Etikettklotterplanket
Läst 498 ggr
DesK
2020-02-16, 18:52

Tack alla veganer!

Jag är så tacksam för allt ni har fixat. Alla bra och goda ersättningsprodukter som nu finns i butikerna. Det gör livet så mycket lättare för mig och många andra. Jag älskar veganmat och just nu läser jag Mattias Kristianssons fantastiska matbibel Det veganska köket och inspirerad av den gjorde jag en smarrig rätt på risresterna från igår 🙂

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade

vendelay
2020-02-20, 22:42
#1

Samma här, så himla tacksam över alla som gjort att vi fått så fantastiska grejer idag! Mattias är toppen. Maten ser jättegod ut!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Dioramabyggare
2020-02-22, 00:06
#2

Ja, jag är Vegan sedan ett-två år, och jag är också väldigt glad för att det finns så många veganska alternativ till traditionell ost, korv, skinka, biff och köttfärs och annat animaliskt i dagligvaruhandeln. Extra glad blev jag för en tid sedan när jag fick meddelande om att Astrid & Aporna (hoppas det inte "klassas" som reklam att jag skrev företagsnamnet?) har återupptagit produktionen.

CFIT
2020-02-22, 00:31
#3

Verkligen ingen här som känner sig lurad!? Tror djuren lider precis lika mycket nu som för 10-15-20-100 år sedan.

vendelay
2020-02-22, 14:50
#4

#3 Det är klart att de lider lika mycket. Antalet som lider har jag inte koll på. Däremot måste det ju vara positivt att uppmuntra folk till att bli veganer, t.ex. genom att visa hur mycket bra och enkel mat det finns att äta?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Chinesecrestedlover
2020-02-22, 15:43
#5

#3 Lurad på vilket sätt? Jag vet att djur lider i livsmedelsproduktionen och för att få fram skinn osv. Jag vill inte äta eller använda djur som skor…på vilket sätt skulle jag vara lurad? Det är väl snarare de som äter kött utan att ta sig tid att ta reda på hur djuren har det etc. som är de som är "lurade" (visserligen tror jag snarare många blundar för det som sker fastän de egentligen vet hur det ser ut men ändå). 

Ett enda lidande djur är ett för mycket, så då gör jag vad jag kan för att förhindra det. Jag har visserligen djur som äter kött (så bidrar till viss del till lidandet på så vis, men mina djur som jag har ansvar för måste få leva ett bra liv och då måste de få föda som de mår bra av). Jag avstår dock från att själv äta kött osv. eftersom jag är Vegan sedan många år (20 år i år faktiskt, men så var jag Lakto-vegetarian innan det så inte ätit kött, ägg, fisk, gelatin osv. sedan 1997). Ingen kan göra allt men alla kan göra något. 

Dessutom så misstänker jag att det för 100 år sedan var betydligt färre djur som led av livsmedelsproduktionen. Det var ingen massproduktion på samma sätt då som det är nu och det fanns mer småskaliga jordbruk osv. Det gick inte att strunta i att ta hand om djuren på samma sätt som nu (när en del låter de stå och lida av sina allvarliga skador osv. för att de inte vill ta dit en veterinär, kolla Uppdrag gransknings Arla avslöjande t.e.x). Boskap etc. var värdefulla tillgångar som behövde tas om hand för att bidra till levebrödet…inte slit och släng varor som måste leva i sin egen avföring och där kalvar skiljs från mamman i det närmaste direkt efter födseln osv. 

För att återgå till själva trådens ämne: Jag som varit Vegan länge är extremt tacksam för att de "fejk-produkter" som finns numera inte (eller…oftast inte) smakar avskyvärt längre😂. Då jag blev Vegan så smakade soygurt t.ex. lera eller nåt, ost smakade typ. "fotsvett" och choklad…det smakade som "hundchoklad" (vilket jag faktiskt smakade en gång då jag var liten så ja, jag vet hur hundchoklad smakar…spoiler: det är inte gott😉). Smakade mig igenom ett stort antal vidriga saker under många år, innan jag hittade sånt som var gott (sen lärde ju sig företagen också hur de bättre skulle få fram goda smaker, tack och lov). 

#2 Ja, jag håller tummarna för att mina favoritprodukter återvänder till hyllorna. Astrid och apornas smältbara ost ("Perfect pizza")= kanon (den vanliga original Jeezly är också kanon) och sen skulle jag vilja hitta (som jag desperat försökt hitta men ej sett i butik på flera år) deras "f*skpinnar"…så goda🤤 hoppas de återkommer…

Mvh/Chinesecrestedlover

vendelay
2020-02-22, 22:50
#6

#5 20 år?! Wow! Jag har visserligen knappt hunnit leva så länge än, men är ändå lite avundsjuk 😃

Har du testat Qourns panerade pinnar (fiskpinnar)? De är fruktansvärt goda!

#2 Jag missade din fråga, ALL REKLAM FÖR VEGANGREJER ÄR VÄLKOMMET OCH UPPMUNTRAS. Nämn gärna företagsnamn, dela länkar, tipsa om specifika produkter osv. Gäller även personer bakom företag. Allt som är veganskt får delas här och all reklam är gratis :)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Upp till toppen