Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

Med eller utan kryddor?

2018-11-12 19:23 #0 av: tlover

I en extremt försenad födelsedagspresent (personen fyller år i januari) hade jag tänkt göra en torkad bönbiffblandning som bara är att blanda  vatten och sedan forma och steka.

Men jag vet inte om jag ska krydda biffarna eller inte. Jag tänker kryddar jag är det ju helt färdigt men kryddar jag inte kan man variera det mer.

Vad tror ni?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-11-12 20:19 #1 av: sp0ngeb0b

Krydda tycker jag! Det blir roligare, och personen kanske hittar någon ny favoritkrydda. Plus att det är väl lite nice att det är "helt färdigt"? Glad

Anmäl
2018-11-13 10:30 #2 av: Smultronfia

Åh vilken roligt present! Hur gör du den?
Tycker helt klart du ska krydda den så de blir så goda som du själv gör dem. Risken är väl annars att de inte kryddar tillräckligt och så blir de inte lika goda som när du gör dem. Men beror ju på hur vana de är att laga bönbiffar. Bra idé :)

Anmäl
2018-11-19 08:57 #3 av: [moratjejen]

Klart man ska krydda maten. Finns inget tråkigare än folk som ska krydda färdig mat. Skulle ta det som förolämpning. Nästan lika illa som när man lagat mat och så ber någon om salt eller ketchup. Då vet man att man misslyckats med kryddningen.

MvH Ida

Anmäl
2018-12-16 10:53 #4 av: tlover

#2 jag blandar krossad torkade kokta linser (dvs torkad efter kokning) och kidneybönor (samma som linser) med torkad purjolök och kryddor.

Jag kryddade lite med torkad svamp, salt, vitpeppar och timjan men det blir säkert ännu godare om man kryddar mer.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-16 18:25 #5 av: Pyttelite

Jag skulle dra ner på saltet så att den som får det får bestämma salthalten själv annars en trevlig present och kryddning.

Hur torkar du linser och kidneybönorna? Kokar du dom tillsammans eller är det separata kok?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-12-16 18:37 #6 av: tlover

#5 Jag saltade med snäppet under 1 tsk salt till en sats för 8 port vilket är lite mindre än vad jag förmodligen skulle göra för vanliga men inte så att det blir galet utan något mer också.

jag torkade dom efter att jag kokat dom separat (linserna blev överkokta och torkades som en smet) i 50 grader över natten i en mattork. Jag halverade kidneybönorna för att minska ner tiden. (nu i efterhand så märkte jag att över natten förmodligen var överkurs och jag hade nog sparat ström om jag hade kunnat stanna direkt det var nog torrt.)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-16 18:40 #7 av: Pyttelite

Ok - låter spännande med en mattork.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-12-16 18:44 #8 av: tlover

Det blev förresten en uppskattad present. Hon har ungefär lika lite matintresse som jag har stort matintresse om ni förstår vad jag menar, men hon är både vegan och äter glutenfritt så bra mat är inte det enklaste att hitta.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-17 06:30 #9 av: [vegan76]

Hur torkar du linser och bönor efter kokning?

Anmäl
2018-12-17 07:13 #10 av: tlover

#9 se inlägg#6

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-17 09:26 #11 av: [vegan76]

Vi har inget mattork, bara tvättmaskin men det hjälper inte. Kanske funkar i ugnen.

Anmäl
2018-12-17 12:17 #12 av: tlover

#11 ja, 50 grader men mycket längre 11h för hela eller 8h för delade. Skölj dom först och ha luckan lite på glänt.

Ugn tar dock mer ström än en tork som är speciellt gjord för mat

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-19 09:00 #13 av: [vegan76]

Jaha mat tork. Fick det till med mattor altlså mattork. Där ser man. Aldrig hört talas om. Får titta in kanske något bra att skaffa

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.