Etiketterföreläsningvideo
Läst 1240 ggr
vendelay
2017-03-29, 19:54

Varför barn blir veganer

"Eating animals is… Not fun. I don't wanna kill lives."

=

"Att äta djur är… Inte kul. Jag vill inte döda liv."

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-03-29, 21:07
#1

Varför är det då så många ungar som "älskar" donkan och andra skitmatställen?

vendelay
2017-03-29, 21:12
#2

#1 Vad tror du själv?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-03-29, 21:48
#3

1. Marknadsföringen

2. Det är lättätet och relativt smakligt för barnen.

Grillkorv, fiskpinnar och hamburgare är därför populära bland ungar, lägg sedan till pommes, läsk o ketchup så säljer det bra.

Just malet kött har, i alla fall bland de ungar jag känner (och även när jag var liten) alltid varit en vinnare..Köttbullar exempelvis.

Att just kött har en så hög status är nog ärftligt..när man ser hur vissa köttätande chimpanser slåss om bitarna..

vendelay
2017-03-29, 22:06
#4

#3 Exakt. Dessutom är det enkelt för föräldrarna, om jag får vara så ärlig. Vem bryr sig att det är ren skit de äter? Barnen gillar det för det smakar gott och föräldrarna gillar det för de orkar inte bry sig tillräckligt. Medan barn till veganer (om vi tittar på de få "kända" exemplen som finns) lär sig att äta nyttigt direkt.

Men poängen var att barnen förstår inte vad en fiskpinne är om de aldrig har älskat en fisk. Eller om föräldrarna gång på gång säger eller visar att det är okej att döda andra för att själv få njuta. Vilket barn förstår vad det innebär att dricka ett glas komjölk eller äta en nötfärsburgare? Därför blir McDonalds osv populärt. Det smakar gott, det är enkelt för föräldrarna och barnen förstår inte.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-03-29, 22:18
#5

#4 Ren skit är det knappast. Malet kött är i sig ett högvärdigt livsmedel, det blir inte skräpmat för än man kombinerar det med majonäs dressing, pommes och sockerladdad ketchup o läsk.

Så om ungarna får komma ut på gårdar och lär sig att mjölken kommer från korna och hamburgaren kommer från pensionerade kor, så slutar de vilja ha burgare?

Att barn får lära sig att leva dvs liv alltid sker på annat livs bekostnad är bara bra och riktigt.

Att respektera och behandla djur på ett bra sätt fram till slakt är även det ett sätt att mäta kvalitet på mat. så hos mig är de välkomna. Vi kan grilla hamburgare på lagårdsplan efter besöket så kan du kolla hur många som tackar nej.

vendelay
2017-03-29, 23:54
#6

Okej, jag kanske missförstod. Grillkorv för mig är Hot dogs. Fiskpinnar för mig är såna där frysta där de flesta ändå bara äter det friterade. Hamburgare - där tänkte jag på McDonalds, eftersom det var det du skrev om tidigare. Och det känns mest relevant för hur många köper någon annan korv än hot dogs till sina ungar?

Och nej, de slutar inte vilja ha hamburgare för att de får träffa en ko. De kommer att göra som sina föräldrar, åtminstone till den dag de eventuellt vågar skaffa sig egen kunskap, utmana föräldrarna och välja sin egen väg. Oavsett vad det handlar om. Alla formas ju av sina föräldrar. Om dina föräldrar tycker att alla andra djur är mindre värda, så lär du också tycka det (medvetet eller omedvetet). Om dina föräldrar klart och tydligt visar att det är fel att vara gay så lär det bli ganska svårt för dig att komma ut (även om du har träffat en homosexuell). Det är inte svårare än så. Barn gör som sina föräldrar. 

Och på tal om att grilla efter besöket så skrev jag tidigare att barn inte fattar att kon blir en hamburgare. Det är ju knappt att jag egentligen fattar det. Det är ju inte som att jag tittar på en hamburgare och tänker att det är en död ko som antagligen våldtagits och slitits ut under många år, jag ser ju bara malet kött.

