Etikettermiljöklimat
Läst 732 ggr
[NeferNefer]
2018-06-01, 08:36

Veganskt bäst för miljön

Visste vi väl … 😎

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskare-at-veganskt-om-du-vill-minska-ditt-avtryck-pa-jorden

'Den nya studien visar att medan kött och mejeriprodukter bara förser oss med 18 procent kalorier och 37 procent protein, så brer den ut sig över majoriteten, 83 procent, av världens jordbruksmarker och står för 60 procent av jordbrukets utsläpp av växthusgaser.

”En vegansk kost är förmodligen det enskilt mest effektiva sättet att minska din påverkan på planeten jorden, inte bara när det gäller växthusgaser, utan också försurning, övergödning, markanvändning och vattenanvändning”, säger Joseph Poore vid University of Oxford i Storbritannien som ledde forskningen, enligt The Guardian.

Till och med det mest miljövänligt producerade köttet är värre än det minst miljövänligt odlade grönsakerna, visar studien.'

vendelay
2018-06-01, 08:38
#1

Säger sig självt 😃 tack för länken!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Smultronfia
2018-06-01, 09:06
#2

Tack. Satt precis och läste denna. Kul att det också tar upp att till och med det mest miljövänligt producerade köttet är värre än det minst miljövänligt odlade grönsakerna. Eftersom att det brukar vara nåt folk tar upp som argument. Desto mer det skrivs om detta desto bättre är det. Så folk förstår att det är inte hållbart att leva som vi gör idag.

Upp till toppen