ersättningsprodukter

Vegg i-phone

2020-01-18 00:50 #0 av: CFIT

Min fråga till detta forum är om i-phone kan anses vara vegansk?
Ja eller Samsung galaxy för den delen..tror inte märke spelar nån större roll....

Anmäl
2020-01-20 20:01 #1 av: sp0ngeb0b

Vad jag har hört, nej. Finns dock ett märke som gör veganska mobiler. Tror det var Fair Phone.


Anmäl
2020-05-22 23:58 #2 av: CFIT

Ok.
Då ses vi i kyrkan på söndag för lite Veganska tips....eller?

Anmäl
2020-05-24 21:38 #3 av: vendelay

#2 Du har en jäkligt trist attityd. Du fick ett bra svar av #1, varför börjar du skriva om kyrkan??

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2020-05-26 22:14 #4 av: CFIT

Ok, förlåt återigen.
Men med "kyrkan" så menade jag inte kyrkan.
Det jag menade var att tiden före radio, TV, Internet och sociala medier, så var kyrkan det enda stället där man kunde ha ett socialt utbyte av skvaller, tips och åsikter mm. motsvarande det vi har på detta forum idag.

Och eftersom där, förutom Fair Phone, som jag tvivlar på att någon på detta forum äger!? Inte finns några smartphones som kan anses vara Veganska.
Så får vi väl ses i "kyrkan" på söndag.? ☺

Anmäl
2020-05-27 07:39 #5 av: sp0ngeb0b

Jag googlade lite snabbt på "vegan smartphone" och "fairphone vegan" och det verkar inte ens som att Fairphones mobiler är veganska. Enda källan är iofs inlägg i deras forum från 2017 och 2018, men det är vad som poppar upp överst på Google och jag orkade inte leta mer. Vet inte om jag blandade ihop den med någon annan eller om jag bara fått fel information tidigare. Tror dock definitivt att Fairphone kan vara ett av de bättre alternativen i många aspekter även om den nu inte är vegansk. 

Jag tror säkert att så gott som varenda vegan i världen har en smartphone, jag tror också att många veganer äger datorer och bilar vilket inte heller är veganskt. Många veganer tar mediciner som testas på djur eller till och med innehåller gelatin eller laktos. Och så vidare. Det är väldigt svårt att leva veganskt till 100%. Visst man kan vara utan mobil men det är inte lätt i dagens samhälle, likaså datorer. Äger du inte en så använder du garanterat en i alla fall. Och jag menar man kan ta bussen i stället för bilen och det är jättebra men det är fortfarande inte 100% veganskt. Och måste man ta mediciner så måste man. 

Hade verkligen önskat att teknikprylar, fordon och mediciner blev helt veganska men det känns som att det är väldigt långt in i framtiden tyvärr. Tills dess får vi göra så gott vi kan och välja bra alternativ de gånger vi har möjlighet att välja, vilket ändå är den allra största majoriteten av gångerna. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.