Men om barn lär sig att alla är lika mycket värda och deras föräldrar föregår med gott exempel - så ja. Då tror jag att barnen inte kommer vilja grilla hamburgare hos dig något mer.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

[Tänkpådet]
2017-03-30, 07:44
#7

#5 att kalla donkenmat för skitmat är väl knappast kontroversiellt, hamburgare och andra charkvaror är väl klassat som cancerframkallande? Dom flesta människor har empati för djur, däremot så lär sig dom flesta att ignorera denna empati för att få i sig animalieprodukter. Dom är absolut goda och innehåller mycket bra saker som vi behöver få i oss men samtidigt vissa dåliga saker som vi inte behöver, (och så plågas och dödas djur). ersätter vi animalierna med växtbaserad Ickeprocesserad mat så kommer vi nog må bättre och leva längre…

landsbygdsbo
2017-03-30, 09:24
#8

#7

Det stämmer alltså att WHO har klassificerat processat kött som cancerframkallade hos människor. Processat kött innefattar kött som t ex har saltats, lagrats, fermenterats, rökts eller processats för att öka smaken eller hållbarheten. Exempel på sådana livsmedel är skinka, korv av olika slag, torkad eller konserverat kött.

Sedan är ju rött kött, ris och andra livsmedel att avnjuta med måtta pga en förhöjd risk.

Undersökningen visade ju att det med långt liv inte hade med animaliekonsumtion att göra utan med hur man levde och sammanställningen av vad man åt. Lagom är som sagt var oftast bäst. Tror du att du lever längre som Vegetarian så gör du säkert det…placeboeffekten är ju stark😉

[Tänkpådet]
2017-03-30, 11:53
#9

#8 jovars jag håller med, jag tror inte att jag kommer leva längre än en hälsosam köttätare (som äter lagom= lite djurprodukter) men nu handlade det ju åxå om mer än bara hälsan. Barns medfödda empati gentemot djur…

landsbygdsbo
2017-03-30, 19:14
#10

För en unge som bara sett insidan av en livsmedelsaffär blir ju livets realiteter ibland en chock.

Skinnet i vantarna och skorna kommer från djur, samma djur som levererar delar den mat han äter

Men när han fått det hela förklarat hur allt hänger ihop så brukar trots det hamburgaren smaka rätt bra…..

Smultronfia
2017-03-30, 19:43
#11

#10 eller så blir man ledsen att ingen förklarat det tidigare. Och så slutar man med kött helt.

landsbygdsbo
2017-03-30, 20:44
#12

Ja det gäller ungefär 10 % av alla ungar

[Tänkpådet]
2017-03-30, 21:38
#13

#12 tror du inte att det kan ha med om hur omgivningen påverkar att göra? Om vi levde i ett veganskt samhälle och vi frågar ungar om dom vill hugga ihjäl en ko för en burgare och skinnhandskar hur många tror du hade gjort det? 10%?

landsbygdsbo
2017-03-30, 22:52
#14

Hur många vegetarianer har sått, brukat och skördat?

Fråga en tioåring varför det heter skinnhandskar eller läderskor. Så kan han eller hon svara.

Och fråga varför det heter Julskinka och inte julgrönsak så kan de med lätthet förklara det.

95% av alla Svenskar köper sin mat, de varken brukar jorden eller håller köttdjur. Ändå äter 100% av dem vegetabilier och 90% av dem kött.

[Tänkpådet]
2017-03-31, 07:03
#15

Det verkar som att du missade poängen, jag var kanske otydlig, men det är inte hela världen…. 😜

landsbygdsbo
2017-03-31, 13:28
#16

#15

Poängen kräver att jag accepterar din inställning, då jag inte gör det så blir det ju ingen poäng. Alla vuxna som äter kött vet att det kommer från djur. Majoriteten av alla barn (ca 10 år) vet att hamburgare är kött = kommer från djur. Ändå gillar de allra flesta ungar korv, fiskpinnar, hamburgare. Det är ju vad frågan gäller eller?

Smultronfia
2017-03-31, 13:55
#17

Mat som innehåller fett och socker lockar alltid då det är beroende framkallande. Precis som cigaretter och andra droger. Det betyder dock inte att det är bra. Därför får man som förälder ta bort sånt från sina barn. Tyvärr har inte alla förstått det. Detta gäller även kött. Växtbaserade mat är den enda kosten som bevisat gör folk friska från hjärtat och kärlsjukdomar, diabetes m.m.

