En julskinka från 1983. Men ändå rätt spännande och faktiskt rätt god. Man kan även griljera den genom att man efter format den till en skinka, blandar lite havregrädde eller sojagrädde med senap, griljera den tunt och släng sedan på lite ströbröd alternativt vetefritt ströbröd. Gräddas sedan i 200°C tills den får en fin färg. Ska stå under natten eller till dagen efter när den är klar.
Ingredienser:
5 dl kokt avorioris eller risgryn
1 tub tartex eller hemmagjord pastej
Gör så här:
Koka riset och blanda det med tartex till en jämn färs. Forma sedan smeten till en skinka och låt den stå kallt under natten eller till nästa dag. Skärs sedan upp i skivor.
För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...
Kom igång på några minuter. Gratis förstås!
Låter jättespännande, bra att kunna variera sig! Jag har inte tartex i burk utan i tub, (har inte gjort egen än) hur mycket är det i en burk tartex? När jag vet det ska jag testa!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Låter jättespännande, bra att kunna variera sig! Jag har inte tartex i burk utan i tub, (har inte gjort egen än) hur mycket är det i en burk tartex? När jag vet det ska jag testa!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Japp, ska göra det till mamma, hon är så less på de pålägg hon har Jag har fått mina föräldrar att gå mer och mer mot vegetariskt leverne!
Vi åker upp till dem imorgon.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Hoppas på att artikeln hittas, under tiden kan jag rekommendera dessa matnyttiga trådar:
Vid en snabb översyn ser de ganske lika ut, men lägger in båda för säkerhets skull.
Tack för braiga recept TrevorS!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Vad har du för webläsare? I och för sig har jag också haft problem med iFokus till och från idag och ganska ofta på sistone.
Nu ska jag testa denna risskinka också. Är övertygad om att den blir smarrig! Återkommer med rapport och bild.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det har inget med webläsaren att göra, det har med att göra att datorn fått vatten över sig, flera saker har lagt av i den som ena ram-minnet samt hårdisken har en tillfällig. Så den går riktigt segt och gör jag för mycket startas den bara om sådär utan förvarning. Så jag måste köpa nytt ram-minne och hårdisk men har inte riktigt råd med det den här månaden eller nästa.
Ja kom med bild alltid kul.
Aha, nej det är sant, datorer gillar inte att bada. De brukar uppföra sig konstigt då. Jag spillde en stor mugg varm choklad över våran gamla dator för några år sen. den återhämtade sig aldrig..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
hehe, kan tänka mig det, som tur var gick bara ram-minnet och hårdisken samt dvd-spelaren sönder. Hårdisken bytte jag till en tyvärr mycket liten som jag hade liggandes. Ram-minnet från min gamla bärbara dator bara 512 mb så det är riktigt långsamt då det är minimumkravet för datorn.
Åh, va segt. Hoppas du får fixat till datorn så snart som möjligt.. Det är alltid extradrygt när man måste byta ner sig sådär i prestanda.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nä och även om de inte är superdyra så ska man ju fortfarande ut med pengarna..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nä, haha, men jag tror inte att en vecka passerar utan att jag tänker att jag ska.. Då kan man säga att det är dags nu va?
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Haha, vilken tur att du såg det. jag trodde den skulle skivas ioch stekas
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Är det ört eller naturella varianten man skall ha ?
#22. Ne, steka skivorna skulle det ju inte var, utan skiva till skivor, vet inte hur det blev så galet.
#23. Skulle nog valt naturell, men gillar även smaken av den med örter i, den känns lite mer "köttig" på något sätt. Orginalreceptet står det bara "tartex" (finns i hälsokostaffären), antar det var den naturella, jag använde naturell till den jag gjorde i alla fall.
Jaha tänkte på den vegepastejen man kan få tag på i vanliga butiker men tror inte det är så stor skillnad kollar i hälsobutik först för att dubbelkolla så det är liknande.
Receptet är från 1983, på den tiden fanns inte tartex på till exempel Domus (numera konsum) ICA och liknande. Tartex förr var lite billigare än tuben Cenovis som kostade då dubbelt så mycket, men funnits i Svensk handel sedan 1942. Sedan att jag vet det är ju lite pinsamt.
Men tartex är oftast billigare i större matvarubutiker än i hälsobutikerna (Nyform äger produkten Tartex). Du får även 5 kr rabatt om man skriver ut den här från deras hemsida.
Oh, att det fanns tartex med champinjon eller chili också hade jag ingen aning om! Den chilivarianten ska jag försöka få tag på, vill ha en med lite sting.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det brukar jag med, när jag är hemma. Men emellanåt är det så mycket smidigare att få med sig en tup.. som är klar.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nu står risskinkan i ugnen och griljeras.. Har även en sylta i kylen på stelning.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag gjorde den du skrev om i idag-tråden. Den kändes mest jag, om man kan säga så. Fast jag tog gula ärter i stället för soja.
Jo bild kommer.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nej, det var denna i inlägg 30 och 31
Det ser ut som det funkat, men jag har inte tagit upp och skurit i den än. Får återkomma om det, och då kommer det nog bild också.
Här är risskinkan så länge, Har inte skurit den heller, då den ska vila i kylen till imorrn.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jo jag tog den extra fina, den som bara är lite mer än mjöl… får se hur det blir. Annars är det ju inte svårt att ta en brödskiva och torka och mixa. Eller mixa havregryn och blanda i griljeringen, blir lite grå i färgen annars.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Skall man koka riset först innan man formar den med tarbex?
MVH Ylva
* Bloggen om mitt liv *
Ah… okej.
MVH Ylva
* Bloggen om mitt liv *
Ja den stelnade bra, smakade ok och var lätt att skiva, även tunnt. Den smakar dock tartex, Inte så mycket mer. Ska jag göra den igen vill jag nog ha mer smak än så ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Haha det står ju koka riset. Missade det
MVH Ylva
* Bloggen om mitt liv *