Etiketterfrågortips
Läst 3722 ggr
Schhh
2017-05-10, 22:03

Snabb fråga (tofu)

Hur gammal fryst mat äter ni? Hittade en gammal oöppnad, marinerad tofu med utgångsdatum i juli i fjol. Alltså snart ett år gammal… kommer den smaka skit om jag äter?

TicTac
2017-05-10, 22:06
#1

Lukta och smaka brukar vara den bästa markören för mat. Om den är dålig kommer du inte äta den därför att den luktar och smakar fel.

Men det sker ju ingen bakterietillväxt i frysen, så vad den än smakar så kommer det inte vara farligt.


You'll never walk alone

vendelay
2017-05-10, 22:10
#2

Jag luktar först, smakar sen och är något fel känns det annars äter jag det, oavsett vad utgångsdatumet säger (om det inte är "sista förbrukningsdatum" som det exempelvis är på mediciner bland annat).

Eller som min sambo säger: lite skit rensar magen… 😃

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Schhh
2017-05-10, 22:13
#3

Tack för svar. Jag blir lätt nojig över gammal mat, men ska testa steka upp den i alla fall. Annars får det bli quesadillas. :D

vendelay
2017-05-10, 22:16
#4

#3 Du är inte ensam, de flesta slänger ju mat direkt när den går ut. Men jag tycker absolut att du ska testa, om den smakar fel är det ju bara att slänga den då 🙂

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Schhh
2017-05-10, 22:25
#5

Ok… vad i hela friden ska jag servera till?! Jag äter nästan aldrig tofu, så vet inte vad som passar. Ris? Bulgur? Potatis, pasta, eh?

(Den luktade ok)

EDIT: Kör nog på bulgur.

vendelay
2017-05-11, 05:20
#6

Jag äter aldrig heller tofu men jag hoppas att det blev bra med bulgur :)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Schhh
2017-05-12, 14:44
#7

#6 Det blev helt ok, åt lite rester dagen efter också. Panerade den i kryddor och serverade med bulgur, paprika och purjolök.

Upp till toppen