[Tänkpådet]
2017-03-31, 16:37
#18

#16 nej frågan är inte om dom gillar det, frågan är om dom verkligen skulle tycka att det vore ok att döda djur för mat och kläder som dom inte behöver om dom inte hade en omvärld som talade om för dom att det är det… men du vill alltså hävda att barn har en medfödd blodtörst som skulle få dom att vilja döda och äta djur?

landsbygdsbo
2017-03-31, 17:19
#19

#18 Och hur får man reda på det?

I mina ögon är det rätt enkelt. Köper folk kött accepterar de att djur håls och avlivas för köttets skull, köper folk sallad så accepterar man att sallad odlas och den inverkan det har på den lokala miljön.

Om du undrar om ungar dödar djur? tja om grodor och andra smådjur kunde tala så kunde de nog berätta att och annat om vad småpojkar är kapabla till…

Tack vare animalieproduktionen så har vi skinnjackor, läderfåtöljer, vi har ullstrumpor och riktiga kavajer från yttre hybriderna. Så`??  Och fråga om ungarna vill avstå från en bit mjölkchoklad så får du nog svaret rätt snart

[Tänkpådet]
2017-03-31, 18:39
#20

Frågan är inte om människor är kapabla till hemska saker… vet du vad socialisation är för något? Tror du eller inte att vi påverkas av vår omgivning? Tror du eller inte att vi har en inbyggd empati mot djur? (inklusive människor). Tack vare animalieproduktionen har vi ett oyggligt onödigt lidande i en skala som i magnitud inte nånsin går å jämföra med människors eventuella lidande…

landsbygdsbo
2017-03-31, 20:27
#21

#20 naturligtvis vet jag vad socialisation är.  Och det kan antingen vara det att föräldrar indoktrinerar barnen om bambi, lamm och andra söta djur som enligt dem lever fredligt tillsammans och bara äter grönt eller så säger föräldrarna sanningen, att vi människor äter djur och det gör många andra djur med, som Bamse till exempel.

Att tidigt lära sig att djur ska behandlas med respekt o hänsyn men att inte göra dem till ngt annat än djur. Att förstå, för att lärkor, järpar och andra ska trivas måste landskapet kultiveras och delar av den kultiveringen sker med mulen.

Att vi på det viset genom djurkroppen förädlar, för oss oätbart gräs till högvärdiga livsmedel.

Sedan an barnen välja vad de vill äta

[Tänkpådet]
2017-03-31, 20:56
#22

Nu behöver vi ju inte "förädla" någonting genom djurkroppen… vi kan om vi vill men vi behöver inte det, vi har ju olika tro om det här men jag tror att IOM att alla lär sig om hur vi inte behöver det så kommer vi även ändra våra gamla vanor, jag ser det som oundvikligt. Människor och våra samhällen och vår moral utvecklas det är bara så det funkar, ditt tankesätt funkar idag och möjligtvis så länge du lever men ändringen kommer att ske, det är jag övertygad om, alla kan ju inte utvecklas i samma takt bara så är det ju… 😜

landsbygdsbo
2017-03-31, 21:07
#23

#22

Nej du har rätt, vi behöver ju bara gå ner till Konsum och inhandla det vi behöver.

Men om man verkligen vill veta hur det ligger till så ser man att ingen, absolut ingen klarar sig utan att döda eller förtrycka andra varelser. Antingen själv eller via ombud.

Du kan exempelvis inte odla utan att hålla parasiter och betande djur borta från odlingarna. Du kan inte transportera utan att det sker på andra djurs bekostnad. Och du kan inte hålla den landskapstyp som många av våra fåglar, insekter och sällsynta växter kräver utan att hålla betande djur.

Så antingen inser man detta eller så lever man i sin egen drömvärld.

