Etiketterfrågortips
Läst 680 ggr
veggie4every1
2017-07-26, 13:38

Saker att känna till som resande vegan

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

erik_j
2017-07-27, 10:06
#1

Dom skrev inget om Vegan Passport :-) (googla). Köpte hos DRs bord på Gbgs bokmässa. Gjort av The Vegan Society. Finns som app för 21kr också såg jag :-)

http://goo.gl/gZ3P3H

TatsuOni
2017-07-27, 17:13
#2

Nu ska inte jag resta inom den närmsta framtiden. Men vet någon hur svårt det är att hitta frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat som är vegetarisk, fri från socker, sötningsmedel och gluten? Åtminstone i Sverige har jag varit med om att jag har blivit dålig för att de har haft i någonting jag inte tål, trots att jag noga har förklarat på restauranger vad jag kan och inte kan äta😕

Tänker b la om något år resa till London. Vanlig mat borde man väl kunna få på någon vettig restaurang om man forskar lite innan, men hur kan man göra med t ex frukost och kvällsmat om man inte vill leva på frukt?

Värd för hår. Medarbetare på te.

https://tatsu.blogg.se/

Smultronfia
2017-07-27, 19:27
#3

Ett tips om man bor på hotell och har ett litet kylskåp på rummet är att hitta en livs som säljer Vegan grejer så man kan ha lite frukost och snacks på rummet. Så slipper man ta sig så långt för just frukosten.

TatsuOni
2017-07-28, 13:03
#4

#3 Bara man hittar ett boende till bra pris som erbjuder det så fungerar det bra🙂

När jag var i Göteborg för något år sedan så släpade jag med mig en egen eldriven kyllåda och frukost, men det fungerar ju inte utomlands😛

Värd för hår. Medarbetare på te.

https://tatsu.blogg.se/

Smultronfia
2017-07-28, 13:25
#5

#4 ja men precis. Nä men man kan ju se när man söker på boende om det finns eller inte. Haha ja en eldriven kylbox fungerar ju med :) Är så smidigt om man kan ha lite på rummet.

TatsuOni
2017-07-28, 13:29
#6

#5 Det är ju super om det finns kyl, men budgeten får ju också spela in när man bokar boende😛

Men vare sig man hittar det eller inte så måste jag ju hitta någonting som är både vegetariskt och fritt från allt jag inte tål och det är inte alltid helt lätt. T ex så går bröd helt bort. Vad finns det för frukost och liknande som man kan äta om man inte tål det mesta?🤪

Värd för hår. Medarbetare på te.

https://tatsu.blogg.se/

Smultronfia
2017-07-28, 13:47
#7

I England brukar det ofta finnas en vattenkokare på rummet till te. Det gör att man kan laga nudlar (glutenfria), havregrynsgröt om man tål det. Frukt och grönsaker tål att vara utan kyla samt torkad frukt och nötter. Även nötssmör behöver inte stå kallt. Man kan torka soppor och grytor i ugnen innan och sen mixa till ett mjöl för att sen bara tillföra varmt vatten så har man det klart igen.

TatsuOni
2017-07-28, 13:52
#8

Havregrynsgröt, nudlar och frukt fungerar bra som snacks, men dessvärre så håller jag mig inte mätt mer än ca en halvtimma på det. Nötter och andra feta saker fungerar bättre🙂

Värd för hår. Medarbetare på te.

https://tatsu.blogg.se/

RÖsthi
2017-08-10, 00:12
#9

Happy Cow är ju en livräddande app i dessa lägen!

sp0ngeb0b
2017-08-11, 09:48
#10

#9 Håller med om Happy Cow! Även på TripAdvisor kan man söka efter restauranger och filtrera efter veganvänliga ställen, men det är ju inte lika inriktat som Happy Cow. 

Var nyligen i Paris och hittade med hjälp av Happy Cow en ekologisk/hälsobutik med mycket veganskt, två veganska pizzerior och ett veganskt hamburgerhak alldeles i närheten av mitt boende. Även ett ok matställe på flygplatsen. 

Ett annat tips som är perfekt för veganer med lite tight budget är att försöka hitta en lägenhet att hyra på airbnb (eller annan sida). Så gjorde vi i Paris och det var skönt att kunna laga mat hemma och på så sätt spara pengar. Då behöver man ju inte heller vara beroende av att personal på restauranger vet vad en Vegan är, och man vet att man alltid får ordentlig mat. Kan ju tyvärr bli dåligt med det om man äter på "vanlig" restaurang och får något fattigt veganalternativ.

Upp till toppen