Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Hur lång tid innan magen lugnar sig

2019-11-12 22:20 #0 av: tlover

Hur lång tid brukar det ta för magen att lugna sig efter en kostomställning till hel vegetarisk kost?

Jag har ett vagt minne av 3 veckor men jag kan ha fel och då någon annan frågat mig vill jag vara säker.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-11-12 22:23 #1 av: Tant Grön

Var ju nästan 40 år sedan, så jag kan ha fel, men kommer inte ihåg att det var några problem alls. Men så åt jag ju mycket grönsaker innan.

Anmäl
2019-11-14 19:45 #2 av: sp0ngeb0b

Det beror ju helt på hur du åt innan, hur känslig din mage är osv. För mig var det inga problem vad jag minns men jag åt en hel del baljväxter redan innan och det är väl ofta dem som är en stor del av problemet.

Anmäl
2019-11-14 21:55 #3 av: vendelay

Jag gick från köttis till vegan över en natt och jag märkte aldrig något. Dock åt jag väldigt varierat innan, mycket bönor osv vilket jag tror hjälpte mig. Har hört att om en börjar äta mycket bönor eller fiber direkt så kan det bli problem, men jag hade som sagt ingen omställningsperiod.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-11-14 21:57 #4 av: Chimi

Jag har för mig att jag var väldigt gasig under 2-3 veckor. Vet inte varför, har varit vegetarian i över 20 år och det enda jag plockade bort när jag blev vegan var ost och några sporadiska ägg här o där.

Anmäl
2019-11-14 22:51 #5 av: tlover

Det kan ha varit för mycket fibrer mot mängden vatten då jag tipsade honom att testa att dricka mer och det funkade.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.