Etiketterfrågortips
Läst 954 ggr
sammy78
2017-11-14, 20:29

Tips på frukost!

Halloj !

Behöver lite tips och inspiration på veganska frukostar !

Tycker jag äter samma frukost om och om igen ! Vill ha lite variation !

Själv äter jag en portion havregrynsgröt och en banan samt te av något slag !

 Vad äter ni till frukost ?

vendelay
2017-11-14, 21:29
#2

Några av de grejer jag skrivit i de trådarna:

Som frukost kan du äta smoothies med banan som bas (mättande), baked oatmeal (en annan variant av havregrynsgröt), rawbollar (typ nyttiga och energirika chokladbollar), diverse frukt, smörgåsar med grönsaker eller pålägg från t.ex. Astrid & Aporna, chiapudding, pannkakor / plättar / våfflor, fattiga riddare, växtdryck (t.ex. soja) med flingor (jag är tokkär i coco pops, mums!). En annan god grej är rostat bröd med jordnötssmör och sylt (jag gillar blåbärssylt). 

Ett tips är att söka på pinterest, där finns miljoner idéer. Testa att söka på t.ex. "vegan breakfast" eller liknande. 

-

Rostat bröd med jordnötssmör och blåbärssylt.
Soyghurt med havrepuffar eller liknande.
Frukt - helst apelsin.
Baked oatmeal (Jag använder >detta< recept med äppelmos och sojadryck minus russin, stevia, kokosolja och toppingen.) Mjukt bröd med kalla steka vegbullar. Varma majskorn med lite margarin och salt. Till jul gäller vörtbröd med Carlshamns margarin och kanel Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

sp0ngeb0b
2017-11-14, 22:12
#3

Förr åt jag alltid havregrynsgröt till frukost men har slutat med det nu av flera anledningar. Brukar ha till lunch i stället, enkelt att fixa på jobbet och slipper ha med matlåda. 😃

Men nu var det frukost vi skulle prata om. Jag gör oftast smoothie. Försöker göra en stor sats som räcker flera dagar så att jag slipper stå och mixa på morgonen. Har då i frukt, bär och/eller grönsaker, växtmjölk, frön/nötter och proteinpulver. Varierar innehåll för att få lite olika smak och näringsämnen 🙂 Men banan har jag alltid i, ingen smoothie utan banan hehe. 

Ibland om avokado är på extrapris eller jag vill skämma bort mig själv äter jag rågbröd med avokado, tomat, groddar och massa kryddor.

Någon gång ibland händer det att jag gör chiapudding eller overnight oats (kanske inte längre dock med tanke på att jag slutat med gröt till frukost). Det är jättegott och man slipper fixa på morgonen. 

Dricker alltid grönt te, proviva och vanligt vatten till.

Zadie
2017-11-15, 11:14
#4

Jag äter oftast en smörgås med vegetarisk pastej och smörgåsgurka, samt lite valnötter eller mandlar till det, och ett glas juice. Ibland har jag jordnötssmör och banan på smörgåsen istället. Enstaka dagar blir det plantis naturella soyghurt med färska bär, chiafrön, banan och musli.

alne
2017-11-16, 13:02
#5

Just nu är jag inne i en period då jag gör smoothie med banan som bas. Mixar bananer, hallon, rabarber, spenat, vatten och sen pulver av något slag, exempel alfa pulver. Sen äter jag det med hemgjord musli. Sååå gott!

Upp till toppen