Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 1531 ggr
vendelay
2017-10-27 21:46

Rödbetsburgare med valnötsröra

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Detta recept är skapat av Mattias Kristiansson som är chefsredaktör för den veganska tidningen VEGO. Receptet och bilden publicerades i hans fantastiska bok "Vegan på 21 dagar" som tyvärr inte kommer att tryckas upp mer. Jag har fått tillåtelse av Mattias att publicera recept och bilder. Texten under är kopierad ur boken.

Lika god som den är vacker. Rödbetsburgaren är ganska mild i sig och lyfts till skyarna med den här valnötsröran.

3 rödbetor, ca 400 g, rivna
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl havregryn (finns glutenfria)
½ dl majsstärkelse
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
salt, svartpeppar
olivolja att steka i

RÖKIG VALNÖTSRÖRA
1 dl ajvar
1½ dl valnötter, hackade
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ citron, saften
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk salt

TILLBEHÖR
hamburgerbröd (finns glutenfria)
skivad rödlök
sallad

GÖR SÅ HÄR! Rödbetsburgare: Blanda rödbetor, vitlök, havregryn och majsstärkelse i en skål.
Häll av spadet från bönorna och skölj av dem. Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar.
Forma till fyra burgare och stek dem gyllene i lite olja.
Valnötsröra: Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.

Fyll hamburgerbröden med rödbetsburgare, rökig valnötsröra, rödlök och sallad.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
veggie4every1
2017-10-28 15:43
#1

Så vackra burgare verkligen 😍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

vendelay
2017-10-28 20:02
#2

👍

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Upp till toppen
Annons: