Etiketterinformationfakta
Läst 10270 ggr
[TrevorS]
2009-08-18, 17:18

Hur det är att vara vegan på jobbet.

Intervju med Hanna Petersson av Oscar Södros 18/8-09

Hur det är att vara Vegan på jobbet.

Hanna är 31 år och jobbat som butikschef på Lush, kungstorget i Göteborg. Hon blev Vegetarian 1993 och gick över till Vegan 1999.

Hon blev Vegan pågrund av att hon tyckte att djuren behandlas illa, att de bara ses som varor och inte som kännande individer.

Det är lätt att vara Vegan på hennes jobb eftersom många som jobbar där är veganer och vegetarianer, flera av grundarna till Lush är veganer och har ett djurrättslig bakgrund. Arbetskollegorna har inga problem alls eftersom många är intresserade av djurfrågor och miljö även många kunder är veganer och då kan det vara bra att man har erfarenhet av det också.

Att äta ute med arbetet och kollegor är absolut inga problem tycker hon eftersom de vet att hon är Vegan så blir det lättare att leta upp ett bra matställe. När de är på huvudkontoret har de alltid fixat mycket mat, eftersom många är vegetarianer blir det lättare att välja. Under ett möte i england de har varje år är allt veganskt, vilket kan vara skönt så man slipper fråga om allt innehåll.

När det blir bjudningar brukar de gå rätt bra alla vet att Hanna är Vegan eftersom hon har varit det så pass länge så vet de vad man kan göra för mat, men brukar ta med sig något om det är någon fest hos någon man inte känner.

Det händer att hon äter produkter som innehåller honung, men hon skulle inte gå och köpa en burk med honung. Vådprodukter och tandkräm ser hon till att det är veganskt. Hon väljer även bort skin, päls och ull. Hon köper gärna secound hand och begagnat.

Hon har inte kännt att hon blivit kränkt, men därimot ifrågesatt när hon blev Vegan för många år sedan fick hon höra att det skulle gå över men det är inte direkt en kränkning. För nytt folk brukar det nästan vara att man får försvara sig men idag är det inte så jobbigt när man själv vet så pass mycket och man lär sig mer hela tiden om djuren och naturen.

Favoritmat Vegansk smörgåstårta och muffins.

Intervjuade Hanna Petersson och jag som skrivit denna artikel heter Oscar Södros

DesK
2012-05-17, 20:52
#1

Oh vilken trevlig artikel, jag skulle uppskatta tips på bra mat och andra tips från Hanna! Glad

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade

[Miseline]
2012-05-20, 00:04
#2

Ja, jätteintressant artikel. Skulle vara kul med fler intervjuer efter hand, om det går att hitta fler personer som vill berätta.

På den här sidan, finns några till.

Upp till toppen