Etiketterrestaurangfik
Läst 1623 ggr
[NeferNefer]
2018-10-06, 09:40

Simple Feast i Sverige!

Känner ni till det här konceptet? Länk till dem: https://simplefeast.com/se

Och en artikel om dem:

https://www.va.se/nyheter/2018/10/05/danska-vegansuccen-simple-feast-intar-sverige--vi-har-provsmakat-och-har-ar-var-dom/

(…)

Det handlar inte om ”the new Nordic” utan om inspiration från hela världens olika kök berättar han.

Tänket, i allt från kartongen till de plastliknande lådor som maten ligger i som tillverkats av majs, är hållbart. Som kylklampar använder de mjölkliknande Tetraförpackningar med kallt kranvatten som sedan kan användas som dryck till maten.
Det enda som skaver är att maten till en början kommer att transporteras från köket i Köpenhamn till de svenska konsumenterna.

För de som köper hem en låda från Simple Feast med tre vegetariska och ekologiska måltider kommer att det att ta 10 minuter att göra dem klara. Den hemlevererade maten ska vara ”mise en place”, franska för allt på plats, får jag förklarat för mig. Alltså förberedd på samma sätt som kockarna gör för att förbereda nästa dags måltider på en restaurant.

(…)

Den 15 oktober är det avspark för Simple Feast i Sverige. För mellan 81 och 99 kronor per portion kommer svenskarna att kunna få Simple Feasts nästan färdiglagade mat hem till dörren. Det känns inte som ett överpris.

Upp till toppen