Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips

Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Bästa stället att ge gåva till? (julklapp)

2018-12-10 23:59 #0 av: ThatPie

Så, min syster är väldigt intresserad av djurens rätt och skulle säkert vara vegan om mina föräldrar tillät det. Och istället för att ge henne någon pryl hon egentligen inte vill ha, vill jag ge henne ett gåvo-bevis (eller vad de nu heter) i hennes namn till en organisation eller dess like som jobbar för att förbättra djurens rätt. Problemet är att jag inte vet vilken organisation. Så är det någon här som har något bra tips på en organisation som jobbar just för detta och som man vet faktiskt använder pengarna till det de säger att de gör?

Anmäl
2018-12-11 09:10 #1 av: Smultronfia

Gotlands djurfristad!

Anmäl
2018-12-11 09:29 #2 av: vendelay

Gotlands Djurfristad, Tigerharen eller Svarta Fåret tycker jag verkar pålitliga och bra. Djurrättsalliansen och forska utan djurförsök skänker jag också till med jämna mellanrum.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-12-15 15:09 #3 av: [vegan76]

Finns inga hem för djur som katter eller hundar hon kan volontärarbeta på i närheten? Kanske skänka till något lokalt och stödja de?

Anmäl
2018-12-15 18:56 #4 av: ThatPie

Finns säkert något hem i närheten, men är inte något jag kollat upp. Hon går även just nu i 9:an och har mycket i skolan, så volontärarbete är lite svårt (även om det skulle vara något hon skulle vilja). Men ska se ifall det finns några i närheten :)

Anmäl
2018-12-16 21:21 #5 av: sp0ngeb0b

Jag tycker Gotlands djurfristad är superbra. Förra julen köpte jag ett fadderskap till min syster, då får man antingen välja ett djur eller så väljer man "det kvittar", och då blir man tilldelad ett random, så får man ett gåvobevis med bild på djuret som man då är fadder till. Man får uppdateringar om djuret och får va med i någon facebookgrupp har jag för mig. Den är lite mysig. Men tyvärr över min budget detta året, kostar 500 kr.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.