en annan bild än den vänstermedia visar av SD och då kunna acceptera även den stora del av befilkningen som sypatiserar med SD trotts att man inte håller med. Vi är inga onda människor, kan känna empati för adra människor och djur. SD kan också vara veganer och vill bli accepterade i vego samanhang. Jag vill vara öppen med mitt politiska engagemang utan att risker att förlora vänner. Det finns andra som kan vara öppna med ditt engagemang inom andra partier och jag menar att det även ska gälla SD.

Anmäl
2018-11-20 23:02 #67 av: vendelay

#66 Det går att KALLA sig vegan och vara SD:are. Men det är stor skillnad på att snacka och på att göra. Vill du ha exempel? SD vill inte avveckla pälsdjursfarmningen, Sd vill inte minska animaliekonsumtionen, SD vill inte ha högre djurskydd. SD vill inte ens rädda planeten, med t.ex. flygskatt. Så nej, det går INTE att vara vegan och vara SD:are. Det går att kalla sig vad en vill, men det är dina handlingar som avgör vad du står för.

SD har inte stöttat en enda HBTQ+ -reform i riksdagen, enligt RFSL's undersökning är de dessutom inte alls i linje med deras värderingar, de vill inskränka kvinnans rättigheter till sin egen kropp, de vill att barnmorskor ska kunna vägra att utföra aborter, de är emot "genusflum". Vad sjutton är det SD står för som är bra, ur antingen ett antirasistiskt eller veganskt perspektiv??? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-11-21 10:49 #68 av: Aasi1

Nu är jag vist inte ens vegan längre, iallafall inte på riktigt då jag har "fel" politisk åsikt. Du har rätt att tycka vad du vill.

Sverigedemokraterna har faktiskt mycket bra politik, det är inte för intet som SD stöds av ca 1 miljon väljare och är ett av Sveriges största partier. Till bästa val hoppas och tror jag att vi är största parti. Själv är jag stolt över att vara sverigedemokrat.

Djurskydd:
" I SD,s Sverige ska djur behandlas med respekt och omtanke, inte som anonyma objekt utan värde"
-Utöka lagstiftningen med tillägget grovt djurplågeri och skärpta straff för djurplågeri.
- Inrätta en särskild nationell djurskyddspolis
- SD är emot tidelag (sex med djur)
- Mot plågsamma slagtmetoder som halal.
-Förbjuda vilda djur på cirkus
- ID märkning av katter för att kunna följa upp hemlösa katter och stärka katters ställning.

SD har inte sagt absolut nej till att förbjuda pälsfarm i Sverige utan inväntar utredning. Sverigedemokraterna vill " Införa en tydligare kontroll av importerad päls eftersom djurs lidande inte är mer accepterat för att det äger rum utomlands."

Antirasism då:

HBT
Vi vill att sberige ska fortsätta vara ett öppet land där man har respekt för olikheter. För SD är det viktigt att alla människor oavsett sexuell läggning ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Ingen ska diskrimineras pga sexuell läggning. "För Sverigedemokraterna är bekämpningen av hot, våld, hatbrott och hederskultur den viktigaste frågan för att förbättra HBT-personers ställning."

SD har noll tolerans mot rasism och är kanske det partiet som är hårdast när det gäller uteslutning pga rasism.

Abort:

Abortfrågan orkar jag knappt prata om länge. SD vill inte ta bort aborträtten utan bara modernisera den och sänka gränsen för väldigt sena aborter i samma nivå med våra grannländer. Det är inte så att man är mer kvinnovänlig ju senare man får göra abort. Det är redan väldigt ovanligt att man gör abort efter v18 så de flesta kommer inte ens påverkas med vår politik.

Mer om SD politik finns på SD.se

Anmäl
2018-11-21 11:21 #69 av: vendelay

#68 Nej, det går inte att vara vegan och stödja SD. Jag är ledsen men actions speaks louder than words. Om du tror att halal är värre än "vanlig" slakt, så vet du inte vad halal innebär och ärligt talat så tror jag inte att du bryr dig. Övrigt orkar jag inte ens svara på. Du är inte välkommen att diskutera SD här. Hitta en egen sajt. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-11-21 11:30 #70 av: [moratjejen]

SD har så många väljare på grund av att folk vill ha något att skylla på, det är lättare att skylla på invandrare att det är deras fel än att se att vi har ett icke fungerande system i sverige.

Jag är inte vegan alls, men när jag läser, ingen påstår att du inte är vegan. Nu vet jag inte vad du äter för något, men som vendelay skriver så "Det går att KALLA sig vegan och vara SD:are".

Du skriver väldigt mycket, men du visar väldigt lite fakta. Skulle du kunna vara snäll och lägga upp fakta på alla dina påståenden och då menar jag oberoende, inte vad SD skriver på sin hemsida.

Har läst så mycket vad partiledarna sagt i SD och lite går att ta därifrån. Hittar massor om deras illa utalande om homosexuella och kränkande kommentarer om kvinnor, exempel:

https://www.qx.se/samhalle/29364/han-lamnar-sd-i-protest-sa-ser-sd-pa-homosexuella/
https://motargument.se/2016/10/15/sd-vill-forbjuda-homosexuella-att-bli-foraldrar/
https://expo.se/2012/08/sd-politiker-homosexuella-har-avloppssex
https://www.expressen.se/nyheter/val2014/sd-kandidat-nathatar-homosexuella/
https://expo.se/2007/08/sds-partisekretare-till-attack-mot-homosexualitet
https://www.sydsvenskan.se/2018-10-04/historiskt-sd-kommunalrad-i-horby-anklagas-for-att-ha-skramt
https://nyheter24.se/debatt/898706-sd-ledamot-homosexuella-ska-ha-exakt-samma-ratt-utom-vid-adoption

det gick lätt att ta reda på genom en enkel sökning vad SD tror och tycker om bara homosexuella.

Tycker det är trist och tråkigt att du är så dåligt påläst och bara kan hänvisa till deras hemsida, klart de inte vill framstå som något elakt parti utan förskönar verkligheten med några skopor salt. Det måste de göra för att folk ska bli inlurade och tydligen har de lyckats lura folk. Finns ju bevis i tråden på det.

Jag lämnar denna disskution för jag vill inte ha något med personer att göra som representerar ett rasistiskt parti! Finns ingen anledning till att ge sådana personer luft ens för de kommer bara med tomma ord tillbaka och jag har bättre saker att fokusera på i livet!

EDIT: o hemska rasistiska tidningen, läs alla kommentarer där garanterat de flesta är SDare, det handlar ju om deras uttalande så...
https://samnytt.se/sd-ifragasatter-skattefinansiering-av-pride-efter-att-homosexuell-partiledare-utestangts/

MvH Ida

Anmäl