Och om det nu är så att du anser jag har fel. motbevisa mig då med fakta och inte tyckande😃

[Tänkpådet]
2017-03-31, 22:45
#24

#23 jag skulle aldrig komma på tanken att motbevisa dig om den saken, jag lever trots allt inte i min egna drömvärld… fakta är fakta och det är just fakta som just det som kommer att vinna i slutändan… sorry not sorry! 😜

landsbygdsbo
2017-04-01, 01:11
#25

#24 Trevligt att du inser fakta

Konsumtionen av animalieprodukter stiger i takt med stigande välstånd så..👍

[Tänkpådet]
2017-04-01, 01:45
#26

#25 eller hur, kunskap och veganism åxå… ibland måste det bli värre innan det blir bättre 😉 Oavsett hur mörkt det kan se ut så känns det ändå bra att vara på rätt sida av rättvisan, och jag vet att drt kommer att ljusna, det finns bara helt enkelt ingen annan väg, varken våran planet eller våra samveten kommer att tillåta något annat.

[Tänkpådet]
2017-04-01, 08:26
#27

#25 nej just det, du går ju inte dåligt samvete av att plåga och döda djur och det finns inget objektivt sett att resonera kring moral osv, osv… 🤡

landsbygdsbo
2017-04-01, 10:05
#28

#27 jag är ledsen att behöva förklara verkligheten för dig, men du verkar ju må bättre av att leva inne i din bubbla.

Död är en förutsättning för liv. Och när vi levt färdigt återgår även vi i detta kretslopp.

Då jag inte plågar djur har jag naturligtvis inget dåligt samvete för det.

Logik..

De djur jag har för köttproduktion lever bättre och naturligare liv än många av de husdjur många djurälskare har i lägenheter i staden…

[Tänkpådet]
2017-04-01, 11:12
#29

Boom! Vilka sanningsbomber du slänger ut! 😂 Så att exploatera och plåga och döda djur är en förutsättning för din överlevnad? Tycker du verkligen att ditt resonemang är logiskt? Så om jag dödar min granne så är det en förutsättning för liv? Är det en del av det så kallade kretsloppet? Eller det kanske bara räknas när det handlar om djur som vi kan tjäna pengar på? Ja det är logiskt… att förklara hur mycket bättre dina dödsslavar har det i jämförelse med andra djur är väl inte heller ett logiskt resonemang? Har du hört uttrycket två fel gör inte ett rätt? Att föda/göda döda djur är inte naturligt, ser du det någon annanstans i naturen? Eller du kanske vill hävda att allt vi människor gör är naturligt? Frågan som en bör ställa istället då är väl är det etiskt? Kan vi försvara och rättfärdiga det vi gör? Men jag antar att såna tankar kanske är lite för jobbiga för dig, eller du kanske inte har tid? Du måste ju ut och visa dina produkter hur du kan skära halsen av dom med kärlek? Blir du inte trött på dig själv? Jag menar är det onte helt själstömmande att vara så intellektuellt oärlig Som du är? Vad är din vinning? du fascinerar mig, men tro inte att jag blir arg eller upprörd för det blir jag verkligen inte, jag roas snarare av att diskutera med dig, det är kul. Men samtidigt undrar en ju hur det står till där uppe i knoppen, är hästarna hemma? Eller fick dom smaka på din omtanke och drog sin kos 😂

landsbygdsbo
2017-04-01, 14:52
#30

#29

Och vad äter du om jag får fråga? Bär o svamp du plockar i skogen eller köper du livsmedel i butik. Livsmedel som odlats på för ändamålet iordningställda fält som hålls fria från ogräs och parasiter, fält som vid deras iordningställande fördrev och dödade djur?

Jag är åtminstånde ärlig. jag hycklar inte med att jag lever på andras död.

Och hästarna är hemma, knivarna är slipade(hatar att jobba med slöa knivar)

Tydligen har du svårigheter att argumentera sakligt efter som du börjar göra anspelningar på min mentala status …det ser jag positivt på😃

[Tänkpådet]
2017-04-01, 15:50
#31

#30 jag käkarbara bark och gräs, humant och närodlat! 😂 Jag har väl tekniskt sett aldrig hävdat att jag inte är destruktiv gentemot min omvärld, har varit tydlig där åxå men men.😜 Haha, jag som ser dig som en som gärna arbetar med slöa knivar, för att det roliga inte ska ta slut så fort… det blir ju lite lätt löjligt att argumentera med någon som verkar immun mot logik så jag kan inte låta bli att kivas lite 😜 Hoppas du inte tar för illa upp, det är ju lite kul 😉

landsbygdsbo
2017-04-01, 16:12
#32

Nej verktygen ska vara rena, smorda och väl fungerande. Allt från slaktpistol till de knivar som används vid styckning.

