Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
O.T. (Off-topic)

Vad är felet på dessa människor?

2018-08-27 20:42 #0 av: Dessieee

RYSNINGAR DELUXE

Anmäl
2018-08-27 20:49 #1 av: VampireGirlElvira

Jag är inte vegan, men det där var åt h**vete för äckligt att se.

Anmäl
2018-08-27 20:56 #2 av: Stallmima

Människan gör för människan kan!  Har inte sett filmen och tänker inte göra det

Anmäl
2018-08-27 21:22 #3 av: Novachan

Fy vad hemskt! Jag kände till att det serveras levande bläckfiskar och att vissa fiskar fortsätter andas och röra på sig trots att de är uppskurna - men har uppfattat det som att fiskarna är döda och att det "bara" är reflexer men jag har inte helt köpt den förklaringen. Visste inte att folk halvera levande kräftdjur och.... jag vet inte vad jag ska kalla det dom gör med grodor, annat än VIDRIGT!

Är sorgset att se att vissa människor inte är barmhärtig nog att döda de djur de tänker äta...

(Är ej vegan men äter veganskt och vegetarisk mat då och då)

Anmäl
2018-08-27 21:45 #4 av: Chinesecrestedlover

Ännu en helt vidrig film om människans grymhetBrustet hjärta. Fy f..! Måste för tusan vara psykopat för att vilja äta djur som lever och låta de lida för sin eget nöje... 

Tyvärr är jag inte alltför förvånad. Har sett dokumentärer om hundar och katter som flås levande för sitt skinn/päls och broiler kycklingar som inte kan gå mer än några steg innan de behöver vila...det var inte heller trevliga filmer (såg de för att jag ville veta vad det pratades om...ju mer jag vet om hur djur behandlas desto mer övertygad blir jag om att mitt val är rätt). Dessa dokumentärer såg jag för kanske  10-15+ år sedan...ofattbart att människan inte kommit längre och fortfarande inte inser/ser/bryr sig om att djur (precis som vi) känner stress, rädsla och smärta. Att skrattande stoppa ett panikslaget levande djur i munnen...jag kan inte se (och är väldigt glad att jag inte förstår det) nöjet i detKräks

/Chinesecrestedlover (vegan sedan många år p.g.a. etiska skäl) 

Anmäl
2018-08-27 22:15 #5 av: Ess1

Det är hemskt att se.

Jag vet inte om levande aphjärna är tillåtet någonstans längre, men jag skulle inte bli förvånad om det fortfarande förekommer.

En artikel från 2004:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RxG0oJ/pa-menyn-farsk-och-ra-aphjarna

Jag bör nog varna för att det är vidrigt att läsa om. 

Anmäl
2018-08-28 00:20 #6 av: Chinesecrestedlover

#5 Men asså..."skrik ingår i rätten"Förskräckt!!!!?? Sjuka jäkla människor! Fattar inte hur man ens kommer på tanken att man ska äta på ett levande djur, så ofattbart vidrigt! Hur kan det anses trevligt att sitta ner vid ett bord och ägna sig åt en extrem form av djurplågeri bara för att...de kan eller vad är anledningen? 

Det är ju inte precis livsnödvändigt att äta djur (då hade jag varit död för en väldans massa år sedan)...och definitivt inte nödvändigt att äta de stackarna levande medan de skriker av smärta! Jag kan inte med tanken på att äta honung eller dricka mjölk och dessa psykopater (kan inte tänka mig att de kan vara annat) äter levande djur som skriker! KräksStorgråter 

Ännu en gång känns det som man får ta på sig "skäms-hatten" för att man tillhör människosläktetSkäms...människan som påstår sig vara smartare än alla andra varelser och som anser sig förmer...jo, jag tackarIllamående...vilket annat djur plågar andra djurarter för sitt eget "nöjes" skull (fullt medveten om att det är plågsamt för den andre...om inte annat så borde ju skrik avslöja att det inte är skönt...kan man ju tycka i alla fall)? 

/Chinesecrestedlover

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.