Etiketterfrågortips
Läst 586 ggr
[moratjejen]
2018-11-30, 13:46

Rotselleribiffar

Jag har inte ätit rotselleri tidigare och testade för första gången idag. Visst vi brukar äta griljerad kålrot (året runt) och göra biffar av dem men aldrig rotselleri.

Kokade dem  med vatten och grönsaksbuljong, kryddade sedan med tacokrydda och stekte tills de började få fin färg på båda sidorna. De blev jättegoda! Nästan lite som rostbiff på något sätt. De kommer vi äta fler gånger. Hittade även ett recept på schnitzlar som de kallar för rotselleribiffar bara, ska testa det någon gång, men tänkte man kunde använda något annat än soyghurt är inget stort fan av det och det kommer bara stå och bli dåilgt i kylskåpet.

https://tvagronabonor.wordpress.com/2012/09/18/rotsellerbiffar/

Tant Grön
2018-12-06, 10:19
#1

Blev inspirerad av dig och gjorde också rotselleribiffar. Väldigt gott blev det, tack för tipset. Hittade det här receptet på sellerifärs som låter intressant: 
https://galenvegan.blogspot.com

[moratjejen]
2018-12-06, 12:04
#2

Men va gott, aldrig tänkt på det. Har inget att mixa med men går säkert att riva på rivjärn. Har en snutt kvar så måste testa. ❤️♥️

[moratjejen]
2018-12-06, 12:04
#3

Har du testat receptet?

Tant Grön
2018-12-06, 12:25
#4

Nej, men det verkar gott. 🙂

[moratjejen]
2018-12-06, 12:55
#5

Rotselleri är faktiskt gott. Mamma brukar alltid koka rotselleri med grönsaker så det ligger varmt om hjärtat. ♥️

Upp till toppen