Men det torde ju även en Vegetarian instämma i…när han/hon ska skiva en mogen tomat

[Tänkpådet]
2017-04-01, 17:39
#33

#32 😂 Najs!

TicTac
2017-04-06, 19:55
#34

#0 Barn är så kloka. 👍


You'll never walk alone

vendelay
2017-04-06, 20:40
#35

#34 De är ju det! Innan de vuxna kommer och förstör.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-04-06, 21:59
#36

#35 ja vuxna är för jäkliga, de lär barnen hur det ligger till, hur man ska göra och hur man inte ska göra, en del äter kött andra inte…😉

vendelay
2017-04-06, 22:14
#37

#36 Ja, vuxna är för jäkliga. Lär flickor att "boys will be boys", lär barn att det är okej att mörda vissa men att andra till och med är värda mer respekt än dem själva, lär pojkar att de är bättre än flickor. Förstår att det är svårt för dig att förstå men vuxna har inte alla svar och bara för att en vuxen gör eller säger något är det inte automatiskt rätt.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-04-06, 23:13
#38

#37

Ja det vissa som gör det. Men ngt jag förvånas lite över, hur kommer det sig att majoriteten av pojkarna i världen får lära sig att de är värda mer än flickor…när det är en majoritet av pojkarna som uppfostras av vuxna flickor?😎

vendelay
2017-04-07, 09:12
#39

#38 Förstår du på riktigt inte det så behöver vi ta diskussionen om att du är en vit heterosexuell cisman igen.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-04-07, 11:20
#40

#39

Så istället för att hålla dig till sakfrågor så vill du diskutera min person? Det är tämligen avslöjande.

😎

vendelay
2017-04-07, 12:47
#41

Jag kommer inte lära upp dig om feminism, du kan googla själv.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

landsbygdsbo
2017-04-07, 13:36
#42

Oavsett vilket, så ändrar det ju inte det faktumet att majoriteten av alla pojkar (de som sedan blir förtryckande män) uppfostras av kvinnor….en rätt konfunderande situation eller?  man kan ju börja på att fundera över orsak och verkan…i ju mer förtryckande männen i en region är, ju större inflytande har kvinnorna haft på uppfostran av dessa blivande män….😃

TicTac
2017-04-07, 16:06
#43

#42 Socialisering är en långtgående process över generationer. 'Nuff said. 😕


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-07, 16:14
#44

#42, ja det var ju det jag sade . Mor till son/dotter…

TicTac
2017-04-07, 16:24
#45

#44 Yup! Bara de starkaste som kan göra skillnad. Och de blir fler och fler. 🙂


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-07, 16:33
#46

#45

Och de värderingar som modern har överförs då till barnen. Men varför är då kvinnoförtrycket som störst i de länder där mödrarna umgås som mest med sina barn?

TicTac
2017-04-07, 17:03
#47

#46 Inte en aning. Det finns säkert flera framstående forskare inom sociologi som vet det bättre än mina eventuella gissningar. 🤔

Jag kan dock ta det till en annan sak, som lite hänger ihop med detta. Homoforbi. Jag upplever det vanligare bland äldre män (40+) än yngre, trots att yngre homofober låter mer och gör mer så är de färre i antal…

Veganfobi är lite samma sak. Det är en försvinnande liten andel som är veganer, ändå verkar äldre köttätare känna sig hotade av det, trots att en stor del av det de äter också är vegetariskt. Unga köttätare tar sin biff och säger helt enkelt att de inte vill äta vegetariskt men skiter i att jag gör det. De känner inget behov av att försvara sin kosthållning.

