Etiketterfrågortips
Läst 1339 ggr
tiger tok
2018-06-24, 12:13

Veganskt godis

Hittade detta godis som jag funderar på om det är veganskt (kolla ingredienserna). Inte jätte sura, men goda ändå.

vendelay
2018-06-24, 13:25
#1

Ja, de verkar vara veganska! Jag är inte hundra på E-nummer men det är inga nummer jag känner till som brukar finnas i godis och inte vara vegetabiliska.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Ess1
2018-06-24, 13:55
#2

Jag tycker också det ser ut att vara veganskt.

E-numren verkar ok. Den här länken är bra för att kolla E-nummer:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/sok-e-nummer

Wowy
2018-07-01, 23:36
#3

Är aromämnen alltid vegetabiliska?

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Chinesecrestedlover
2018-07-22, 17:26
#4

http://bubs.se/pasar/

BUBS påsar finns i flera smaker i skum- och gelévarianter, från surt till salt, men också med dubbla smaker. Ett exempel är den storsäljande och kända Hallonlakritsskallen. Däremellan finns en mängd andra goda skallar. Förutom skallarna har vi GEO som är formade som geometriska figurer, därav det passande namnet. Alla godisbitar, oavsett form och smak, är fria från gelatin och andra animaliska tillsatser. Hela sortimentet är dessutom Fairtrade-certifierat. Gott för dig och gott för omvärlden!

http://bubs.se/faq/

Kan jag som Vegetarian eller Vegan äta ert godis?

Majoriteten av våra godisbitar kan du äta, men det finns godisbitar som du inte bör äta om du är Vegetarian eller Vegan. Alla våra godisar i påse är gelatinfria och fria från andra animaliska tillsatser. Vårt skumgodis är även helt gelatinfritt, men för att vara på säkra sidan får du kolla på innehållsförteckningen på den godisbit du är sugen på.

Upp till toppen