Min tanke är att detta (båda fallen) är en effekt av att fler och fler kvinnor har större inflytande över sina barn, med en mjukare inställning till livet i allmänhet. Förr hade mannen större inflytande över hela familjen på ett helt annat sätt, inklusive kvinnorna, som fick stryk, eller åtminstone tillsägelse, om de gjorde med barnen på ett sätt som männen inte ansåg riktigt. Eller kanske man bara såg upp till mannen på ett helt annat sätt förr, vilket man inte alltid gör längre.

Nu svamlade jag iväg igen. Detta var bara mina tankar och har ingen förankring i någon form av forskning.


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-07, 17:11
#48

#47 homofober är väl individer som inte är säkra på sin egen sexuella identietet. Genom den otryggheten gör man precis som filmakarna här ovan gör. Man höjjer rösten och genom provocerande uttalandet försöker man bevisa att man är just hetero.

Inget som upprör mig eftersom jag är trygg både i min sexualitet, min livsinställning, min matlagning och min djurhållning.

Vad som däremot upprör är när man på andras bekostnad försöker vinna propaganda-poäng. Genom att klistra på epitet som koncentrationsläger på meningsmotståndare så visar man uppenbart hur dåligt man har på fötterna för att man i sin osäkerhet använder alla medel. SD gör ju likadant, man klistrar på händelser i Syrien på flyktingar som kommer hit. Lika patetiskt det.

Argumentera sakligt istället, med fakta så går det nog bättre…

TicTac
2017-04-07, 18:54
#49

#48 "homofober är väl individer som inte är säkra på sin egen sexuella identietet"

lol I wish! 😃

Ditt övriga inlägg kan jag inte kommentera då jag inte förstår det.  Vad är det som är fel med att ge djur samma värde som människor?


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-07, 19:23
#50

#49

Främlingsfientlighet, religions hat och aversioner gentemot personer som är annorlunda i en individs ögon triggar ofta fram osäkerhet och i osäkerheten hat och ilska.  så fortsätt skratta du….

Varför vi värderar djur efter en annan skala än människor?

Ganska enkelt, därför att vi som människor valt att göra det.

Ta bara händelserna i Stockholm, tror knappast en lastbil som kört in i en fårhage och haft ihjäl 20 får hade rönt samma uppmärksamhet.

Just därför att vi värderar människoliv högre.

Visst det finns en liten grupp fanatiker som hävdar motsatsen, men de brukar ändra sig när det kommer till kritan. Ta och fråga veganer hur många av dem som använder mediciner framtagna med hjälp av djurförsök…då ser man hur principfasta de är när det handlar om eget skinn.

TicTac
2017-04-07, 20:33
#51

#50 Du får gärna länka till studier som bekräftar att homofobi skulle bottna i sexuell identitetsotrygghet.

Vem är vi?


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-07, 22:07
#52

#51

Tja du kan ju börja med att kolla vad ordet homofobi betyder…

(Rädsla för likhet)😎…

TicTac
2017-04-08, 09:36
#53

#52 Nej, jag tänker inte ägna mig åt självskapad hobbyvetenskap. Det skapar bara mer okunskap. Du fick det att framstå som något som var vedertaget. Det hade nog varit bättre att du framställt det som det var - något du upplevde det som… 🤓


You'll never walk alone

landsbygdsbo
2017-04-08, 12:38
#54

#53

Att veta att rädsla och osäkerhet lätt skapar aversion är knappas självskapande hobbyverksamhet. Det är en sak som både människor och djur har gemensamt.

Främlingsfientlighet göds av rädsla och osäkerhet

Samma sak gäller fientlighet mot ex HBTQ eftersom majoriteten av oss ,  inte på nära håll är bekanta med problemet.

Då någon är osäker på sin egen identitet så är det lätt hänt att vederbörande går in i en allmänt accepterad roll och med emfas och aggressivitet hävdar denna som sin.

Det är ju inte för inte man finner många med dysfunktionella sociala förmågor i ex de högerextrema våldsgrupperna med deras främlingshat…individer som när det kommer till kritan är osäkra på sig själva och sig egen roll.

Men som sagt du anser det som hobbyvetenskap så….

TicTac
2017-04-08, 21:33
#55

#54 Du får jättegärna länka till relevanta studier på området, för jag tror inte att det är så alls. Möjligtvis främlingsfientlighet men absolut inte homofobi.


You'll never walk alone

Upp till toppen